Zephyrnet-logo

Champions League-overzicht

Datum:

Welkom bij het Champions League-overzicht van The Game Haus. Deze week boekten vier teams hun ticket voor de kwartfinales. Deze spelronde bevatte duidelijke winnaars, close games en een comeback.

Bayern München versus Lazio

Lazio was de verrassende winnaar in de eerste etappe van dit duel en won met 1-0 dankzij een goed geplaatste strafschop van de Italiaanse spits Ciro Immobile. Bayern registreerde 17 schoten en had 61% van het balbezit in deze wedstrijd, maar had geen schoten op doel.

Ze beheersten het tempo van de wedstrijd in de eerste 36 minuten van de tweede etappe, met 57% van het balbezit en 11 schoten na de twee schoten van Lazio. Maar het was op dit moment dat Lazio de voorsprong in de reeks bijna verdubbelde door een misplaatste kopbal van Immobile. Hij pelde af bij de achterpaal en bleef ongemarkeerd toen hij de bal net naast het doel kopte.

Een minuut later vond Bayern de gelijkmaker via de Engelse spits Harry Kane, die een bal via een ricochet langs Lazio-doelman Ivan Provedel kopte. Provedel slaagde erin de bal met zijn vingertoppen te bereiken, maar zijn inspanningen waren niet voldoende omdat de bal langzaam over de doellijn rolde.

Bayern nam vervolgens vlak voor het einde van de eerste helft de leiding in de reeks toen de Nederlandse centrale verdediger Matthijs de Ligt de Duitse middenvelder Thomas Müller assisteerde, die een snel bewegende bal langs Provedel kopte om de totale 2-1 te maken in het voordeel van Bayern. .

In de tweede helft vond Lazio geen houvast en registreerde slechts drie schoten, geen enkele op doel. Bayern zette de serie in de 66e minuut in bed toen Kane een afgeweken schot van de Duitse vleugelspeler Leroy Sané in de achterkant van het net tikte. Bayern eindigde de reeks met 3-1 winnaars.

Real Sociedad versus Paris Saint-Germain.

La Real was gastheer van PSG en wilde de zaken omdraaien na een vlakke eerste etappe die eindigde in een 2-0 nederlaag. In hun vorige ontmoeting registreerde La Real geen schoten op doel en slechts 37% van het balbezit.

In de tweede etappe domineerde PSG opnieuw het balbezit en had 57% van de bal in handen. Sociedad slaagde er echter nog steeds in om kansen te creëren om te scoren en registreerde veertien schoten waarvan zeven op doel. PSG had relatief tien schoten, waarvan zeven op doel.

In de 15e minuut scoorde PSG via de Franse superster Kylian Mbappé. Hij leek vast te zitten op de eindlijn, maar schoof snel naar rechts, waardoor er een hoek ontstond voor een goed geplaatst schot in de verre hoek.
De eerste helft eindigde in totaal met 3-0 in het voordeel van PSG, en PSG zou de rest van de wedstrijd aan het stuur blijven.

In de 55e minuut legde PSG de reeks in bed nadat Mbappé een steekpass tegenkwam, resulterend in een één-op-één met Sociedad-doelman Alex Remiro. Mbappé had zoveel tijd en ruimte dat hij moest vertragen voordat hij zijn plek bij de eerste paal zou kiezen, waardoor PSG in totaal op een 4-0 voorsprong kwam.

Ondanks de voorsprong van PSG bleef Sociedad proberen te scoren en dat lukte uiteindelijk in de 89e minuut. Sociedad-middenvelder Mikel Merino scoorde uit een halve volley die zijn weg naar de achterkant van het net vond nadat hij zich door de benen van PSG-verdediger Lucas Beraldo had geknepen.

