Zephyrnet-logo

San Jose Sharks behalen de overwinning met Eklunds OT-hattrick

Datum:

Zaterdag maakten de San Jose Sharks een einde aan een verliespartij van twee wedstrijden met een 3-2 OT-overwinning tegen de St. Louis Blues. De Sharks behouden dit seizoen een perfect 3-0 record tegen de Blues en behaalden overwinningen met scores van 5-1 en 4-0.

Het was een avond vol primeurs voor de Sharks. William Eklund behaalde zijn eerste hattrick, Devin Cooley behaalde zijn eerste NHL-overwinning en Collin Graf maakte zijn NHL-debuut. De geschiedenis van de Sharks-franchise kende ook een primeur voor twee doelmannen die hun eerste NHL-overwinning in hetzelfde seizoen boekten.

Speloverzicht – Eerste periode

In de eerste twintig bleven de Sharks puntloos, maar kregen strafschoppen, domineerden face-offs en waren getuige van het uitwerpen van de wedstrijd door Calen Addison.

Addison's vier strafschoppen voor een eerste kruiscontrole leverden hem tot 24 minuten strafovertreding op.

St. Louis leidde met schoten op doel 14-5 en sloeg 8-2, maar stond op nul voor drie op de powerplay.

Voorsprong tweede periode

In het tweede frame waren Sharks en Blues 50-50 na de faceoff-overwinningen.

Om 13:47 uur in de periode kregen St. Louis' Justin Faulk en Sharks' plaatsvervangende kapitein Luke Kunin vechtstraffen. Faulk keerde na de tweede periode niet meer terug en verzamelde in totaal 17 strafminuten.

Enkele seconden nadat hij aan de powerplay was begonnen, brak het klapschot van Eklund het ijs voor de Sharks. Henry Thrun en plaatsvervangend aanvoerder Mikael Granlund pakten assists op. Granlund heeft een streak van zeven wedstrijden met zes assists en twee doelpunten.

25 seconden later ging Sharks opnieuw aan de macht met een interferentieoproep op Nathan Walker uit St. Louis tegen Jack Studnicka.

Na schoten op Blues' doelman Joel Hofer assisteerden Sharks' Fabian Zetterlund en Thomas Bordeleau Eklund's tweede doelpunt van de wedstrijd. Hoewel hij volgens NHL-normen geen groentje was, was dit de eerste wedstrijd met meerdere doelpunten van de 21-jarige.

Team Teal leidde in schoten met 14-8, maar stond aan het einde van de tweede periode achter de Blues in het algemeen, 22-19.

Derde periode

Slechts negen seconden na de periode lieten Sharks' Klim Kostin en Blues' Colton Parayko de handschoenen vallen. Kostin eindigde op de vijfde plaats in ploegen voor de Sharks, met 18:41 minuten op het ijs en vijf strafminuten.

“We hebben meer mensen nodig die dat doen”, zei hoofdcoach David Quinn, “ik zeg niet dat we moeten vechten. Ik bedoel spelen met een voorsprong en all-in zijn. Voor mij kan hij het niet altijd zijn. Het moeten andere mensen zijn.”

Minuten later werd Studnicka opgeroepen voor hooking, waardoor Sharks de penalty kill kreeg.

Jordan Kyrou uit St. Louis scoorde op de powerplay met een pols, bijgestaan ​​door Pavel Buchnevich en Robert Thomas.

Om 17 uur bracht Blues-aanvoerder Brayden Schenn de wedstrijd gelijk met een klapschot, bijgestaan ​​door Thomas en Scott Perunovich.

Sharks gingen in bonushockey-achterschoten op doel 33-25.

Overwerk

Na 46 seconden in bonushockey ging Sharks op de penalty kill toen Granlund werd opgeroepen voor hooking tegen Buchnevich.

Team Teal doodde met succes de penalty, en even later assisteerde Kunin Eklund voor zijn eerste hattrickdoelpunt in zijn carrière.

“We blijven bij elkaar, zelfs als we met tegenslagen worden geconfronteerd en ik heb het gevoel dat we vandaag een grote stap hebben gezet”, zei Eklund.

“PK was de hele avond geweldig”, zei Cooley na de overwinning, “En Ekky met de hattrick. Wauw, die kerel is speciaal. Het was geweldig dat we de klus konden klaren.”

Statistieken en notities

Eklund verdiende de eerste ster van de wedstrijd voor zijn hattrick, gevolgd door doelman Devin Cooley en Kunin.

Cooley is de eerste in Californië geboren doelman die voor een van de in Californië gevestigde NHL-teams speelt. De 26-jarige maakte 34 reddingen met een reddingspercentage van .944 voor zijn publiek. Hij is de eerste in Santa Clara County geboren speler die in een NHL-wedstrijd met San Jose verschijnt.

Na 60 minuten en verlengingen voerde Sharks de statistieken aan in strafminuten 42-30, gelijkspelpercentage 56-44 en blokken 8-7.

Mario Ferraro leidde (26:14), gevolgd door Granlund (25:33) en Thrun (25:01), in ijstijd tussen de Sharks.

Verdediger Jan Rutta speelde de meeste diensten, met 28. Hij registreerde 22:30 minuten ijstijd en droeg één treffer en één afhaalmaaltijd bij met een min één rating.

Graf speelde tijdens zijn NHL-debuut een deel van de wedstrijd op de tweede lijn naast Kunin en Eklund.

Zetterlund assisteerde niet alleen, maar leidde de Sharks ook bij schoten op doel, waarbij in totaal vijf pogingen werden geregistreerd.

Verdediger Jacob MacDonald, die voor het laatst speelde in de 6-3 nederlaag tegen Dallas op 26 maart, keerde terug naar de Sharks-opstelling. Ryan Carpenter, Givani Smith, Kevin Labanc en Mike Hoffman waren krassen.

De Sharks kregen zes strafschoppen in de eerste periode, één in de tweede, twee in de derde en één in de verlenging.

St. Louis heeft een kans van 1 procent om de play-offs te halen, waardoor hun hoop na het recente verlies nog verder afneemt.

San Jose heeft dit seizoen nog vijf wedstrijden om een ​​uitdagende campagne af te ronden, met een record van 18-50-8. De Sharks staan ​​dinsdag tegenover de Calgary Flames voordat ze donderdag afreizen voor een wedstrijd tegen de Seattle Kraken.

Jij kan "Like” Het Game Haus op Facebook en “Volg” ons op X voor meer sportartikelen zoals deze.