Connect with us

Blockchain

Vajon melyik ország központi bankja nyeri a CBDC versenyt?

Avatar

Published

on

Az államilag támogatott stabilcoinok háza táján kialakuló verseny egyre fokozódik. Manapság a világ számos kormánya ragadja meg annak lehetőségét, hogy a saját központi bankja digitális valutát (CDBC – Central Bank Digital Currency) bocsásson ki. Némelyik ország már a kísérletezésen is túl van, és minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy ők lehessenek az elsők, akik megvalósítják az első központi bank által kibocsátott digitális valutát.

Az olyan országok számára, mint Kína, a fiatvaluta tokenizálása egyéb nemzetközi előnyök megszerzését jelenti. Ugyanis valószínűleg a következő évtizedet a digitális forradalom fogja meghatározni, amely örökre átalakítja a globális kereskedelmet is. Az IMF egy 2019. szeptemberi blogbejegyzésben a következőt írta:

“A fiatpénz világa állandó mozgásban van, és az innováció átalakítja a bankok és a pénz környezetét is.”

Az állami és a nagyvállalati hatalom küzdelme

Nemcsak az államilag támogatott stabilcoinok kerültek reflektorfénybe az elmúlt évben. A nagycégek is eljátszottak a gondolattal, és érthető is, hogy miért.

A vállalatok által kibocsátott digitális valuták lehetővé tennék a cégek számára, hogy kialakítsák saját belső gazdaságukat egy natív, fiatpénz által támogatott valutával. A Facebook Librája az elsők között volt annak ellenére, hogy jogi akadályokba ütközött.
Minden bizonnyal a CBDC-k és a vállalati stabilcoinok egy napon a digitális világ fontos alkotóelemeivé válnak. Annak érdekében, hogy majdnem azonnali, határokon átnyúló transzfereket biztosítani lehessen, ez a globális gazdaság következő logikus lépése. Vajon kik lesznek a változás vezető szereplői? És hogyan fogják a világ ma ismert struktúráját átalakítani?

2020 a digitális valuták éve lesz. Most pedig bemutatunk öt országot, akik többek között az élen járnak a CBDC bevezetésben.

A központi bankok digitális valutái (CBDC)

A CBDC-k számos előnnyel rendelkeznek a jelenlegi fiat modellhez képest. A működésbeli hatékonyságon felül lehetővé teszik a pénzügyi világ számára, hogy az inkluzívabb legyen egy egységes számviteli rendszerben. Ez biztonságosabbá teszi a kifizetéseket és ösztönzi a versenyt.

Másrészt a CBDC-k növekedése a monetáris kontroll kiterjesztését is jelentené, ami a központi bankok számára új eszközöket biztosítana a mennyiségi enyhítés és a kamatpolitika mellett. A kritikusok azt állítják, hogy a kizárólag digitális valutára való áttérés lehetővé tenné az országok számára az összes pénzáramlás nyomon követését, ahogy a kínai kormányzat állítólag Hongkongban ezt meg is tette.

A Central Banking folyóiratban közzétett felmérés szerint jelenleg 46 ország kutatja aktívan a digitális valutákat. Nem meglepő azonban, hogy a legtöbb még mindig óvatos a blokklánc technológiával, mivel a decentralizáció elveszi az irányítást az állam kezéből.

Kína – digitális jüan

Kína rendkívül elkötelezett a CBDC iránt. A kínai állam a COVID-19 megjelenésével felgyorsította az erre tett erőfeszítéseit. Attól tartva, hogy az Egyesült Államok megakadályozhatja a kínai befektetéseket, a digitális jüan” megpróbálja pozicionálni magát az amerikai dollár alternatív, párhuzamos pénzügyi ökoszisztémájaként.

