Connect with us

Cyber Security

Top 5 LastPass alternatieven [2021]: beter, goedkoper + veiliger

Published

on

Weinig tijd? Dit is het beste LastPass alternatief in 2021:

 • 🥇 Dashlane — Betere beveiligingsfuncties, betere klantenondersteuning, iets betere wachtwoordwisselaar (werkt op meerdere sites) en een volledig functionele VPN (Virtual Private Network). Het wordt momenteel gerangschikt als de beste wachtwoordmanager van 2021. Probeer Dashlane Nu >

Er zijn veel geweldige dingen aan LastPass – het heeft een sterke beveiliging, het wordt geleverd met een aantal uitstekende functies en het heeft een intuïtief en gebruiksvriendelijk dashboard.

LastPass heeft onlangs echter een behoorlijk radicale wijziging aangebracht in het gratis abonnement. In plaats van toegang tot LastPass te hebben op alle apparaten, moeten gratis gebruikers nu kiezen of ze LastPass alleen op mobiele apparaten (Android/iOS-telefoons, tablets en smartwatches) of alleen op desktops (pc’s, Macs en Windows-tablets) willen gebruiken.

Vanwege deze wijziging van het gratis abonnement hebben veel van onze lezers ons gevraagd of ze moeten upgraden naar LastPass Premium – of dat ze gewoon moeten overstappen naar een andere wachtwoordmanager. Daarom heb ik LastPass vergeleken met de andere beste wachtwoordmanagers in de branche om te zien of de upgrade de moeite waard is.

Begrijp me niet verkeerd – ik denk nog steeds dat LastPass een fantastische wachtwoordmanager is, maar afhankelijk van je behoeften is er misschien een betere optie voor je.

Weinig tijd? Hier volgt een kort overzicht van de beste alternatieven voor LastPass in 2021:

Is LastPass (nog steeds) een van de beste?

LastPass biedt een breed scala aan beveiligingsfuncties voor wachtwoordbeheer en verschillende handige extra’s, allemaal in een dashboard dat eenvoudig te gebruiken en te navigeren is.

LastPass biedt:

 • Onbreekbare 256-bits AES-versleuteling – alle gebruikersdata worden op apparaatniveau versleuteld.
 • Veel opties voor twee-factorauthenticatie (2FA) – inclusief authenticator-apps en biometrische logins.
 • Veilig wachtwoorden delen – gratis gebruikers kunnen wachtwoorden delen met 1 gebruiker en premium gebruikers kunnen wachtwoorden delen met meerdere gebruikers.
 • Wachtwoordbeveiligingscontrole en basis dark web-monitoring – kom direct te weten hoe veilig je wachtwoorden zijn.
 • Automatische wachtwoordwisselaar – wijzigt automatisch wachtwoorden op ongeveer 75 ondersteunde sites.
 • Meerdere opties voor accountherstel – als je geen toegang meer hebt tot je account, zijn er veel verschillende manieren dat te herstellen.

Alle functies van LastPass werken goed, inclusief het opslaan en automatisch invullen van logins en formulieren. En de geavanceerde tools zijn allemaal erg handig, eenvoudig te gebruiken en werken zoals geadverteerd.

Waarom zoeken naar een alternatief voor LastPass?

LastPass heeft verschillende nadelen waardoor sommige gebruikers andere wachtwoordmanagers overwegen.

Deze nadelen zijn onder meer:

 • Het biedt geen lokale datasynchronisatie.
 • Het biedt geen onbeperkt delen van wachtwoorden.
 • Het dwingt gratis gebruikers om te kiezen tussen synchronisatie op alleen mobiel of alleen desktop.
 • De web-app heeft een verouderde uitstraling (en zou wat gebruiksvriendelijker kunnen zijn).
 • Het heeft niet enkele van de extra’s, die concurrenten bieden (zoals realtime dark web-monitoring, een VPN of de mogelijkheid om kluizen te verbergen).
 • De klantenondersteuning is niet echt goed bereikbaar.
 • De servers zijn in het verleden geschonden.

Ondanks deze nadelen is LastPass nog steeds een van mijn beste wachtwoordmanagers in 2021. Maar als je op zoek bent naar een wachtwoordmanager, die nooit gecompromitteerd is of die geavanceerdere functies heeft, een beter gratis abonnement heeft of meer beginnersvriendelijk is, dan is er een aantal mogelijk betere keuzes.

🥇1. Dashlane — Beste alternatief voor LastPass in 2021

🥇1. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/7963/?post_id=42932&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+655757" title="Dashlane" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 655757" data-btn-indexed="1">Dashlane</a> — Beste alternatief voor LastPass in 2021

Dashlane — is in veel opzichten beter dan LastPass – het heeft betere beveiligingsfuncties, het biedt meer handige tools en de klantenondersteuning reageert sneller en is gemakkelijker toegankelijk.

