Zephyrnet-logo

Ducks winnen spannende overwerkthriller van rivaliserende Sharks in de staat

Datum:

Anaheim maakte een late comeback en versloeg San Jose woensdagavond in de verlenging met 3-2.

De Anaheim Ducks waren gastheer van rivaal San Jose voor hun tweede duel in slechts elf dagen. De Ducks kwamen binnen met een streak van drie gamepunten. Het was een avond waarop Anaheim een ​​grote derde periode nodig had om ze ter sprake te brengen, en Troy Terry, die de laatste tijd de beste speler van Ducks was, maakte de zaken pas laat op gang. Vervolgens stelde all-star Frank Vatrano de spelwinnaar in. Het was de negende keer voor de Ducks met een derde game

Het was Isac Lundstom die de score begon met zijn tweede doelpunt van het jaar met een polsschot. Kort daarna, om 6:59 uur, op een avond waarop Ducks-spelers 18 minuten in het strafschopgebied doorbrachten, scoorde Anthony Duclair een powerplay-doelpunt om de stand op één te brengen. Er zou in de eerste periode qua scoren geen actie meer plaatsvinden.

De tweede periode zou slechts één doelpunt kennen. Een monsterklapschot van Marc-Edouard Vlasic laat in de periode met nog 2:03 te gaan.

Toen ze de derde ingingen, wetende dat ze achter waren, kwamen de Ducks schieten met 15 schoten op de derde plaats. Hoewel ze de achterkant van het net niet konden vinden. Pas toen Troy Terry de held speelde met nog maar één minuut te gaan in de wedstrijd, en de stand 2-2 gelijk maakte met een polsschot. De Ducks lieten hun doelman trekken voor de extra man. Leo Carlson had een goed zicht; hij wist precies waar Terry was. De Ducks hadden niet meer gescoord sinds de 2:12 van de eerste periode. Het gevolg was dat de wedstrijd tot verlenging zou leiden.

Toen hij vervolgens het All-Star-weekend inging om de Ducks te vertegenwoordigen, scoorde Frank Vatrano de spelwinnaar in de verlenging met minder dan een minuut te gaan toen de Ducks de eerste helft van hun seizoen afsluiten. Vatrano leidt de ploeg met 22 doelpunten. Vatrano snelde tijdens een pauze de aanvalszone in, scoorde en lanceerde zijn stick in de menigte.

Terry heeft een streak van vijf gamepunten en heeft ook punten behaald in zes van zijn laatste zeven wedstrijden. Adam Henrique, die een assist kreeg, heeft ook een streak van vijf gamepoints.

Anaheim gaat de all-star break in en pakt zeven van de mogelijke acht punten in hun laatste vier wedstrijden.

Het zal acht dagen duren voordat de Ducks weer spelen als ze gastheer zijn voor de Oilers.

Je kunt Frank Vatrano zien die de Ducks vertegenwoordigt in de All-Star-game zaterdag om 3:00 uur EST en 6:00 uur PST op ABC en ESPN+.