Champions League Roundup

Datum:

Välkommen till The Game Haus Champions League Roundup. I veckan bokade fyra lag sin biljett till kvartsfinal. Den här spelomgången bjöd på klara vinnare, nära matcher och en comeback.

Bayern München mot Lazio

Lazio var överraskande vinnare i den första omgången av denna matchup, och vann med 1-0 tack vare en välplacerad straff från den italienska anfallaren Ciro Immobile. Bayern registrerade 17 skott och hade 61 % av bollinnehavet i denna match men hade inga skott på mål.

De kontrollerade matchens tempo under de första 36 minuterna av den andra omgången, med 57 % av bollinnehavet och 11 skott till Lazios två skott. Men det var i detta ögonblick som Lazio nästan fördubblade sin ledning i serien genom en felplacerad nick från Immobile. Han skalade av vid bakre stolpen och var omarkerad när han nickade en boll precis utanför mål.

En minut senare hittade Bayern kvitteringen genom den engelske anfallaren Harry Kane, som headade en boll av en rikoschett förbi Lazios målvakt Ivan Provedel. Provedel lyckades få fingertopparna på bollen, men hans ansträngningar räckte inte då bollen sakta rullade över målvakten.

Bayern tog sedan ledningen i serien strax före slutet av första halvlek när den holländske mittbacken Matthijs de Ligt assisterade den tyske mittfältaren Thomas Müller, som nickade en snabbrörlig boll förbi Provedel för att göra 2-1 till Bayerns fördel. .

I andra halvlek hittade Lazio aldrig fotfäste, registrerade bara tre skott, inga på mål. Bayern lade serien på sängen i den 66:e minuten när Kane tryckte ett avvisat skott från den tyske yttern Leroy Sané i nätmaskorna. Bayern vann serien med 3-1.

Real Sociedad mot Paris Saint Germain.

La Real var värd för PSG och försökte vända saker och ting efter en platt insats i första etappen som slutade med en 2-0-förlust. I sitt förra möte registrerade La Real inga skott på mål och endast 37% av bollinnehavet.

I den andra omgången dominerade PSG återigen bollinnehavet och hade 57 % av bollen. Sociedad lyckades dock skapa målchanser och registrerade 14 skott med sju på mål. PSG hade jämförelsevis 10 skott med sju på mål.

I den 15:e minuten gjorde PSG mål genom den franske superstjärnan Kylian Mbappé. Han verkade fångad på mållinjen men flyttade sig snabbt till höger och skapade en vinkel för ett välplacerat skott i bortre hörnet.
Den första halvleken slutade 3-0 till förmån för PSG totalt sett, och PSG skulle sitta kvar i förarsätet resten av matchen.

I den 55:e minuten lade PSG serien på sängen efter att Mbappé sprungit på ett genomspel, vilket resulterade i en en-mot-en med Sociedads målvakt Alex Remiro. Mbappé hade så mycket tid och utrymme att han var tvungen att sakta ner innan han valde sin plats vid den närmaste stolpen och sköt PSG i en 4-0-ledning totalt.

Trots PSG:s ledning fortsatte Sociedad att försöka göra mål och lyckades så småningom i den 89:e minuten. Sociedads mittfältare Mikel Merino gjorde mål från en halvvolley som letade sig in i nätmaskorna efter att ha klämt sig igenom benen på PSG-försvararen Lucas Beraldo.

Real Madrid mot RB Leipzig

Madrid och Leipzig var väldigt jämnt i den första matchen. Madrid hade 15 skott mot Leipzigs 14, och Leipzig hade nio skott på mål till Madrids 3. Lagen delade upp bollinnehavet jämnt och spelade till och med lika många passningar. Leipzig hade 541 passningar till Madrids 548. Skillnaden var en målmedveten löpning från den spanske mittfältaren Brahim Diaz förbi tre försvarare, som slutade med att Diaz placerade en vacker krullad insats förbi Leipzigs målvakt Péter Gulácsi.

Därmed inleddes den andra omgången med 1-0 för Madrid i serien. Leipzig började matchen bra, med sina bästa chanser från den belgiske forwarden Loïs Openda. Han placerade två skott precis utanför mål från kanten av straffområdet under matchens första 15 minuter.

Openda hade återigen en bra chans i den 40:e minuten. Efter en bra touch från den spanske mittfältaren Dani Olmos hörna sköt han ett skott högt och utanför målet.

Madrid skulle så småningom öppna målskyttet i andra halvlek genom den brasilianske yttern Vinicius Junior. Madrid vann bollinnehav på sin tredje av planen, vilket gjorde att den engelska mittfältaren Jude Bellingham kunde föra bollen snabbt genom mittfältet. När Bellingham anlände i den anfallande trean passade han till Vinicius, som gjorde ett smart lopp över försvaret för att öppna. Vinicius placerade sedan ett snabbt förstagångsskott förbi Gulácsi, vilket gjorde ställningen 2-0 totalt.

Leipzig ville dock inte åka iväg och fick tillbaka ett mål genom den ungerske försvararen Willi Orbán, som gjorde en nick på ett inlägg från den tyske ytterbacken David Raum i den 68:e minuten.

Leipzig strävade hårt efter målet som skulle skicka matchen till förlängning för resten av matchen. De hade åtta skott under de sista 35 minuterna av matchen, med sin bästa chans från Dani Olmo, som nästan placerade ett chipskott i det bortre hörnet av målet i den 92:e minuten.

Serien slutade 2-1 till Madrids fördel.

Manchester City mot FC Köpenhamn

City vann den första matchen bekvämt med 3-1. Dessutom hade de 79% av bollinnehavet och registrerade 27 skott. Köpenhamn hade däremot bara fyra skott.

City kontrollerade också den andra matchen och behöll 69 % av bollinnehavet, även om skottsiffrorna var liknande, eftersom City hade 12 skott till Köpenhamns 11.

City fick en strålande start och gjorde två mål under de första tio minuterna. Citybacken Manuel Akanji gjorde en volley från en Matheus Nunes-hörna i den femte minuten, och den argentinske yttern Julian Alvarez gjorde mål från vänsterkanten i den nionde minuten. Han hade dock lite tur då bollen träffade Köpenhamns målvakt Kamil Grabara i händerna innan den ramlade i nätmaskorna.

Köpenhamn gick inte tyst trots utmaningarna och gjorde ett genomarbetat mål i den 29:e minuten. Den nordiske yttern Mohamed Elyounoussi passade till den isländska anfallaren Orri Oskarsson, som backade tillbaka till Elyounoussi, som gjorde mål med ett första skott.

Stjärnanfallaren Erling Haaland kom på målprotokollet strax innan första halvlek var slut, kontrollerade en långboll i boxen och avslutade vid målvaktens närmaste stolpe.
Detta mål förde sammanlagd resultatställning till 6-2, och ställningen skulle förbli 6-2 när City bokade sin biljett till kvartsfinalen.

Tack för att du lyssnade på vår Champions League Roundup.

Hålla jämn takt med Game Haus ytterligare bevakning av Champions League under hela veckan.

För täckning på Esport, Och andra sporter, se till att kolla in vår huvudsidan.