Dashlane en LastPass lijken in veel opzichten op elkaar. Ze blinken allebei uit in basiswachtwoordbeheer – inclusief het genereren, opslaan en automatisch invullen van wachtwoorden – en ze bieden allebei een breed scala aan bijna identieke functies, waaronder 2FA, wachtwoordbeveiligingscontrole en 1 GB wachtwoordopslag.

Aan de andere kant zijn veel van de functies van Dashlane beter dan die van LastPass, waaronder:

 • Specifieke noodtoegang – Met Dashlane kun je kiezen of je noodtoegang tot sommige of tot al je wachtwoorden wilt. De functie voor noodtoegang van LastPass daarentegen geeft contactpersonen voor noodgevallen toegang tot de gehele kluis.
 • Wachtwoord delen met meer gebruikers – Dashlane biedt onbeperkt wachtwoord delen aan onbeperkte gebruikers en met LastPass kun je alleen wachtwoorden delen met maximaal 30 gebruikers.
 • Wachtwoorden automatisch wijzigen voor meer sites – De wachtwoordwisselaar van Dashlane werkt op meer dan 300 ondersteunde sites en kan meerdere wachtwoorden tegelijk wijzigen, terwijl de wachtwoordwisselaar van LastPass op slechts 70 sites wordt ondersteund en wachtwoorden één voor één wijzigt. (Merk op dat Dashlane sommige van de sites van LastPass niet ondersteunt, zoals Facebook en Twitter).
 • Sterkere dark web monitoring – Dashlane gebruikt zijn eigen database, die is samengesteld door zijn eigen realtime dark web-agents voor het opsporen van inbreukwaarschuwingen, terwijl LastPass alleen een database van derden gebruikt (Enzoic).

Een andere reden waarom ik Dashlane verkies boven LastPass, is omdat Dashlane wordt geleverd met een echte goede VPN. Dashlane is de enige wachtwoordmanager in de branche die een VPN biedt en het is een goede VPN – het is veilig, biedt onbeperkte browsedata en presteerde goed in al mijn snelheidstests.

Aan de andere kant heeft LastPass meer opties voor accountherstel dan Dashlane, een beter gratis abonnement en is net iets intuïtiever (maar alleen omdat Dashlane momenteel overgaat van een desktop-app naar een web-only app).

Waar het op neer komt:

Dashlane Premium is de beste wachtwoordmanager in de branche – het is erg veilig, zit boordevol handige functies en biedt een verbetering ten opzicht van enkele van de functies van LastPass, waaronder het delen van wachtwoorden, dark web-monitoring en noodtoegang. Dashlane is ook de enige wachtwoordmanager, die een VPN biedt (het heeft onbeperkte browsedata en het is behoorlijk snel). Zowel Dashlane Premium als Dashlane Family (tot 6 gebruikers) bieden een 30-daagse risicovrije geld-terug-garantie.

Download Nu Dashlane

Lees hier de volledige beoordeling over Dashlane >

Bekijk hier de volledige LastPass vs. Dashlane vergelijking >

🥈2. 1Password — Betere beveiligingsfuncties (met een uitstekend gezinsabonnement)

🥈2. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/7983/?post_id=42932&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+655762" title="1Password" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 655762" data-btn-indexed="1">1Password</a> — Betere beveiligingsfuncties (met een uitstekend gezinsabonnement)

1Password biedt meer beveiligingsfuncties en een beter gezinsabonnement dan LastPass — 1Password is ook nooit geschonden, biedt betere klantenondersteuning en het abonnement voor individuele gebruikers is iets goedkoper dan dat van LastPass.

1Password heeft een aantal beveiligingsextra’s die LastPass niet biedt, zoals:

 • 34-cijferige Secret Key (geheime sleutel) – 1Password gebruikt een hoofdwachtwoord en deze Secret Key voor het coderen en decoderen van gebruikersgegevens (LastPass gebruikt alleen een hoofdwachtwoord).
 • Lokale datasynchronisatie – gebruikers die op veiligheid zijn gericht, kunnen hun data synchroniseren via een lokaal wifi-netwerk in plaats van de beveiligde cloud van 1Password te gebruiken.
 • Reismodus – gebruikers kunnen specifieke logins of kluizen verbergen om te voorkomen dat grensbeambten toegang krijgen tot gevoelige accounts.
 • Virtuele betaalkaarten (alleen gebruikers in de VS) – gebruikers kunnen virtuele proxykaarten maken met vooraf ingestelde bestedingslimieten (dit voorkomt ook dat bedrijven gebruikersgegevens registreren).