Real Madrid versus RB Leipzig

Madrid en Leipzig waren in de heenwedstrijd zeer aan elkaar gewaagd. Madrid had 15 schoten tegen de 14 van Leipzig, en Leipzig had negen schoten op doel tegen de 3 van Madrid. De teams verdeelden het balbezit gelijkmatig en speelden zelfs een vergelijkbaar aantal passes. Leipzig had 541 passes tegen de 548 van Madrid. Het verschil was een vastberaden run van de Spaanse middenvelder Brahim Diaz langs drie verdedigers, eindigend in Diaz die een prachtige gekrulde poging plaatste langs Leipzig-doelman Péter Gulácsi.

Zo begon de terugwedstrijd met Madrid met 1-0 voor in de reeks. Leipzig begon goed aan de wedstrijd, met de beste kansen van de Belgische aanvaller Loïs Openda. Hij plaatste in de eerste 15 minuten van de wedstrijd twee schoten net naast het doel vanaf de rand van het strafschopgebied.

Openda kreeg in de 40e minuut opnieuw een goede kans. Na een goede aanraking uit de hoekschop van de Spaanse middenvelder Dani Olmo schoot hij een schot hoog en naast het doel.

Madrid zou uiteindelijk in de tweede helft de score openen via de Braziliaanse vleugelspeler Vinicius Junior. Madrid won balbezit in hun derde deel van het veld, waardoor de Engelse middenvelder Jude Bellingham de bal vlot door het middenveld kon dragen. Toen Bellingham in de aanvallende derde arriveerde, passeerde hij naar Vinicius, die een slimme run door de verdediging maakte om open te komen. Vinicius plaatste vervolgens een snel, eerste schot langs Gulácsi, waardoor de totaalstand op 2-0 kwam.

Leipzig wilde echter niet weg en kreeg een doelpunt terug via de Hongaarse verdediger Willi Orbán, die in de 68e minuut een duikende kopbal scoorde op een voorzet van de Duitse vleugelverdediger David Raum.

Leipzig streefde zwaar naar het doel dat de wedstrijd voor de rest van de wedstrijd naar verlenging zou sturen. Ze hadden acht schoten in de laatste 35 minuten van de wedstrijd, waarbij hun beste kans kwam van Dani Olmo, die in de 92e minuut bijna een chipschot in de verre hoek van het doel plaatste.

De reeks eindigde op 2-1 in het voordeel van Madrid.

Manchester City vs. FC Kopenhagen

City won comfortabel de heenwedstrijd met een score van 3-1. Bovendien hadden ze 79% van het balbezit en registreerden ze 27 schoten. Kopenhagen daarentegen had slechts vier schoten.

City controleerde ook de tweede wedstrijd en behield 69% van het balbezit, hoewel de schotaantallen vergelijkbaar waren, aangezien City twaalf schoten had tegen de elf van Kopenhagen.

City kende een zinderende start en scoorde tweemaal in de eerste tien minuten. Stadsverdediger Manuel Akanji scoorde een volley uit een hoekschop van Matheus Nunes in de vijfde minuut, en de Argentijnse vleugelspeler Julian Alvarez scoorde vanaf de linkerrand van het strafschopgebied in de negende minuut. Hij had echter een beetje geluk, want de bal raakte Kopenhagen-doelman Kamil Grabara in de handen voordat hij achter in het net viel.

Kopenhagen ging ondanks de uitdagingen niet rustig aan de slag en scoorde in de 29e minuut een goed uitgewerkt doelpunt. De Noorse vleugelspeler Mohamed Elyounoussi passeerde de IJslandse spits Orri Oskarsson, die de bal terugdraaide naar Elyounoussi, die scoorde met een eerste schot.

Steraanvaller Erling Haaland kwam net voordat de eerste helft was afgelopen op het wedstrijdformulier, controleerde een lange bal in het strafschopgebied en eindigde bij de eerste paal van de doelman.
Dit doelpunt bracht de totale score op 6-2, en de score zou 6-2 blijven als City hun ticket voor de kwartfinales boekte.

Bedankt voor het afstemmen op onze Champions League Roundup.

Bijhouden Het spelhuis verdere berichtgeving over de Champions League gedurende de week.

Voor dekking op eSports, En andere sport-, kijk dan zeker eens bij onze hoofdpagina.