Zephyrnet-logo

FaZe weert OG af, gaat door naar de play-offs van de Rootet Cup

Datum:

faze zijn door naar de kwartfinales van de Rootet Cup na uitgeschakeld te zijn OG in een serie die helemaal naar drie kaarten ging, waarbij de internationale ploeg wraak ontkende nadat ze waren gedegradeerd naar de onderste schijf in de Groep A-opener.

Deze keer was het veto heel anders, met twee van de kaarten die het haalden in de eerste serie, Dust2 en Inferno, verwijderd in de tweede ronde van verboden nadat Ancient en Mirage waren gekozen. De enige overgebleven kaart uit de eerste serie, Overpass, die ging naar faze in een 30 ronde nagelbijter in de openingswedstrijd, eindigde als de beslisser van deze laatste groepswedstrijd.

karrigan en zijn mannen moesten hard werken voor hun overwinning op Overpass

De serie begon op OG's keuze uit Ancient, met Mateusz "⁠Mantuu⁠" Wilczewski en bedrijf namen een snelle 5-1 voorsprong, maar de ploeg leidde door Fin "⁠Karrigan⁠" Andersen zet vervolgens hun eerste neer door negen op een rij te tellen, hoewel OG won de cruciale CT-pistoolronde om meteen weer in het gevecht te komen. OG reed vervolgens naar de overwinning via een zeer sterke 11-1 verdediging, waardoor een 1-0 voorsprong werd veiliggesteld met nieuwkomer Adam "⁠NEOFRAG⁠" Zouhar met een gemiddelde van 1.36 die bovenaan het scorebord staat.

faze sloeg meteen terug op hun Mirage-kaartkeuze en voerde een felle aanval uit met Russell "⁠Twistzz⁠" Van Dulken op weg naar een 9-6 helft. OG won de T-side pistoolronde ondanks een dubbele invoer door Havard "⁠Rain⁠" nygaard, Maar faze sloeg meteen terug in de forcebuy om weg te rennen op het scorebord toen de bovengenoemde Canadese schutter 26 kills en een rating van 1.71 scoorde in de 16-9 overwinning van zijn team.

faze kwam als beste uit de bus in de CT-zijpistoolronde om vooruit te komen op Viaduct en ging 4-0 omhoog, maar OG sloeg meteen terug toen ze een stabiele economie hadden opgebouwd om de leiding te nemen met een reeks van zeven ronden op weg naar een 8-7-helft. Shahar "⁠FlameZ⁠" Susan en Company won vervolgens een vierde pistoolronde in de serie om in de laatste helft van de wedstrijd voorop te blijven en steeds dichter bij de overwinning te komen, 12-7. Ondanks dat het steeds dichterbij komt, OG begon uiteindelijk af te brokkelen, met faze momentum winnend tot een 16-13 overwinning, terwijl ze hun rivalen geen wraak namen terwijl ze zich kwalificeerden voor de volgende fase van het toernooi.