Ik denk ook dat 1Password Families een van de beste gezinsabonnementen in de branche is – het omvat gedeelde kluizen, een dashboard voor gezinsbeheer en dekking voor maximaal 6 gebruikers. Je kunt tegen een kleine meerprijs ook een onbeperkt aantal gezinsleden aan het abonnement toevoegen – het is de enige wachtwoordmanager die dit soort flexibiliteit biedt.

LastPass heeft betere opties voor accountherstel dan 1Password (dat slechts één basisoptie voor accountherstel heeft). LastPass heeft ook een automatische wachtwoordwisselaar en een gratis abonnement, iets wat 1Password niet heeft. Ik denk dat LastPass iets gemakkelijker te gebruiken is dan 1Password – hoewel ik nog steeds vind dat 1Password heel gebruiksvriendelijk is.

Waar het op neer komt:

1Password biedt meer beveiligingsfuncties en handige extra’s dan LastPass – en het heeft ook een beter gezinsabonnement. Ik vind de lokale datasynchronisatie-optie van 1Password, evenals de verborgen kluizen (reismodus), echt geweldig en ik kan het ook waarderen dat gebruikers met 1Password zoveel gebruikers kunnen toevoegen als ze willen onder één gezinsabonnement. 1Password wordt ondersteund door een gratis proefperiode van 14 dagen.

Download NU 1Password

Lees hier de volledige beoordeling over 1Password >

Bekijk hier de volledige LastPass vs. 1Password vergelijking >

🥉3. RoboForm —Betere mogelijkheden voor het invullen van formulieren

🥉3. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/7976/?post_id=42932&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+655770" title="RoboForm" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 655770" data-btn-indexed="1">RoboForm</a> —Betere mogelijkheden voor het invullen van formulieren

RoboForm is beter in het automatisch invullen van formulieren dan alle andere wachtwoordmanagers die ik heb getest – inclusief LastPass. LastPass is redelijk goed in het invullen van inlogformulieren, maar tijdens mijn tests was RoboForm veel beter in het invullen van alle formulieren, inclusief complexere zaken, zoals registratie- en verzekeringsformulieren.

RoboForm heeft ook alle standaardfuncties voor wachtwoordbeheer, zoals:

 • 2FA
 • Wachtwoord delen
 • Wachtwoordcontrole
 • Noodtoegang

Al deze functies zijn goed ontworpen en gebruiksvriendelijk, maar ik denk niet dat ze per se beter zijn dan die van LastPass.

RoboForm heeft ook veilige bladwijzeropslag – wat een behoorlijk coole functie is die slechts één andere concurrent van de beste wachtwoordmanagers biedt (Sticky Password). Met deze functie kun je bladwijzers op één apparaat opslaan en RoboForm zal de opgeslagen bladwijzers op al je apparaten synchroniseren, zodat je vanaf elk mobiel of desktopapparaat toegang hebt tot je favoriete sites.

RoboForm is ook een stuk goedkoper dan LastPass (en de meeste andere concurrenten). Het gratis abonnement van RoboForm omvat onbeperkte wachtwoordopslag op 1 apparaat, RoboForm Everywhere omvat alle RoboForm-functies op een onbeperkt aantal apparaten en RoboForm Everywhere Families voegt maximaal 5 gebruikers toe aan een gedeeld abonnement.

Waar het op neer komt:

RoboForm is erg goed in het invullen van formulieren – het is beter dan de functie voor het invullen van formulieren van LastPass (en alle andere wachtwoordmanagers op deze lijst). RoboForm heeft alle standaard functies voor wachtwoordbeheer (2FA, wachtwoord delen, wachtwoordcontrole, enz.), evenals extra’s als noodtoegang en bladwijzeropslag. RoboForm mist veel van de functies, die LastPass biedt, maar RoboForm werkt goed en is veel goedkoper dan LastPass.

Download Nu RoboForm

Lees hier de volledige beoordeling over RoboForm >

4. NordPass — Intuïtiever (met goede beveiligingsfuncties)

<a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/16945/?post_id=42932&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+655778" title="NordPass" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 655778" data-btn-indexed="1">NordPass</a> — Intuïtiever (met goede beveiligingsfuncties)

NordPass is eenvoudig, intuïtief en eenvoudiger in gebruik dan LastPass – NordPass heeft niet veel van de functies die LastPass biedt, maar dit wordt gecompenseerd door een zeer goed ontworpen en intuïtieve interface (helaas alleen in het Engels, niet in het Nederlands). Als je iets gestroomlijnd wilt dat je kunt installeren en vergeten, kies dan voor NordPass.

