Zephyrnet-logo

Shorthanded Lakers laten een must-win-wedstrijd tegen Timberwolves vallen

Datum:

De Lakers speelden opnieuw een wedstrijd die ze moesten winnen in de Crypto.com Arena, toen ze het opnamen tegen de Minnesota Timberwolves. Hoewel de Lakers back-to-back achter elkaar speelden, is elke wedstrijd immens in de mate waarin ze in het klassement terechtkomen.

De Lakers zouden hun sterke stijging moeten voortzetten zonder LeBron James, die vanwege ziekte de confrontatie op de Western Conference miste.

Paars en goud sprongen vroeg op voorsprong, maar na een desastreus tweede kwart kwamen de Lakers zondagavond nooit echt in de wedstrijd en verloren met 127-117.

Met nog 25 seconden te gaan in het eerste kwart werd Anthony Davis op weg naar een put-back in zijn oog geraakt door Kyle Anderson. Hetzelfde oog dat Davis de afgelopen weken problemen bezorgde.

Het voorhoofd zou de rest van de wedstrijd missen, waarna de Lakers een voorsprong van vier punten vasthielden.

Met Davis uitgeschakeld in het tweede kwart, werden de Lakers met 46-27 verslagen en na dat punt was de wedstrijd nooit meer dichtbij.

Naast dat de Lakers de wedstrijd moesten uitspelen zonder hun twee beste spelers, eindigde Timberwolves-aanvaller Naz Reid met een game high van 31 punten. Een onwaarschijnlijke held gezien de overvloed aan sterren die de Timberwolves tot hun beschikking hebben.

2e zijn in de NBA wat betreft punten in de verf verloren de Lakers ook de strijd binnenin, wat nooit een goed teken is, aangezien dit het brood en de boter van de Lakers is.

Door dit verlies vallen de Lakers nu terug naar de 9e plek na een korte stint op de 8e plaats. Als ze op de plek eindigen, zou dit kunnen betekenen dat de Lakers in de eerste ronde tegenover de Timberwolves staan.

Na de nederlaag tegen Minnesota werd D'Angelo Russell gevraagd hoe deze verliezen voor een team verschillen van wanneer je tegen datzelfde team speelt in de play-offs.

"Je moet er zeker rekening mee houden. De play-offs voegen er een ander element aan toe, andere variabelen. Het is een jong team, ze spelen hard en worden goed gecoacht... dus met wie we ook matchen, we gaan er met volle kracht voor."

Russell voegde eraan toe hoe ervaring een factor speelt in een play-offomgeving. "Het is ervaring versus onervarenheid in de play-offs die je over de drempel helpt."

Nu dat gevoel waar is, zouden de Lakers er de voorkeur aan geven tegen een jonger team te spelen in de play-offs en zou Minnesota een betere tegenstander kunnen zijn dan Denver.

De Lakers zullen dinsdag in hun volgende wedstrijd tegen een zeer ervaren groep worden geconfronteerd als ze tegen de Golden State Warriors spelen. Opnieuw een wedstrijd die cruciaal is voor het verstevigen van hun positie in de play-offs.

Blijf op de hoogte voor meer Lakers-nieuws en updates. Zorg ervoor dat u ook meer bekijkt Spel Haus inhoud met baanbrekend nieuws uit de professionele en esports-wereld.