Zephyrnet-logo

Cloud9 verslaat 100 Thieves in openingswedstrijd NA VCT 2022 main event

Datum:

In de eerste wedstrijd van het NA VCT Challengers One-hoofdevenement liep Cloud9 weg met een 2-0 overwinning op 100 Thieves.

De eerste game van de serie vond plaats op Split en C9 domineerde 100T in de eerste helft. 100 Thieves wonnen ronde drie, maar wonnen pas in ronde 11 nog een ronde. Ze wonnen de laatste twee ronden van de helft om te eindigen met een 3-9 achterstand en presteerden veel beter in de verdediging.

De tweede helft was meer een heen-en-weer-affaire, aangezien geen van beide teams meer dan drie rondes op rij won. Cloud9 bracht het spel naar een matchpunt in ronde 22, hoewel 100 Thieves slechts twee rondes nodig had om te winnen. De laatste ronde bij de splitsing kwam neer op een twee-tegen-twee-situatie, aangezien C9 erin slaagde de bom neer te halen met nog enkele milliseconden over. 100T kon de site niet heroveren en C9 nam Split 12-10.

Cloud9 begon Breeze door 100 Thieves op B-site te domineren. C9 won de volgende drie rondes en won met gemak hun bonusronde. 100 Thieves stopten uiteindelijk het bloeden in ronde zes, maar het kwam nog steeds neer op een één-tegen-één-situatie tussen Asuna en Mitch.

Ronde zeven eindigde in een ramp toen 100T de site heroverde, maar niet genoeg tijd had om de Spike onschadelijk te maken. Drie leden stierven uiteindelijk bij de explosie, waardoor 100T in de volgende ronde redde en de voorsprong van C9 uitbreidde tot 7-1. Maar 100 Thieves lieten C9 niet wegrennen met de eerste helft zoals ze deden in game één, omdat ze de helft afsloten met een respectabele 7-5-score.

C9 begon de tweede helft met nog een dominante pistoolronde, waardoor de 100T-duw naar A-site gemakkelijk werd gestopt. Ze wonnen de volgende twee rondes, inclusief hun bonusronde, waar ijdelheid erin slaagde in leven te blijven en te voorkomen dat 100T de bom plantte.

C9 bracht het spel naar het matchpunt in ronde 18, maar 100T kreeg de Spike naar beneden en dwong de ronde in een twee-tegen-twee-situatie en kon hun nederlaag uitstellen. Maar C9 verzekerde het spel en kwam een ​​ronde later overeen.

Cloud9 speelt Evil Geniuses op 25 februari om 3 uur CT. 100 Thieves heeft een kans op verlossing tegen The Guard op 26 februari om 6 uur CT.