Maar alleen omdat NordPass minimalistisch is, wil dat nog niet zeggen dat het niet veilig is – in feite gebruikt NordPass het meest geavanceerde versleutelingsalgoritme van alle wachtwoordmanagers in de branche. LastPass (en alle andere merken op deze lijst) gebruiken 256-bits AES-versleuteling, maar NordPass heeft de toonaangevende XChaCha20-versleuteling geïmplementeerd – dezelfde versleutelingsmethode die technische giganten als Google gebruiken.

NordPass biedt ook het delen van wachtwoorden, controle van de wachtwoordsterkte, dark web-monitoring en contacten voor noodgevallen – en al deze functies zijn net zo goed als die van LastPass.

NordPass is ook goedkoper dan LastPass – hoewel het geen gelijktijdig gebruik op een onbeperkt aantal apparaten biedt, zoals de meeste concurrenten. NordPass Premium biedt onbeperkte opslag van wachtwoorden op maximaal 6 apparaten tegelijk, wat betekent dat je op een of meer van je apparaten wordt uitgelogd als je probeert om meer dan 6 apparaten te verbinden. NordPass Families is hetzelfde, maar voegt maximaal 5 gebruikers toe.

Waar het op neer komt:

NordPass biedt een meer gestroomlijnde gebruikerservaring dan LastPass – NordPass is heel gemakkelijk te navigeren en alle functies zijn eenvoudig toegankelijk en te gebruiken. NordPass heeft niet zoveel functies als LastPass, maar het gebruikt wel meer geavanceerde XChaCha20-versleuteling, hetzelfde versleutelingsalgoritme dat door Google wordt gebruikt. NordPass is goedkoper dan LastPass en biedt een 30-daagse geld-terug-garantie.

Download Nu NordPass

Lees hier de volledige beoordeling over NordPass >

5. Bitwarden — Beter gratis abonnement

<a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/10342/?post_id=42932&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+655785" title="Bitwarden" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 655785" data-btn-indexed="1">Bitwarden</a> — Beter gratis abonnement

Bitwarden biedt het meest volledige gratis abonnement in de branche – LastPass dwingt gebruikers om te kiezen of ze toegang willen tot hun kluizen op een onbeperkt aantal mobiele of desktopapparaten. Maar Bitwarden biedt onbeperkte wachtwoordopslag op een onbeperkt aantal apparaten, zowel op mobiel als desktop.

Behalve dit zijn Bitwarden Free en LastPass Free bijna hetzelfde. Ze bieden allebei 2FA authenticator-apps (zoals Google Authenticator en Authy), evenals het één-op-één delen van wachtwoorden. Gebruikers van Bitwarden Free kunnen er ook voor kiezen om hun data lokaal of op de servers van Bitwarden op te slaan – dit wordt niet door LastPass geboden. Maar LastPass Free biedt een TOTP-generator (Time-based One-Time Password), terwijl de TOTP-generator van Bitwarden alleen beschikbaar is voor betalende gebruikers.

Bitwarden Premium biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding – het is een van de goedkoopste wachtwoordmanagers en het voegt functies toe, zoals controle van wachtwoordkluizen, bewaking van datalekken en versleutelde opslag. Gebruikers die op zoek zijn naar veilig delen van wachtwoorden met meerdere gebruikers, zouden eens moeten kijken naar Bitwarden Families.

Waar het op neer komt:

Het gratis abonnement van Bitwarden is beter dan het gratis abonnement van LastPass — Bitwarden biedt nog steeds onbeperkte wachtwoordopslag op een onbeperkt aantal apparaten, in tegenstelling tot LastPass, dat gratis gebruikers alleen toegang geeft op mobiele of desktop-apparaten. Bitwarden Premium voegt controle van wachtwoordkluizen, scannen van datalekken en versleutelde opslag toe en het is de meest betaalbare wachtwoordmanager die er is.

Download Nu Bitwarden

Lees hier de volledige beoordeling over Bitwarden >

Bekijk hier de volledige LastPass vs. Bitwarden vergelijking >

Topmerken die de lijst niet hebben gehaald

 • Keeper. Keeper is een uitstekende wachtwoordmanager met een heleboel hoog beveiligde functies (waaronder een versleutelde berichten-app die veiliger en functioneler is dan populaire berichten-apps als WhatsApp). Keeper is echter iets moeilijker te gebruiken dan LastPass en het is ook duurder.
 • Sticky Password. Sticky Password is ook een goede wachtwoordmanager, maar het is niet beter dan LastPass. Sticky Password heeft een behoorlijk verouderde interface. En hoewel het kan worden weergegeven in het Nederlands, mist de wachtwoordmanager veel van de functies die LastPass wel biedt, zoals dark web monitoring, noodtoegang en beveiligde opslag.
 • RememBear. RememBear is een minimalistische, gebruiksvriendelijke wachtwoordmanager met schattige geanimeerde beren. Maar het is gewoon niet zo goed als LastPass of alle andere LastPass-alternatieven op deze lijst.

