Zephyrnet-logo

Jawhar Jordan, nr. 25 Louisville verstoorde nr. 10 Notre Dame

Datum:

De Louisville Cardinals (6-0) maakten waarschijnlijk een einde aan de hoop op de College Football Playoff voor de Notre Dame (5-2) na een dominante thuisoverwinning van 33-20 op zaterdagavond.

De Cardinals worden aangestuurd door eerstejaars hoofdcoach Jeff Brohm, die vier seizoenen ('89-'93) de quarterback was voor Louisville. Louisville verwelkomde aan het begin van het seizoen 25 2023 nieuwe transferportaalspelers en staat nu op 6-0, hun beste start in 10 jaar.

Louisville werd geleid door junior halfback Jawhar Jordan, die goed was voor 143 meeslepende werven met een gemiddelde per carry van 6.8 yards, samen met twee touchdowns. Cardinals senior pass-werper Jake Plummer (zesde overall seizoen) gooide voor 145 yards en een touchdown. Junior wideout Jamari Thrash scoorde 75 ontvangst yards, samen met een touchdown. De verdediging van de Cardinals was uiteindelijk het verhaal van deze wedstrijd, toen ze de quarterback van de Notre Dame, Sam Hartman, vijf keer ontsloegen en hem drie keer uitschakelden.

Hartman had zijn slechtste statistische optreden dit seizoen. Voorafgaand aan deze wedstrijd had Hartman de bal niet omgedraaid, maar gooide hij drie onderscheppingen tegen een verdediging uit Louisville die de hele wedstrijd enorme druk op hem uitoefende. De voormalige quarterback van Wake Forest gooide voor 264 passing yards, twee touchdowns en drie onderscheppingen. De Fighting Irish spelen momenteel vier opeenvolgende primetime-wedstrijden tegen gerangschikte teams (tegen Ohio State, Duke, Louisville en USC).

De Ieren ontvingen als eerste de bal om aan de wedstrijd te beginnen en Hartman ging 3/3 op passes totdat hij zijn eerste onderschepping van het seizoen naar Louisville-verdediger Quincy Riley gooide. Het eerste balbezit van de Cardinals werd afgesloten met een touchdown van negen meter, gerund door Jordan op een rit van negen spelen en 70 meter, waardoor Louisville halverwege het eerste kwart op de top 7-0 kwam te staan.

De aanvalslinie van de Notre Dame had moeite om de passrush van de Cardinals in bedwang te houden, toen ze Hartman ontsloegen op een 3e en 5, waardoor ze gedwongen werden te trappen bij hun volgende rit. Na twee stagnerende Louisville-drives en één inerte Notre Dame-drive vonden de Fighting Irish de endzone nadat Hartman een touchdownpass van 36 meter had voltooid om eerstejaars wijd op Jordan Faison te lopen en de wedstrijd met 7-7 in evenwicht te brengen op 6:58 in de wedstrijd. tweede kwartier.

Louisville kreeg nog eens 3 en nul te verduren vanwege de solide passdekking van de Notre Dame op hun daaropvolgende balbezit. Hartman en de Notre Dame-aanval gingen 3 en uit, maar Louisville sprong buitenspel op de trap en hield zo de bal bij de Ieren. De Notre Dame kreeg te maken met een derde en korte situatie die ertoe leidde dat senior pass-catcher Chris Tyree de bal onhandig probeerde te maken en deze werd teruggevonden door de Cardinals.

Het team van Jeff Brohm had de kans om tijdens de rust een 10-7 voorsprong te nemen, maar Louisville junior kicker Brock Travelstead miste een velddoelpoging van 42 meter om de wedstrijd gelijk te houden op 7-7 tijdens de rust.

In de eerste helft worstelde de Notre Dame op de grond door in totaal slechts 22 meeslepende werven te verzamelen met een gemiddelde van 1.3 yards per carry. Wat de Cardinals betreft, Plummer gooide slechts voor 57 yards met een gemiddelde per worp van respectievelijk 3.0.

