Zephyrnet-logo

Lakers behalen felbegeerde overwinning tegen Denver, nu met 3-1 achter in de reeks

Datum:

Nadat de Lakers het eerste team in 25 jaar waren geworden dat een voorsprong met dubbele cijfers had in hun eerste drie wedstrijden van een play-offserie, wilden ze het verhaal tegen dit Nuggets-team graag veranderen.

Aan het einde van het eerste kwart stonden de Lakers zeven voorsprong. Een trend die consistent was in de eerste drie games van de serie.

Het tweede kwart bracht consistent scoren en stevige verdediging van de Lake Show. De aanwezigheid van Jaxson Hayes binnenin kon veel verfscoorten voorkomen terwijl Anthony Davis van de vloer was.

Toen AD met nog 8 minuten te gaan in de rust weer op het veld kon komen, bleef het op de Lakers-manier gaan. Austin Reeves wist ruimte voor zichzelf te creëren en aan de lijn te komen, terwijl Anthony Davis dominant bleef.

Ze namen een voorsprong van twaalf punten in de pauze en de echte test zou beginnen. Kunnen de Lakers een voorsprong van dubbele cijfers behouden, of blijven ze verder uit elkaar vallen?

De sleutel tot LeBron was of ze hun defensieve intensiteit gedurende het derde kwartaal konden volhouden. Dit zou waar blijken te zijn met hun defensieve herstel, wat leidde tot overgangspunten.

Hoewel Denver halverwege het kwart een mini-run kon maken, bleven de Lakers rustig. Hun voorsprong was zeven met nog drie en een half te gaan tot het vierde kwartaal. Elk balbezit is monumentaal vanwege hun ellende na de rust.

Michael Porter Jr. bleef een doorn in het oog van de Lakers en was een grote reden waarom de Nuggets rondhingen. Nu het derde kwartaal voorbij was en de Lakers een voorsprong van elf hadden, was er nog maar één kwart over om aan te tonen dat ze dit team uit Denver konden verslaan en hen elke kans konden geven in deze serie.

Er was een slordig begin van het kwart voor beide teams, maar LeBron James wist een stabiel tempo neer te zetten voor de Lakers en hen vertrouwen te geven in de aanval. Hij was ook in staat hun voorsprong uit te breiden tot 16 op een alley-oop dunk, hun grootste van het spel.

De Lakers speelden alsof ze iets te bewijzen hadden, vooral in het vierde kwart. James nam de leiding terwijl er nog vier en een halve minuut te gaan was en stuurde een bericht naar Denver. Ze waren niet van plan de wedstrijd te verliezen en behaalden zondagavond een enorme overwinning van 119-108.

Met hun eerste overwinning tegen Denver sinds 16 december 2022 wordt er nu aangenomen dat ze dit team uit Denver kunnen verslaan en dit mogelijk vier keer op rij kunnen doen.

Hoofdcoach Darvin Ham gaf commentaar op hoe de Lakers alle tekenen van een comeback van Nuggets van zich af konden schudden.

"We wisten dat ze een paar runs gingen maken. Het belangrijkste voor ons is om het zo moeilijk mogelijk te maken, ze sloegen een paar moeilijke schoten... we hielden het scorebord ook in beweging."

D'Angelo Russell, die het moeilijk had in game 3, haalde meer uit zijn arsenaal. Hij kon de rand aanvallen en niet achter de driepuntslijn wonen. Hoewel hij zijn ritme van achter de boog vond, benadrukte hij het belang van niet te veel proberen te doen na een slechte prestatie.

"Dit is geen plek waar je naar buiten komt en het spel probeert te domineren als je LeBron en Anthony Davis naast je hebt... Laat het spel naar mij toe komen, wees agressief, zo simpel was het."

Hij erkende ook zijn teamgenoten voor de looks die hij kon krijgen. “Iedereen was agressief, iedereen deed mee. (Austin Reeves) was enorm, (LeBron) en (Anthony Davis), Gabe, Jaxson. Het stelde ons in staat om onze stempel op het spel te drukken.”

De Lakers zullen proberen dezelfde productie uit hun rolspelers in game 3 te halen en de serie met overwinningen tegelijk levend te houden.