Top 5 LastPass alternatieven in 2021:


Veelgestelde vragen — LastPass vs. andere wachtwoordmanagers

Welke wachtwoordmanager is veiliger dan LastPass?

Net als LastPass zijn alle LastPass alternatieven op deze lijst zeer veilig.

Sommige wachtwoordmanagers bieden echter wel extra functies die LastPass niet biedt — Dashlane heeft een Virtual Private Network (VPN), RoboForm heeft veilige bladwijzeropslag, NordPass maakt gebruik van hoog beveiligde versleuteling en 1Password en Bitwarden bieden beide lokale datasynchronisatie.

Welke wachtwoordmanagers bieden lokale dataopslag?

1Password en Bitwarden bieden lokale dataopslag, zodat je je data kunt synchroniseren via je lokale wifi-netwerk en niet via de cloud.

LastPass slaat alle gebruikerswachtwoorden op in de cloud en biedt geen lokale datasopslag.

Is het gratis abonnement van LastPass nog steeds de moeite waard?

Dat hangt er van af. De gratis versie van LastPass dwingt gebruikers ervoor te kiezen om LastPass op hun mobiele apparaten of op hun desktop-apparaten te gebruiken – synchronisatie tussen zowel mobiele als desktop-apparaten is nu alleen beschikbaar voor betaalde gebruikers.

Maar als je alleen mobiele telefoons en tablets of desktops hebt, dan maakt het dus niet uit. En aangezien de meeste wachtwoordmanagers met hun gratis abonnementen gebruik op slechts 1 apparaat aanbieden, is LastPass nog steeds een van de beste gratis wachtwoordmanagers die er zijn – het gratis abonnement van LastPass omvat ook onbeperkte wachtwoordopslag, een-op-een wachtwoord delen, 2FA met authenticator-apps en zelfs zijn eigen TOTP-generator.

Dat gezegd hebbende, LastPass Premium is een van de beste wachtwoordmanagers in de branche, met extra’s zoals wachtwoordsterktecontrole, dark web-monitoring, noodtoegang, meerdere opties voor accountherstel, een automatische wachtwoordwisselaar en meer.

Maar als je niet wilt upgraden naar het premiumabonnement van LastPass of niet wilt overstappen naar een premium LastPass alternatief, raad ik Bitwarden Free aan – het biedt onbeperkte wachtwoordopslag op een onbeperkt aantal apparaten, evenals één-op-één delen van wachtwoorden, 2FA met authenticator-apps en de optie om je data lokaal of op de servers van Bitwarden op te slaan.

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://nl.safetydetectives.com/blog/beste-wachtwoordmanager-alternatief-voor-lastpass/

Cyber Security

Threat Actors are Abusing Argo Workflows to Target Kubernetes

Published

on

According to a warning from security vendor Intezer, threat actors are leveraging Argo Workflows to target Kubernetes deployments and deploy crypto-miners.

The Intezer team discovered a number of unprotected instances run by companies in the IT, finance, and logistics industries that allowed anyone to deploy workflows. Malicious actors have used the nodes to deploy crypto-miners in some circumstances.

Argo Workflows is an open-source, Kubernetes-based workflow engine that allows customers to perform parallel operations from a single interface, minimising deployment complexity and reducing the risk of failures.

Argo works using YAML files to define the type of work to be done, with workflows being run either from a template or directly from the Argo console.

Threat actors might access an open Argo dashboard and deploy their workflow on the misconfigured servers, according to Intezer. The adversary used kannix/monero-miner, a known crypto-currency mining container that has been removed from Docker Hub, in one of the reported attacks.

Threat actors are abusing the container, which uses XMRig to mine for Monero and can be easily adjusted by simply altering the address of the crypto-wallet where the mined virtual coin should be deposited, to execute crypto-jacking activities.

Users can simply access the Argo Workflows dashboard from outside the corporate network, using an incognito browser, and without authentication, to see if their instances have been correctly configured.

“Another alternative is to query your instance’s API and look at the status code. Request information from [your.instance:port]/api/v1/info using HTTP GET. While an unauthenticated user, a returned HTTP status code of “401 Unauthorized” indicates a correctly configured instance, whereas a successful status code of “200 Success” could indicate that an unauthorised user is able to access the instance, according to Intezer.

Users should also verify their Argo instances for any strange behaviour and make sure that no workflows have been running for an extended period of time, since this could suggest the deployment of a crypto-miner in the cluster.


PlatoAi. Web3 Reimagined. Data Intelligence Amplified.
Click here to access.

Source: https://cybersguards.com/threat-actors-are-abusing-argo-workflows-to-target-kubernetes/

Continue Reading

Cyber Security

What Programming Language Should I Learn for CyberSecurity?

