Zephyrnet-logo

Max Verstappen wint de F1 Grand Prix van Brazilië en zet het dominante seizoen voort - Autoblog

Datum:

SAO PAULO (AP) — Drievoudig kampioen Max Verstappen leidde vanaf het begin en won de Braziliaan grote Prijs op zondag. Sergio Perez van Red Bull eindigde op de vierde plaats, waarmee hij afstand nam Mercedes' Lewis Hamilton in een van de weinige competities die dit seizoen nog resteren: een positie voor de tweede plaats.

Perez pakte bijna de podiumplaats vanaf de derde plaats Fernando Alonso of Aston Martin, maar de Spanjaard zag de geblokte vlag 0.053 seconde voor de Mexicaan.

De twee raceten in de drie laatste ronden van de race om de positie, waarbij de Red Bull-coureur Alonso één keer inhaalde en vervolgens de positie verloor. McLaren's Lando Norris werd tweede op Interlagos.

"Voor mij waren het ongeveer dertig ronden", zei Alonso nadat hij werd achtervolgd door Perez.

Perez verlaat Zuid-Amerika met 32 ​​punten voorsprong op Hamilton met nog twee races te gaan: Las Vegas op 19 november en Abu Dhabi een week later.

Perez begon de race op Interlagos als negende en fan-favoriet Hamilton als vijfde na een frustrerende kwalificatie voor de Red Bull-coureur op vrijdag. Hij liet enige verbetering zien tijdens de sprintrace op zaterdag en zei later dat hij meer vertrouwen had voor de Grand Prix.

Ferrari's Charles Leclerc, die als tweede zou starten, crashte tijdens de formatieronde voor de start door een motorprobleem.

Een rode vlag na de tweede ronde vanwege een crash waarbij Kevin Magnussen van Haas en Williams-speler Alex Albon betrokken waren, gaf Red Bull-coureurs meer tijd om naar verbeteringen te zoeken.

Verstappen behaalde zijn 17e overwinning en verloor nooit de leiding, terwijl Perez een agressieve drive had om Hamilton te ontmoeten. In de 18e ronde haalde de Red Bull-coureur de Mercedes in voor de vijfde plaats, tot grote teleurstelling van de Braziliaanse fans die de zevenvoudig kampioen steunen.

De Formule 2030 zal in ieder geval tot XNUMX in Sao Paulo racen, zo maakten de organisatoren vrijdag bekend.

“De hele race draaide om het management van de banden”, zei Verstappen na de race. “Las Vegas zal voor iedereen nieuw zijn, vol verrassingen, dat weet ik zeker.”