A digitális jüan (úgynevezett „DCEP”) Kína nemzeti blokklánc-programjának része. A programot tavaly indították el és az elemzések szerint a DCEP közeledik a célvonalhoz. Kiszivárogtatott képek azt mutatják, hogy 4 nagy kínai városban tesztelik a tárcaalkalmazást: Sencsen, Chengdu, Szucsou és Xiongan.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

A tárca offline módban is használható, lehetővé téve a digitális fiat átvitelt telefonról telefonra. Az illetékesek azt állítják, hogy a DCEP másodpercenként 220 000 tranzakciót képes támogatni, ami lenyűgöző teljesítmény, de ezt még be kell bizonyítani. A kínai kormány azt is hangsúlyozta, hogy nem szándékozik az összes forgalomban lévő jüanját DCEP-re cserélni. Ehelyett kezdetben a digitális valutát fogják használni a nemzetközi átutalásokra és bankok közötti átutalásokra.

Kína közismert abból a szempontból is, hogy minden erejével próbálja visszaszorítani a kriptovaluták elterjedését. Azonban a kritikák ellenére fenntartotta a „blokklánc fontos, nem a kripto” álláspontját. A hatóságok viszont nem hátrálnak meg, mivel az új digitális valuta biztosítja majd az állam számára, hogy teljes mértékben kontroll alatt tartsa a monetáris politikát.

A kriptovaluták általánosságban lehetővé teszik a tőke kiáramlását és a felügyelet hiányát. Mivel Kínának elsődleges prioritása a társadalmi stabilitás fenntartása, a DCEP valószínűleg lehetővé teszi majd az említett kockázatok visszaszorítását. A Chinese Central Bank egyik tagja szerint a DCEP célja:

„Hogy megvédjük monetáris szuverenitásunkat és a valuta jogi helyzetét.”

Gondolj úgy a DCEP-re, mint egy „kínai tulajdonságokkal rendelkező kriptovalutára”. A kínai elit a legjobb eszköznek látja a dollár dominanciájának aláásására.

Franciaország – digitális euró

A Banque of France ez év elején jelentette be, hogy a központi bank digitális valutával kezd el foglalkozni. Egy nyilvános felhívást tettek közzé, melyben jelentkezőket kerestek.

A projekt egy nagyobb projekt része, amely siker esetén az egész euróövezetet érinti. A Banque of France 2019. vége óta nyíltan beszél az ötletről. A központi bank és a Société Générale májusban már sikeresen egyenlített ki értékpapír ügyleteket egy CBDC prototípus felhasználásával.

Franciaország jelenleg még csak kísérletezik a CBDC-kel , és a hivatalos „digitális euro” még messze van. Nem a blokklánc a kizárólagos rendszer, amit a bank használni kíván. Ennek ellenére a Banque of France erőfeszítése a leghatározottabb lépés, amit az euróövezet eddig megtett a valuta tokenizálása érdekében. A központi bank tíz jelentkezőt választ ki a CBDC csapatba július 10-én.

Törökország – digitális líra

Törökország egy fintech ökoszisztéma felépítését tervezi saját „digitális lirájával”. A líra évek óta magas inflációval küzd, és az elmúlt öt évben a líra ára több mint felére csökkent, 0,37 dollárról 0,15 dollárra.

Törökország reméli, hogy a CBDC-szerű modellre való áttérés vonzóbbá teheti a lírát, mivel az ország Erdogan elnök vezetésével igyekszik globálisan átalakulni. Ez nagy elvárás, jelenleg korlátozott részletekkel. Nem tisztázott, hogy mekkora előrelépés történt a 2019-es kezdeti elköteleződés óta, azt azonban tudjuk, hogy tavaly júliusban betették a 2019–2023 közötti ütemtervbe.

Kiszivárgott jelentések szerint helyi szinten is történtek fejlesztések. A blokklánc mellett a kormány azt tervezi, hogy javítja közszolgáltatásait és adminisztrációját más feltörekvő technológiákkal is, mint például az AI és ‘big data’.

Egyesült Királyság – digitális font

A Bank of England volt az egyik első olyan szervezet, amely már 2017-ben javaslatot tett a CBDC-kre való áttérésre. Tekintettel London hírnevére, mint globális pénzügyi központ, az ötletnek van is értelme. A központi bank azonban küzd már egy egyszerű prototípus megvalósításával is.