Published

on

What Programming Language Should I Learn for CyberSecurity?- There are approximately 250 popular computer programming languages in use today, with as many as 700 in use worldwide. That number drops to roughly 10-15 in cyberspace. Here are the top twelve programming languages for cyber security that you should learn before embarking on a new cyber job.

Table of Contents

The Best Programming Languages for Cybersecurity

Python

Python has been a dominating language in cyber security for numerous years. Because it’s a server-side scripting language, the final script doesn’t need to be compiled by programmers. It’s a general-purpose phrase that’s employed in a lot of cyber security situations, if not all of them.

Python allows you to automate processes and do malware analysis. Furthermore, a large third-party library of scripts is readily available, implying that assistance is just a click away. Some of the features that make it popular are code readability, straightforward and simple syntax, and a large variety of libraries.

Python is a crucial programming language for cyber security specialists since it can be used to identify malware, do penetration testing, scan for dangers, and analyse them. Being a SOC support expert makes a lot of sense if you know Python.

To safeguard web pages from security risks, you’ll need to create tools and scripts in this role. You can also use data, logs, and artefacts to investigate the source of the problems.

As a side aside, the graph above depicts the relative popularity of a language based on the number of GitHub pulls that language receives each year. This and the following charts are based on data from GitHut 2.0, which was generated by littleark.

Golang

Most malware is designed to enter target systems undetected, which makes Golang ideal for this.

A single source code can be written in Golang for all major operating systems.

The virus written in GoLang is quite huge. Because big files cannot be analysed by most antivirus software, this allows them to enter systems undetected.

This language also comes with a large set of libraries that make creating malware a breeze.

For security pros, Go has gained a lot of traction. Because of its application in server and cloud services, flexibility and ease of use, and data analysis capabilities, it’s an excellent choice for cyber programmers.

JavaScript

JavaScript is the most widely used programming language, with 95 percent of all websites using it.

It’s one of the most powerful programming languages for cyber security.

If you want to grab cookies, abuse event handlers, and perform cross-site scripting, JavaScript is the way to go.

JavaScript libraries include NodeJS, ReactJS, and jQuery.

This also indicates that, because to the language’s broad use, applications and systems that use it are prime targets.

JavaScript allows programmers to utilise any code while consumers are on a website, enhancing the usefulness of that site. On the other hand, it could provide dangerous functionality that the visitor is unaware of. Malicious coding could be used to start a programme if the website is hacked.

If you know JavaScript, you can make any website secure enough to prevent or even eliminate Cross-Site Scripting (XSS) assaults.

Front-end developers, full-stack developers, back-end developers, and others use JavaScript. It is both the most adaptable and the most widely spoken language on the planet.

C

Because cyber security experts can dismantle malware to investigate its design, propagation, and repercussions using C language in reverse engineering, it makes it easier to develop antivirus solutions.

For developers who QA code integrity, the C programming language is also necessary.

Before launching an attack, cyber adversaries may utilise the language to detect exploitable holes in the network.

Because it is a low-level programming language with basic syntax, it can be learned in a few months. When writing a programme, programmers go above and above to ensure that it is bug-free. Hackers, on the other hand, can utilise it to uncover flaws.

Lint is a code analysis tool for programmes written in the C programming language. Since its inception, other variations have arisen. Lint can be used by both cyber security specialists and hackers to uncover programming faults and defects that compromise computer network security.

C++

C++ is based on the C programming language, however it has a few differences.

C++, unlike C, supports objects and classes.

C++ is a quicker and more efficient programming language than C.

Despite its utility, it is used by less than 0.1 percent of all websites.

A C++ developer creates desktop and mobile apps, whereas coding experts find and fix problems and vulnerabilities.

Cyber security experts benefit from studying C++ since it allows them to quickly identify vulnerabilities and security flaws. Cyber professionals may quickly identify security issues in code using a scanning tool like Flawfinder, which searches C++. Using an integrated database that covers the language function’s probable hazards, these tools describe current vulnerabilities, their severity, and their effects on an application.

SQL

The SQL (Structured Query Language) programming language is a domain-specific language. It’s a common tool for parsing data in huge databases. SQL is the most used database management programming language as businesses become more data-driven.

Most websites, such as Relational Database Administration System, employ SQL for data management (RDBS).

It works with a variety of database systems.

As a result, it is widely regarded as the most user-friendly language for database management.

SQL queries are written by database administrators, programmers, and end users to retrieve, insert, modify, and delete data from database tables. This language is frequently used by attackers to steal confidential information, compromise data repositories, and carry out a variety of web-based attacks.

If you wish to understand the attacker’s activities and avoid SQL injection and other database-related assaults, you’ll need at least a rudimentary understanding of SQL.

Assembly

Any low-level language that aids in the analysis and understanding of malware is known as an assembly language.

