Zephyrnet-logotyp

Ducks Losing Streak utökas till sex matcher Blues vinner med 4-2

Datum:

Anaheim Ducks föll mot St. Louis Blues söndag kväll med 4-2.

Robert Thomas gjorde två mål för Blues. Pavel Buchnevich hade tre assist för Blues och Justin Faulk lade till två assist. Kevin Hayes och Jake Neighbours lade till varsitt mål för St. Louis.

För Ducks var det Troy Terry som gjorde två mål för att ta hand om poängen. Alex Killorn, Leo Carlsson, Pavel Mintyukov, Jackson LaCombe lade alla till assist.

I den första perioden med 6:19 kvar att gå tog Troy Terry en retur från ett Pavel Mintyukov-skott för att ge Ducks den tidiga ledningen med 1-0.

Det skulle vara periodens enda mål och Anaheim skulle lämna det första med 1-0.

Därefter, i den andra perioden, skulle Kevin Hayes knyta ihop saker för Blues med när han återfick ett Torey Krug-skott.

Den andra perioden slutade med 1-1.

St. Louis skulle kontrollera den tredje perioden, eftersom straffminuter återigen var ett problem för Ducks. The Ducks skulle tillbringa 12 minuter i lådan. Robert Thomas skulle ge Blues en 2-1-ledning med ett powerplay-mål.

Sedan vid 6:12 utökade Jake Neighbours ledningen till 3-1 efter ytterligare ett kraftspel från Blues genom att tippa in ett skott från Brayden Schenn för att slå Ducks målvakt Lukas Dostal.

Än en gång skulle Blues göra mål på powerplay. Ännu ett mål från Robert Thomas på assist från Pavel Buchnevich. Ge St. Louis en ledning med 4-1.

Troy Terry skulle göra saker lite närmare med ett snabbskottsmål för att göra 4-2 lite för sent, med bara åtta sekunder kvar att spela.

St. Louis tar säsongsserien med segern och kommer att besöka Honda Center den sjunde april för de två teamens sista möte för säsongen.

Detta är Ducks sjätte förlust i rad och sjunde på de senaste åtta matcherna. Anaheim fick upp 31 mål under de sex matcherna.

Anaheims straffdöd kämpade och tillät tre mål på sex möjligheter. Ducks har kämpat med att vara i utvisningsbåset hela säsongen.

Ducks offensiv tävlade ut att skjuta St. Louis 29-28. Det var en bra start i nätet för St. Louis målvakt Joel Hofer som stoppade 27 skott.

Därefter kommer Ducks att återvända hem till Honda Center för en matchup med Minnesota Wild. Spelet kommer att avgöra säsongsserien eftersom Ducks slog Wild tillbaka i januari, men det var Minnesota som slog Ducks den senaste torsdagen med 2-0.

Du kan se matchen på tisdag klockan 10:00 EDT 7:00 PDT på NHL Power Play på ESPN+ och HULU.