2020. márciusában a központi bank egy 57 oldalas jelentést tett közzé arról, hogy miként lehetne bevezetni a CBDC-ket. A bank a CBDC-ket „értéktartónak” és „mindennapi tranzakciós eszköznek” is látja. Tavaly a Facebook Librával kapcsolatban a következőt jegyezték meg a vezetők:

“Nyitott szemmel járunk, de nem nyitott ajtóval.”

Jelenleg úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság elmarad a CBDC-k bevezetésével kapcsolatos kezdeti érdeklődése ellenére.

Egyesült Államok

Az Egyesült Államok nyerheti a legtöbbet a CBDC révén, ennek ellenére csak lassan kísérleteznek vele. Jelenleg a Federal Reserve elsősorban egy másik, a FedNow nevű azonnali fizetési szolgáltatásra összpontosít, amelyet kizárólag magánbankoknak szánnak.

Jerome Powell, a US Federal Reserve vezetője szerint:

“A CBDC-kkel járó sok kihívás reméljük, hogy nem vonatkozik az USA-ra.”

Azt állítja, hogy az Egyesült Államok pénzügyi rendszere sokkal kifinomultabb, mint a CBDC-kkel jelenleg kísérletező országok rendszerei. Ez azonban nem akadályozta meg a többieket, hogy előterjesszék az ötletet. Múlt hónapban a Digitális Dollár Projekt közzétett egy fehér könyvet arról, hogy hogyan fog kinézni a tokenizált amerikai dollár.

A Federal Reserve részéről az ötlet jelenleg még feltárás alatt van, konkrét lépéseket nem tettek. A kritikusok azt mondják, hogy Amerika ellentétes érzelmei a „tokenizált dollárhoz” és az ezzel járó késlekedés valószínűleg kísérteni fogják majd a későbbiekben. A politikai döntéshozók talán nyilvánvalónak tartják a dollár jelenlegi dominanciáját és annak örökös fenntartását.

Ahogy a JP Morgan vezető közgazdásza egy májusi jelentésben mondta:

“Nincs olyan ország, amelyik többet veszíthet a digitális valuta elképesztően előnyös lehetőségeiből, mint az Egyesült Államok.”

Az Egyesült Államok rendkívül lassú digitális valuta bevezetése alááshatja pozícióját, mint a világ tartalék valutájának tulajdonosa.

Source: https://www.bitcoinbazis.hu/vajon-melyik-orszag-kozponti-bankja-nyeri-a-cbdc-versenyt/

Blockchain

Top 10 Blockchain-as-a-Service (BaaS) Providers

Avatar

Published

on

BaaS or Blockchain-as-a-Service is a paid blockchain-based cloud service that blockchain companies provide to customers. BaaS provides customers with the ability to build, host, and use their own blockchain apps, smart contracts, and any other digital services on a distributed network.

 

It is important to clarify that the BaaS concept is derived from the concept of SaaS (Software as a service) and works similarly to it.

How does BaaS work?

According to the BaaS concept, blockchain companies install,  manage, and maintain, blockchain-based cloud platforms in addition to providing the tools necessary to build blockchain applications to customers in return for a fee.

The future of the BaaS industry

Currently, the global revenue from blockchain services is estimated at $ 2.5 billion and by 2025 this number is expected to rise to $ 19.9 billion.

 

Overall, the business value of blockchain solutions will increase to more than $ 360 billion by 2026, with estimates of this number reaching $ 3 trillion by 2030.

 

The previous figures clearly show the future of the industry as well as explain the huge and successive investments in the blockchain business in general.

Advantages of using the BaaS model

The BaaS model provides its users with many advantages, most notably high data security, efficiency, scalability, unlimited customization potential, as well as it is compatible with current cloud services.

 

In addition to the above, the adoption of the BaaS model reduces administrative burdens and provides better management and recruitment of resources.

 

Moreover, the BaaS model is easy to use and affordable, given the value it offers.