Understanding assembly is simple, especially if you are already familiar with a high-level programming language.

Slammer, a trojan based on assembly, caused havoc and hindered web traffic in 2003 by inflicting service neglect on a large number of webmasters. The malware took advantage of a protection overflow flaw in Microsoft’s SQL server. Although the issue did not occur suddenly — several months before a patch was provided – several businesses failed to apply it, allowing the flaw to spread.

Assembly is an important programming language because it can be used by cyber security specialists to decipher malware and understand how it works. Cyber security workers are always defending against conventional and modern malware, therefore it’s critical to understand how malware works.

PowerShell

PowerShell is a more versatile command-line interface that combines the advantages of the traditional Command Prompt (CMD) with a powerful scripting environment that may be used to gain access to a machine’s inner core, including access to Windows APIs.

PowerShell is a useful tool for administrators to automate tedious processes, but its capabilities have unfortunately been exploited by malevolent actors.

Hackers can now use PowerShell to obtain sensitive domain information and load malicious executables instead of relying on traditional malware (also known as fileless malware).

Many attackers favour PowerShell since it is installed by default on all PCs from Windows 7 to Windows Server 2019.

Ruby

Ruby is a high-level programming language established and developed in Japan by Yukihiro Matsumoto. It has since grown in popularity to become one of the most widely used programming languages on the planet.

The syntax of Ruby is nearly identical to that of Perl and Python.

It was written in the C programming language.

It is popular among developers because of its ease of use and natural capacity to manage large code projects.

Airbnb, Hulu, Kickstarter, and Github are just a few of the sites that employ Ruby.

Ruby is a programming language that manages a lot of a machine’s complex information, making it easier to write programmes and using less code.

Java

Many important operating systems, such as Solaris, Linux, macOS, and Microsoft Windows, were designed using Java as one of the earliest languages. It is widely used in various industries because it powers both new and legacy web servers.

The Java programming language has numerous applications in the field of information security.

For example, cyber adversaries utilise it to reverse-engineer proprietary software programmes in order to find and exploit security flaws.

Penetration testers frequently use Java to organise the high-scaling servers that they utilise to deliver payloads.

Pen testing is an important part of a cyber security specialist’s job, and knowing Java makes it easier.

Java programming is used by experienced ethical hackers to construct and develop sophisticated, ethical programmes.

Java is popular among cyber specialists because it is more dynamic than languages like C++.

Ethical hackers can use Java to construct vulnerability testing applications that can run on a variety of systems.

PHP

PHP is a computer language that is used to create webpages on the server side. PHP is the most powerful server-side language available, with 80 percent of the top 10 million domains using it. For this reason alone, it is self-evident that knowing PHP will assist you in defending against attackers.

RIPS is a common tool for automated security analysis in PHP applications.

RIPS investigates data flow from input parameters to important operations in an application.

If you’re a PHP developer dealing with security flaws, RIPS could be useful.

You can write server-side web application logic as a PHP security developer.

PHP can be used to manage back-end resources and data sharing between servers and their customers.

You can also utilise your PHP skills to find and fix any flaws in your code.

It’s also worth noting that PHP is a server-side language that works with HTML and aids the proper functioning of websites. Web designers use PHP to connect databases to web pages to make website upgrades easier.

Shell scripting

Shell scripting combines numerous commands that you may already be familiar with through your operating system’s terminal sessions to allow developers to create automated scripts for a variety of tasks.

Do you need to set up accounts rapidly and provide enough access? Are you looking for a quick way to automate a system configuration security lockdown? Shell scripting is useful in this situation.

If you’re using Linux or macOS, you’ll want to learn certain Linux scripting languages like Bash. Immerse yourself in PowerShell if you’re a Windows expert.

What’s the First Cyber Security Language I Should Learn?

Python is a good place to start. The syntax is simple, and there are numerous libraries available to make your coding life easier.

Python is used in cyber security to do several tasks such as malware scanning and analysis. Python is also a good starting point for more advanced programming languages. It has a high level of web readability and is utilised by some of the world’s most well-known digital companies, including as Google, Reddit, and NASA. After you’ve mastered Python, you can progress to higher-level programming languages.


PlatoAi. Web3 Reimagined. Data Intelligence Amplified.
Click here to access.

Source: https://cybersguards.com/what-programming-language-should-i-learn-for-cybersecurity/

Continue Reading

Crowdfunding

[Stellar Cyber in Help Net Security] Stellar Cyber XDR Kill Chain allows security analyst teams to disrupt cyberattacks

Published

on

Stellar Cyber introduced a realistic XDR Kill Chain to serve as a new model, addressing the current realities of cyberattacks and focus efforts to stop an attack early and quickly. The new version builds on the MITRE ATT&CK framework to reflect the iterative approach of attackers and the likelihood of attacking any point or multiple points of an organization’s attack surface.