Louisville opende de tweede helft met balbezit, maar bij de eerste actie onhandigde Thrash de bal na een eerste down-receptie. De Notre Dame profiteerde van de omzet met een succesvol velddoelpunt van 53 meter van senior kicker Spencer Shrader. De Ieren stonden in het derde kwart om 10:7 met 13-18 voor.

Plummer leidde de aanval van de Cardinals op een methodische rit naar het veld die eindigde met een velddoelpunt van 44 meter van Travelstead, waardoor de wedstrijd gelijk werd op 10 per stuk. Het volgende balbezit van de Notre Dame eindigde in een 3 en uit vanwege de sterke verdediging van de Cardinals. Op dit punt waren de Ieren 1/8 op de derde downs.

Jordan zette de Cardinals weer op voorsprong na een haastige touchdown van 45 meter op het volgende balbezit van Louisville. Louisville stond in het derde kwartaal met 17-10 voor om 5:45 uur.

Hartman en de aanval leidden een veelbelovende drive downfield, en schakelden tijdens de drive zelfs over op een 3e en 13e situatie. De Notre Dame stond opnieuw derde en kort en werd tegengehouden door de fysieke verdediging van Louisville. De Fighting Irish kozen ervoor om een ​​velddoelpunt van 3 meter te proberen, dat succesvol was door Shrader, om de score 54-17 te maken met een resterende 13:1 in het derde kwartaal.

Het volgende balbezit van Louisville begon op hun eigen 25-yardlijn. De verdediging van de Notre Dame had een kans om de aanval van Plummer en de Cardinals een halt toe te roepen, maar de vechtende Ierse linebacker Marist Liufau kreeg een gezichtsmaskerstraf opgelegd. De drive van Louisville ging door en werd afgesloten met een touchdown van 21 meter, gerund door Jordan, om de Cardinals op de top 24-13 te zetten met nog 11:12 te gaan.

De Cardinals hadden op dit punt alle vaart toen het 4e kwart halverwege bereikte. De Notre Dame had balbezit en bleef strijden tegen de passrush van Louisville. De Fighting Irish stonden op hun eigen 35-yardlijn op de vierde plaats met nog iets meer dan 9 minuten te gaan, en Notre Dame-hoofdcoach Marcus Freeman koos er verrassend genoeg voor om ervoor te gaan. Hartman en de aanval slaagden er niet in zich te bekeren, waardoor de bal teruggegeven werd aan de Cardinals.

Louisville beëindigde hun volgende rit met een succesvolle velddoelpoging van 45 meter van Travelstead. Louisville leidde met 27-13 met nog 7:31 te gaan. De Notre Dame kreeg nog een laatste kans om de wedstrijd interessant te maken, maar Hartman gooide zijn tweede onderschepping waardoor de wedstrijd feitelijk buiten bereik kwam.

Hartman gooide uiteindelijk een touchdown pass naar junior tight-end Mitchell Evans en gooide zijn derde en laatste onderschepping toen de wedstrijd eindigde.

Louisville controleerde het spel, vooral verdedigend op de scrimmage. De verdediging van de Cardinals hield ster Notre Dame halfback Audric Estime op 20 meeslepende werven (2.0 yards per carry) en slechts 44 totale meeslepende werven gezamenlijk. Vanwege het uitblijven van een haastige aanval leidde het ertoe dat Louisville druk uitoefende op Hartman, wat hem dwong kostbare fouten te maken en zijn lezingen te verstoren.

De Notre Dame gaat nu naar huis om volgend weekend tegen Caleb Williams en USC te strijden, terwijl Louisville volgende zaterdag naar Pittsburgh reist.

Je kunt als The Game Haus op Facebook en volgen ons op Twitter voor meer sport- en esports-artikelen van geweldige TGH-schrijvers!

Uitgelichte afbeelding met dank aan Louisville Athletics.