Zephyrnet-logo

Lakers zetten hun dominante spel voort en eindigen Road Trip met 5-1

Datum:

Op de tweede avond van een back-to-back waren de Lakers in de Capitol One Arena om het tegen de Wizards op te nemen in een nieuwe wedstrijd die je moet winnen. Washington heeft het op een na slechtste record in de competitie, en de Lakers kunnen zich geen onverstandige verliezen meer permitteren.

De wedstrijd begon wat slordig voor de Lakers, want de Wizards begonnen met 5-5 vanaf drie. De aanval in Washington zou uiteindelijk afkoelen, waardoor de Lakers naar binnen konden komen en uiteindelijk een indrukwekkende voorsprong konden nemen.

Anthony Davis was in staat om de verf al vroeg te domineren en scoorde in het eerste kwart een career-high van 11 vrije worpen. Hij had een verbazingwekkende 19 punten en 6 rebounds, wat de Lakers een voorsprong van 10 punten opleverde op weg naar het tweede kwartaal.

Toen was het de beurt aan LeBron James om de aanvalslast te dragen en kon hij hun binnenlandse voordeel repliceren. De Lakers namen een voorsprong van zeven punten in de rust en probeerden hun dominantie in de verf te behouden.

In het derde kwartaal sloot D'Angelo Russell zich aan bij de aanvallende partij en sloeg een triple neer, waardoor de Lakers een voorsprong van 14 punten kregen. Naast het feit dat de grote drie van de Lakers hun tranen voortzetten, konden de Wizards pas in het vierde kwartaal een basket kopen.

De Lakers haalden hun voet van het gaspedaal, wat resulteerde in een 15-0 run in Washington, waardoor de voorsprong werd teruggebracht naar drie. Met hun gepatenteerde pick-and-roll-overtreding brachten Davis en LeBron de voorsprong weer op zes met nog acht minuten te gaan.

Toen alle starters eenmaal waren teruggekeerd in de wedstrijd, hielden de Lakers de Wizards op een scoredroogte van drie minuten, en sprongen met nog twee minuten te gaan terug naar een voorsprong van 14 punten.

Met nog maar 17.4 seconden te gaan, brachten de Wizards de voorsprong terug naar 5, waardoor de Lakers gedwongen werden LeBron en Davis opnieuw in te zetten. Na een chaotisch vierde kwartaal versloegen de Lakers de Wizards met 125-120, in een ongelukkige nagelbijter, gezien de omstandigheden van de Lakers.

Los Angeles eindigde 29 van de 25 vanaf de vrije worplijn, wat wordt toegeschreven aan hun binnenvoordeel.

Davis, die eindigde met 35 punten en 18 rebounds, reflecteerde op de roadtrip van zes wedstrijden. "Ik hou van de manier waarop we de roadtrip benaderden. Elk team was in staat om ons te verslaan, maar we kwamen binnen en sloten ons verdedigend op om tijdens de trip met 6-5 te kunnen eindigen."

Door deze overwinning blijven de Lakers slechts twee wedstrijden achter op de Mavericks, die op de vijfde plaats staan. Met nog vijf wedstrijden te gaan en het klassement voortdurend verandert, hoeven de Lakers zich alleen maar te concentreren op het behalen van overwinningen.

Hun volgende wedstrijd is tegen een hongerig Cavalier-team, dat zelf wil vechten voor een betere play-offplek in het Oosten.

Blijf op de hoogte voor meer Lakers-nieuws en updates. Zorg ervoor dat u ook meer bekijkt Spel Haus inhoud met baanbrekend nieuws uit de professionele en esports-wereld.