Zephyrnet-logo

FURIA schakelt NAVI uit om de grote droom voor Brazilië levend te houden

Datum:

FURIA zijn door naar de IEM Rio Major halve finale na het verslaan van Major favorieten Natus Vincere, het elimineren van de Oekraïens-Russische combinatie met overwinningen op Ancient (16-10) en Mirage (16-10) na het verliezen van NAVI's keuze, Nuke (14-16). Kaike "⁠KSCERATO⁠" Cerato was de verschilmaker, de 23-jarige vergaarde een 1.37 rating en 70 frags in de serie.

De Major gaat nu naar de halve finale, met FURIA klaar om te spelen heldhaftig op zaterdag om 21:30 voor een plaats in de finale. Natus Vincere's exit kwam van de achterkant van verschillende slechte CT-kanten en een ontbrekende prestatie van ster AWPer Oleksandr "⁠S1mple⁠" Kostyliev, die de reeks onderaan het scorebord afsloot met een rating van 0.87.

drop's 29 kills op Mirage hebben FURIA over de streep gehaald

Nuke begon met een uitbarsting van het thuispubliek als FURIA won de eerste pistoolronde, maar de stemming in de arena veranderde snel daarna Viktor "⁠Sdy⁠" Oroedzjev won een 1vs2-koppeling in de volgende gedwongen koop. De vroege schermutseling ging door, waarbij de Braziliaanse ploeg met 4-2 vooraan eindigde als Natus Vincere werden gedwongen tot een eco. De individuele schittering van de Oekraïense zijde scheen daarna door, Valeriy "⁠b1t⁠" Vachovskiy eerder een 1vs2-koppeling winnen met de AWP s1mple en denis “ElectroNic” Sjaripov gecombineerd om een ​​2vs5-situatie om te zetten om de helft op zijn kop te zetten. FURIA won daarna nog maar één ronde en ging een ronde achter in hun aanval.

Natus Vincere won de pistoolronde in de tweede helft en behield het momentum dat ze aan het einde van de eerste helft hadden opgebouwd, waarbij ze een voorsprong van 13-8 hadden na b1t stopte de aanval op de lagere site met een drievoudige kill. Met het spel dat wegglijdt FURIAde handen, KSCERATO kwam opdagen met een eigen driehonkslag. De menigte wilde FURIA op als Andrew "⁠ArT⁠" Piovézan en het bedrijf nam een ​​14-13 voorsprong. Met hun rug tegen de muur en gepantserd met alleen pistolen, Natus Vincere won een ongelooflijk onwaarschijnlijke ronde om de scores opnieuw gelijk te trekken en te breken FURIA's streak, aangezien de Oekraïense kant de laatste drie rondes van de helft won om 16-14 winnaars te worden en een voorsprong te nemen op de tweede kaart.

De eerste helft van Ancient was een dominant optreden van FURIA, die het pistool won en na conversie om te racen naar een 5-0-voorsprong. Yuri "⁠Yuurih⁠" Santos won een 1vs3-koppeling om de reeks eerder voort te zetten Natus Vincere eindelijk op het bord. Nu de Oekraïense zijde langzaam voet aan de grond krijgt in het spel, kunst's MAC10 vond twee entry kills, wat betekent dat FURIA op een 10-3 voorsprong. Hoewel Natus Vincere won de laatste twee rondes, gingen ze nog steeds in de minder favoriete T-kant vijf ronden achter de Brazilianen.

b1t won twee 1vs1-koppelingen aan het begin van de tweede helft om zijn team wat hoop en kracht te geven FURIA in een paar mislukte gedwongen aankopen. Nadat de Brazilianen hun economie onder controle hadden, wonnen ze vijf keer op rij om zes kaartpunten te bereiken. Ze hadden er maar twee nodig om de kaart 16-11 te sluiten en naar de serie over te gaan naar de beslisser van Mirage.

De beslisser begon met een paar close overwinningen voor FURIA, het Braziliaanse team met een 4-0 voorsprong. Ilya "⁠Perfecto⁠" Zalutsky geleverd Natus Vincere's eerste ronde met een triple-kill op de A-site, en het nauwe karakter van de vorige rondes betekende dat de FURIA economie lag meteen in duigen. Dat maakte Natus Vincere om de controle over de helft te nemen, met hun succesvolle mid takes waardoor ze voldoende tijd hebben om de kaart af te tasten en op de juiste site te eindigen. De scores waren de hele helft gelijk, met FURIA een voordeel van één ronde wegwerkend toen ze aan hun aanval begonnen.

FURIA won nog een pistool om de laatste helft van de serie te beginnen, met Natus Vincere snel antwoord terug door de eerste wapenronde te winnen om de scores op 10-10 vast te leggen. Het Braziliaanse team maakte gebruik van de energie van het thuispubliek, want ze wonnen zes ronden op rij in de aanval om de wedstrijd met 16-10 af te sluiten en hun plek in de halve finale van hun thuis Major te veroveren.