BaaS vs owning a blockchain-based cloud platform

The BaaS model is a better solution for business than having a blockchain-based cloud platform in all aspects. Owning a blockchain-based cloud platform is hugely costly due to start-up costs (infrastructure, personnel, software, licensing, hardware, consulting, and more), retirement costs (decommissioning of server racks), and operational costs (monitoring, cost per transactions, bandwidth expenses).

 

In addition to the above, owning a blockchain model means fully assuming administrative responsibilities.

 

While in the BaaS model, the cost is significantly lower because you only pay for the service you get. The service price in the BaaS model is subject to several factors, including the transaction rate, the maximum number of concurrent transactions, the payload size on transactions, and so on.

 

Also, in the BaaS model, all administrative burdens are borne by the provider.

How to choose the right BaaS provider?

There are a number of points to consider when selecting a BaaS provider. For instance, the provider’s experience and reputation, the security of the platform, the technical support as well as the ease of use and pricing.

 

In addition, it must be ensured that the platform integrates with the existing operating systems and software.

 

It should also ensure that the platform supports smart contract integration and deployment, identity access management (IAM) system, different runtimes, and frameworks.

Top 10  Blockchain-as-a-Service (BaaS) Providers

 

 1. Blockwell

Blockwell is one of the world’s leading providers of blockchain solutions to governments, enterprises, and end-consumers. Founded in 2018 by experts who have contributed for 20 years in developing emerging technologies for some of the largest companies in the world.

 

Blockwell aims to assist organizations in adopting blockchain solutions by providing consulting and a cloud blockchain platform in addition to a distinct and diverse set of tools and programs.

 

Blockwell aims to help everyone generate profits by allowing them to build and expand blockchain tools, services, and products.

 

Currently, content creators rely on existing toolkits developed by Blockwell, set their own commission structures, and earn percentages as they sell and promote their tools around the world.

 

During the past two years, Blockwell has developed blockchain solutions for cryptocurrency businesses around the world.

 

In addition, Blockwell has vetted dozens of token contracts for some of the most popular exchanges in the world, prevented and stopped hacks saving individuals millions of dollars, built successful token-swaps tools, and analytics tools.

 

Blockwell’s previous work includes the names of many well-known businesses such as JPMorgan Chase Bank, Wells Fargo, Disney, GoPro, Paramount, Mattel, Universal, Lucas Arts, Suzuki, Epson, Time Warner Cable, Guitar Center, Beachbody, Marriott, Jaiyen Eco-Resort and more.

 

Blockwell has an impressive list of tools and applications. Notable among them are Blockwell Wallet, Pride Token, Fire Tokens, EgoCoins, iBlockwell, Blockwell Book, Sheets-n-Blocks – Blockchain, Contract Tool, VoteBlock, API Miner, Smart License Creator, Blockwell Prime, Listener, Token Swapper, Blockwell Daico, Blockwell Telescope, Blockwell Spyglass, Blockwell Velvet, Blockwell KYC Form Builder, Non-Fungible Token Creator, BW, and Dumbapps.

 

In addition to apps and tools, Blockwell has launched a store for  DApps named “Well Spring” that has 16 working apps so far.

 

Blockwell backed tokens are valued at over $ 80M.

 

Regarding the future, Blockwell is seeking to expand by investing $ 10M. The company plans to obtain it by selling 100MM tokens to investors.

 

 1. Amazon

Amazon introduced its BAAS service called “Amazon Managed Blockchain” in 2018 through its cloud arm, Amazon Web Services (AWS). Amazon Managed Blockchain is a managed service that makes it easy to create and manage scalable blockchain networks using open source frameworks including Ethereum and Hyperledger Fabric.

 

Moreover, Amazon allows customers who want to manage their own network to go ahead, but it is an option that needs experience in dealing with AWS Blockchain Templates.

 

Amazon also enables companies to integrate their blockchain-based networks and business processes to improve IT infrastructure, business processes, human resources, financial transactions, and supply chains.

 

In addition to the above, Amazon provides AWS Key Management Service to secure Hyperledger Fabric’s CA (Certificate Authority) and Amazon QLDB technology to manage augmented ordering service.

 

The BAAS offer from Amazon is characterized by flexibility in identifying resources to suit companies’ needs.