Read more here

PlatoAi. Web3 Reimagined. Data Intelligence Amplified.
Click here to access.

Source: https://blog.ourcrowd.com/stellar-cyber-xdr-kill-chain-allows-security-analyst-teams-to-disrupt-cyberattacks/

Continue Reading

Cyber Security

Software Update Triggered a Glitch at Network Specialty Firm Akamai

Published

on

A software update at network speciality provider Akamai caused a glitch on Thursday, knocking websites offline for a short time.

Reports of internet outages from around the world exploded on the website Downdetector, with Akamai, based in the United States, claiming that some websites were down for up to an hour.

“A flaw in the DNS (domain name system) system, which leads browsers to websites, was caused by a software configuration update,” Akamai noted in a blog post. “As a result, the availability of several client websites was impacted.”

According to Akamai, who apologised for the inconvenience, rolling back the software update fixed the problem.

The outage, which impacted banks, airlines, and other online services, occurred just weeks after Akamai was blamed for a massive online outage that impacted bank and airline websites on both sides of the Pacific.

Around 500 of Akamai’s clients were briefly taken offline due to a fault with one of its online security solutions at the time.

The occurrences highlight the importance of online platforms’ reliability, as well as the critical role that a few little-known “CDN” (content delivery network) providers play in keeping the web up and running.

After a malfunction with cloud computing services provider Fastly in June, US media and government websites, including the White House, New York Times, Reddit, and Amazon, were temporarily down.

Fastly is a service that reduces the time it takes for a webpage to load.


PlatoAi. Web3 Reimagined. Data Intelligence Amplified.
Click here to access.

Source: https://cybersguards.com/software-update-triggered-a-glitch-at-network-specialty-firm-akamai/

Continue Reading
Esports58 mins ago

Immortals extend winning streak to four games against first-place 100 Thieves in LCS Summer Split week 8

Esports1 hour ago

ESEA lifts ban on nosraC, vek, J0LZ

Blockchain1 hour ago

Ethereum, Binance Coin, Litecoin Price Analysis: 25 July

Esports2 hours ago

Legends of Runeterra Tahm Kench Soraka Deck Guide

Esports2 hours ago

Genshin Impact Sacred Sakura Cleansing Ritual Quest Guide

Blockchain2 hours ago

Here’s how Cardano traders can profit over the coming days

Esports2 hours ago

Best MTG Sealed Forgotten Realms cards to build around

Esports3 hours ago

Best Crustle build in Pokémon UNITE

Esports3 hours ago

Genshin Impact Sacrificial Offering: How to Complete

CNBC3 hours ago

NASA’s Ingenuity helicopter has flown a total of one mile on Mars

Blockchain3 hours ago

XRP, Dogecoin, Cardano Price Analysis: 25 July

Aviation4 hours ago

Legendary F-14 Pilot Dale ‘Snort’ Snodgrass Dies In A Tragic Plane Crash

Cleantech4 hours ago

The Great Toyota Zero-Emissions Summer Olympics Debacle

Esports4 hours ago

How to Get Call of Duty League Major 5 Rewards

Esports4 hours ago

Horizon Zero Dawn’s Aloy is Coming to Genshin Impact

SPAC Insiders4 hours ago

SPAC IPO Terms Tracker: More of the Same

Blockchain4 hours ago

Multiple signs suggested this about Ethereum

Esports4 hours ago

Amazon Games’ New World is ‘Bricking’ Some NVIDIA GeForce RTX 3090 Graphics Cards

Gaming4 hours ago

Rainbow Six Siege Director Doesn’t Think a Sequel is Necessary

Cleantech5 hours ago

Solving Electric Pickup Trucks’ Achilles Heel: Towing & Range

Esports5 hours ago

Where to Construct a Wooden Hatchery in Fortnite

Esports5 hours ago

Where to Find Rivercress Stem in New World

Gaming5 hours ago

Windows 11 for Gaming – What Does It Mean For The Players?

Gaming5 hours ago

“Microsoft Actually Cares About the Indie Market” – Replaced Developer

Crowdfunding5 hours ago

European P2P Lender Bondora Reports that Originations Keep Rising for 6th Straight Month

Esports5 hours ago

Sources: Sprout consider removing denis

Gaming5 hours ago

11 Biggest Game Worlds in PlayStation Exclusives

Esports5 hours ago

Fortnite Parenting Books Locations: Where to Find Books in Holly Hatchery or Retail Row

Esports5 hours ago

Fortnite Record Locations: Where to Find Records at Pleasant Park and Craggy Cliffs

Esports5 hours ago

How to Beat Alastor the Vigilant in New World

Trending