Zephyrnet-logotyp

San Jose Sharks Clinch Victory med Eklunds OT Hat-Trick

Datum:

På lördagen avslutade San Jose Sharks en två-match förlust med en 3-2 OT-vinst mot St. Louis Blues. Sharks upprätthåller ett perfekt 3-0 resultat mot Blues den här säsongen och säkrade segrar med poängen 5-1 och 4-0.

Det var en första kväll för Sharks. William Eklund gjorde sitt första hattrick, Devin Cooley fick sin första NHL-vinst och Collin Graf gjorde sin NHL-debut. Sharks franchisehistoria hade också en första för två målvakter som spelade in sin första NHL-seger under samma säsong.

Sammanfattning av matchen – Första perioden

Under de första tjugo förblev Sharks poänglösa men fick straffar, dominerade faceoffs och bevittnade Calen Addisons spelutkastning.

Addisons fyra straffar för ett första krysskontrollsamtal fick honom upp till 24 straffminuter.

St Louis ledde i skott på mål 14-5 och träffar 8-2, men var noll för tre på powerplay.

Ledning för andra perioden

I den andra ramen hade Sharks and Blues 50-50 på matchvinsterna.

Klockan 13:47 under perioden fick St. Louis Justin Faulk och Sharks suppleant Luke Kunin kampstraff. Faulk kom inte tillbaka efter den andra perioden och samlade på sig totalt 17 straffminuter.

Sekunder efter att ha gått på power play bröt Eklunds smällskott isen för Sharks. Henry Thrun och vicekaptenen Mikael Granlund tog assist. Granlund är inne på en rad på sju poäng med sex assist och två mål.

25 sekunder senare gick Sharks på power play igen med ett interferenssamtal på St. Louis' Nathan Walker mot Jack Studnicka.

Efter skott på Blues målvakt Joel Hofer, assisterade Sharks Fabian Zetterlund och Thomas Bordeleau Eklunds andra mål i matchen. Även om det inte var en rookie enligt NHL-standard, var detta 21-åringens första flermålsmatch.

Team Teal ledde i skott med 14-8 men gick efter Blues totalt, 22-19 i slutet av den andra perioden.

Tredje perioden

Bara nio sekunder in i perioden tappade Sharks Klim Kostin och Blues Colton Parayko handskarna. Kostin rankades femma i skift för Sharks, loggade 18:41 minuter på isen tillsammans med fem straffminuter.

"Vi behöver fler människor som gör det," sa huvudtränaren David Quinn, "jag säger inte att slåss. Jag menar att spela med en kant och vara all in. För mig kan det inte alltid vara han. Det måste vara andra människor."

Minuter senare kallades Studnicka för hooking, vilket satte Sharks på straffdöden.

St. Louis Jordan Kyrou gjorde mål i powerplayet med en wrister assisterad av Pavel Buchnevich och Robert Thomas.

Klockan 17:31 balanserade Blues kapten Brayden Schenn matchen med ett slagskott, assisterad av Thomas och Scott Perunovich.

Sharks gick in i bonushockey efterskott på mål 33-25.

Övertid

46 sekunder in i bonushockeyn åkte Sharks på straffdöden när Granlund blev kallad för hooking mot Buchnevich.

Team Teal dödade framgångsrikt straffen, och några ögonblick senare assisterade Kunin Eklund för hans första hattrick-mål i karriären.

"Vi håller ihop, även när vi möter motgångar och jag känner att vi idag tog steget upp stort", sa Eklund.

"PK var bra hela natten", sa Cooley efter vinsten, "och Ekky med hattricket. Wow, den där killen är speciell. Det var fantastiskt att vi kunde få jobbet gjort.”

Statistik och anteckningar

Eklund fick första stjärnan i spelet för sitt hattrick, följt av målvakten Devin Cooley och Kunin.

Cooley är den första Kalifornien-födda målvakten att spela för något av de Kalifornien-baserade NHL-lagen. 26-åringen gjorde 34 räddningar med en räddningsprocent på 944 inför sin publik. Han är den första spelaren från Santa Clara County som dyker upp i en NHL-match med San Jose.

Efter 60 minuter och övertid ledde Sharks statistiken i straffminuter 42-30, oavgjort 56-44 och block 8-7.

Mario Ferraro ledde (26:14), följt av Granlund (25:33) och Thrun (25:01), på istid bland Sharks.

Försvararen Jan Rutta spelade flest skift, med 28. Han loggade 22:30 minuters istid och bidrog med en träff och en takeaway med minus-ett i betyg.

Graf i sin NHL-debut spelade en del av spelet på andra linjen tillsammans med Kunin och Eklund.

Zetterlund assisterade inte bara utan ledde också Sharks i skott på mål och registrerade totalt fem försök.

Försvararen Jacob MacDonald, som senast spelade i 6-3-förlusten mot Dallas den 26 mars, återvände till Sharks-uppställningen. Ryan Carpenter, Givani Smith, Kevin Labanc och Mike Hoffman var repor.

Sharks samlade på sig sex straffar i den första perioden, en i den andra, två i den tredje och en på övertid.

St. Louis har en chans på 1 procent att ta sig till slutspelet, vilket ytterligare dämpar deras förhoppningar efter den senaste förlusten.

San Jose har fem matcher kvar av säsongen för att avsluta en utmanande kampanj, deras rekord på 18-50-8. Sharks möter Calgary Flames på tisdag innan de reser för en match mot Seattle Kraken på torsdag.

Du kan "Tycka om" The Game Haus på Facebook och "Följ” oss på X för fler sportartiklar som denna.