 

Amazon customers’ list includes star names like Nestlé, BMW, Accenture, Sony Music Japan, and the Singapore Exchange.

 

 1. IBM

IBM is one of the world’s most important BaaS service providers. Forbes selected it among the top 50 blockchain companies, thanks to its blockchain platform “IBM Blockchain“, which it launched in 2017.

 

IBM Blockchain is a fully-integrated distributed ledger technology platform that enables businesses to “’develop, govern, and operate a blockchain ecosystem quickly and cost-effectively on a flexible, cloud-based platform by using Kubernetes.

 

Partnerships have been vital to IBM’s continuous BaaS expansion. it created the Trust Your Supplier platform alongside blockchain firm Chainyard and also pioneered the Contingent Labor platform in conjunction with IT People.

 

As well as IBM Blockchain has joined The Linux Foundation’s Hyperledger Project to evolve and improve upon earlier forms of blockchain. Instead of having a blockchain that is reliant on the exchange of cryptocurrencies with anonymous users on a public network (e.g. Bitcoin), a blockchain for business provides a licensed network, with known identities, without the need for cryptocurrencies.

 

IBM Blockchain Platform has been used widely in industries such as food supply, media, advertising, and trade finance.

 

 1. Microsoft

Microsoft is one of the oldest BaaS service providers as it has been in the market since 2015 when it launched Azure Blockchain Service.

 

Microsoft aims through its BaaS service to enable users to build public, private, and consortium blockchain environments with industry-grade frameworks and bring their blockchain apps to market.

 

Microsoft provides three products to customers: Azure Blockchain Service, Azure Blockchain Workbench, and Azure Blockchain Development Kit.

 

Azure is compatible with other Microsoft products such as Logic Apps and Flow, making it a great choice for organizations looking to harness blockchain such as General Electric and T-Mobile.

 

Microsoft Azure’s most prominent features are the support of several Blockchain frameworks, including Quorum, Corda, Hyperledger Fabric, and Ethereum. Plus, ease of deployment using Azure CLI, Azure Portal, or Visual Studio Code with the Azure Blockchain extension. Azure also supports full monitoring and logging.

 

The above helped Microsoft to forge important partnerships with prominent entities such as its partnerships with Ripple and BitPay.

 

 1. Alibaba

Alibaba is one of the leading blockchain solutions providers around the world. The well-known Chinese company introduced its BaaS service in 2018 through its cloud platform.

 

Alibaba has an active research team and has registered many patents on blockchain during the past period.

 

Utilizing Quorum, Hyperledger Fabric, and the Ant Blockchain, the platform integrates Alibaba Cloud’s Internet of Things (IoT) and anti-counterfeiting technologies to create blockchain solutions for product traceability.

 

Alibaba’s BaaS offering provides diverse solutions to meet user needs including encompasses enterprise-level BaaS services, an agile BaaS platform that supports private deployment, and specific blockchain solutions for container services.

 

 1. Oracle

Software giant Oracle unveiled its BaaS service in 2017. The service, called “Oracle Blockchain Cloud Service”, aims to provide an enterprise-grade distributed ledger platform that can help businesses to “increase trust and provide agility in transactions across their business networks.”

 

Oracle enables its service users to provide permissioned blockchain networks for private or consortia models, enroll member organizations, and run smart contracts to update and query the ledger in addition to many other benefits.

 

Also, Oracle enables its service users to use its other solutions such as Oracle Supply Chain Management (SCM) Cloud, Oracle Enterprise Resource Planning (ERP) Cloud, and other Oracle cloud solutions.

 

 1. R3

R3 launched its BaaS service called “Corda” to enable companies to transact directly and privately using smart contracts.

 

Corda is an open-source blockchain platform that works on minimizes blockchain nodes’ deployment time by a few minutes, allowing enterprises to host the Corda network in a few clicks.

 

Interoperability, security, and privacy are the foundations of the finance-focused Corda.

