Zephyrnet-logo

FaZe schakelt MOUZ uit om een ​​plek in de grote finale op IEM Katowice 2024 veilig te stellen

Datum:

FaZe en MOUZ presenteerden een uitstekende weergave van Counter-Strike 2 voor een live publiek en vochten het uit in de halve finales van IEM Katowice 2024 in de hoop een plek bij de grote finale veilig te stellen. De eerstgenoemden slaagden erin als beste uit de bus te komen na een dominante 2-0 overwinning op hun tegenstanders.

Hier is alles wat er in de serie is gebeurd.

• Mirage was overgebleven

Kaart 1: Nuke (Kies – FaZe; Win – FaZe; Eindscore – 13-3)

FaZe begon de halve finales van IEM Katowice 2024 met een comfortabele pistoolronde-overwinning aan de T-kant van Nuke. Een mislukte force-buy-poging van MOUZ in de tweede ronde van de kaart stelde FaZe in staat nog drie rondes te pakken voordat de eerste hun eerste punt op het bord konden zetten. Een verbluffende 4K van David “frozen” Čerňanský zorgde ervoor dat FaZe in de volgende ronde de kalmte kon herwinnen. MOUZ kon in de rust nog maar twee rondes pakken voordat FaZe de helft afsloot met een aanzienlijke voorsprong van 9-3 in hun voordeel.

FaZe droeg hun momentum ook over naar de CT-kant van Nuke en liet geen ruimte voor fouten toen ze drie opeenvolgende rondes pakten om het spel af te sluiten met een score van 13-3.

Kaart 2: Ancient (Kies – MOUZ; Win – FaZe; Eindscore – 13-11)

FaZe domineerde de eerste helft van Ancient met opeenvolgende rondeoverwinningen aan de CT-kant van de kaart. Pas in de negende ronde kon MOUZ hun overwinning in de eerste ronde op de kaart pakken. Ze wisten nog een rondewinst binnen te smokkelen voordat FaZe de helft afsloot met een gigantische voorsprong van 10-2.

In de tweede helft van Ancient sloeg MOUZ hard terug. Ondanks het verlies van de pistoolronde en een achterstand van 2-11, stelden een gedwongen koop en een snelle Deagle 3K van Jimi "Jimpphat" Salo hen in staat de volgende ronde veilig te stellen en een sterk economisch voordeel te behalen ten opzichte van FaZe. Het comebackverhaal van MOUZ ging door gedurende de volgende reeks rondes, terwijl FaZe moeite had om in de helft een enkele ronde te winnen. Het duurde niet lang voordat de kloof tussen de twee teams werd teruggebracht tot slechts twee ronden toen het scorebord 2-11 in het voordeel van FaZe aangaf. FaZe was echter niet van plan het zo gemakkelijk op te geven, aangezien ze de 9e ronde van het spel veiligstelden en zich op matchpoint bevonden. MOUZ probeerde wraak te nemen in de volgende rondes en slaagde er zelfs in om er nog twee op rij te pakken, maar slaagde er niet in de wedstrijd tot verlenging te brengen toen FaZe de wedstrijd afsloot met een eindscore van 21-13.

Met deze overwinning stelt FaZe een plek veilig voor de grote finale van IEM Katowice 2024, waar ze het opnemen tegen de winnaars van de komende serie: Team Spirit versus Team Falcons.