 

Royal Dutch Airlines (KLM) recently hired Corda service to streamline financial processes and enhance settlements

 

Corda provides users with the following benefits: Easy cloud-based deployment and quick setup of nodes with Docker, a Built-in blockchain application firewall to provide additional security, as well as R3’s Interoperability feature that allows developers to work with more than one application at the same time.

 

It is worth noting that R3 has developed solutions for more than 300 clients in addition that it has partnerships with many prestigious institutions such as Barclays, Credit Suisse, Goldman Sachs, J.P. Morgan, and Royal Bank of Scotland, Bank of America and Wells Fargo, and more.

 

 1. SAP

SAP launched its BaaS service “Leonardo” in 2017. Through its service, SAP aims to help companies transition into the digital age through the use of distributed ledger technology.

 

Leonardo is a Hyperledger based service and resides in the SAP Cloud service, meaning it can be accessed from any device.

 

The platform provides plug-and-play blockchain solutions and allows for the easy setup and hosting of blockchain nodes.

 

SAP Leonardo functions as a blockchain cloud service, machine learning service, and supports the Internet of Things (IoT) in a single ecosystem.

 

SAP Leonardo provides its users with several benefits such as cloud deployment, monitoring of blockchain data in real-time, and more.

 

 1. Huawei

Well-known Chinese smartphone manufacturer Huawei launched its BaaS service in 2018. The service, called “BCS“, is based on Linux Foundation’s Hyperledger Fabric, a blockchain framework that allows components, such as consensus and membership services, to be plug-and-play.

 

With its BaaS service, Huawei aims to enable companies to develop smart contracts on top of a blockchain network for several use-case scenarios.

 

Huawei also works with enterprise customers to promote the deployment of blockchain solutions and applications and to build reliable, public infrastructure, and an ecosystem-based on blockchain and shared success.

 

According to Huawei, BCS enables enterprises to deploy blockchain technology within five minutes. It concentrates on nine application scenarios, including data assets, Internet of Things (IoT), operation, identity verification, data certification, data transactions, new energy, philanthropic donations, and inclusive finance.

 

Huawei has many and varied partnerships inside and outside the Chinese market, but the most prominent name remains the famous car manufacturer Honda.

 

 1. Factom

Factom launched its BaaS service in 2017. The service, called “Factom Harmony“, aims to allow enterprises and software vendors to quickly add blockchain capabilities to any application or workflow using simple API calls.

 

Harmony also aims to enable users to create portable, archivable cryptographic proofs to use as trusted inputs for internal and external audits.

 

What sets Factom Harmony apart is that it reduces the time and resource requirements to perform audits and meet compliance objectives.

Author: Husayn Hashim

Bio: Husayn Hashim works as an author and programmer. He has been writing about blockchain technology and cryptocurrencies for si years. He’s interested in programming, technology, finance, and business. He loves writing and loves to share his knowledge with others.

Continue Reading

Blockchain

U.S. crypto exchanges have a plan for the travel rule. Now they just have to get along


Quick Take

 • A working group of 25 U.S.-based exchanges released a white paper this week outlining their platform to comply with FATF’s travel rule.
 • The group includes some of the most prominent exchanges stateside, suggesting that the plan has legs.
 • Now, the group has to develop a governance structure.
Avatar

Published

on
U.S. crypto exchanges have a plan for how to deal with FATF’s travel rule


Source: https://www.theblockcrypto.com/daily/82261/us-crypto-exchanges-fatf-travel-rule?utm_source=rss&utm_medium=rss

Continue Reading

Blockchain

Exploring the current state of cryptocurrency taxation in the European Union


Quick Take

 • By now, guidelines for  taxation of cryptocurrency activities exist in most EU member countries. However, grey areas remain.
 • Highly favorable tax treatments in some, and lack of taxation in other EU member countries enables regulatory arbitrage.
Avatar

Published

on
Exploring the current state of cryptocurrency taxation in the European Union


Source: https://www.theblockcrypto.com/genesis/82157/exploring-the-current-state-of-cryptocurrency-taxation-in-the-european-union?utm_source=rss&utm_medium=rss

Continue Reading
Blockchain24 mins ago

Top 10 Blockchain-as-a-Service (BaaS) Providers

Esports3 hours ago

Where to Find the Electirizer and Magmarizer in Pokémon Sword and Shield’s The Crown Tundra expansion

Esports4 hours ago

How to get Electabuzz and Electivire in Pokémon Sword and Shield’s The Crown Tundra expansion

South Africa
Esports5 hours ago

Cloud9 terminate contracts of JT, motm, Sonic, T.c

Esports5 hours ago

How to get Absol in Pokémon Sword and Shield’s The Crown Tundra expansion

Esports5 hours ago

Loops Esports’ Federal named MVP of the PMPL Americas season 2

Esports5 hours ago

Loops Esports win PMPL Americas season 2, 3 teams qualify for the PMGC

Esports6 hours ago

How to evolve Tyrunt and Amaura in Pokémon Sword and Shield’s The Crown Tundra expansion

Esports8 hours ago

Here are the scores and standings for the PUBG Mobile EMEA League 2020 Finals

Esports8 hours ago

PUBG Mobile Global Championship to highlight player achievements with Esports Annual Awards 2020

Esports9 hours ago

Rivals League member Emma Handy on her first top finish at the 2020 Grand Finals

Esports10 hours ago

Best moveset for Sirfetch’d in Pokémon Go

Esports10 hours ago

How to get Galarian Yamask in Pokémon Go

Esports12 hours ago

How to Climb in Fall Guys

Esports12 hours ago

Phasmophobia Server Version Mismatch: How to Fix the Error

Esports12 hours ago

Animal Crossing Nintendo Switch Bundle Restocked and Available Again

Esports12 hours ago

Animal Crossing Joe Biden: Visiting Joe Biden’s Animal Crossing Island

Esports12 hours ago

Among Us Matchmaker is Full: How to Fix the Error

Esports12 hours ago

How to get the Reins of Unity in Pokémon Sword and Shield’s The Crown Tundra expansion

Esports12 hours ago

Apex Legends Season 7 UFO Teaser Arrives In-Game

Esports12 hours ago

Bjergsen Retires, Takes Up Head Coach Role for Team SoloMid

Denmark
Esports12 hours ago

Heroic beat Astralis to complete lower bracket gauntlet, reach final at DreamHack Open Fall

Esports13 hours ago

How to get Victini in Pokémon Sword and Shield’s The Crown Tundra expansion

Esports13 hours ago

How to “head to the Giant’s Bed to find the Mayor” in Pokémon Sword and Shield’s The Crown Tundra expansion

Esports13 hours ago

How to complete Legendary Clue? 4 and catch Necrozma in Pokémon Sword and Shield’s The Crown Tundra expansion

Esports14 hours ago

TSM Doublelift: “The entire Worlds experience after the first week, we probably had a 10-percent win rate in scrims”

Esports15 hours ago

Call of Duty: Warzone players report game-breaking glitch at the start of matches

Esports15 hours ago

All Minecraft MC Championship 11 teams

Esports15 hours ago

Washington Justice re-signs Decay, acquires Mag

Esports16 hours ago

Silver Lining Warzone Blueprint: How to Get

Esports16 hours ago

League of Legends pros react to Bjergsen’s retirement announcement

Esports16 hours ago

Comstock Warzone Blueprint: How to Get

Blockchain News16 hours ago

Concerns Arise as North Korea’s Financial Services Commission Unsure of Its Cryptocurrency Mandate

Esports16 hours ago

Genshin Impact Resin System Change Introduced in Latest Patch

Esports16 hours ago

Revolution Warzone Blueprint: How to Get and Build

Esports16 hours ago

Red Crown Warzone Blueprint: How to Get

Esports16 hours ago

Animal Crossing’s Turnip Prices Will Hit All-Time High on ‘ Ally Island’

Esports16 hours ago

Black Ops Cold War Playstation Exclusive Zombie Mode Teased

Esports16 hours ago

BR Solo Survivor Warzone Mode Recently Added

Esports17 hours ago

Blinding Lights Fortnite Emote: How Much Does it Cost?

Trending