Connect with us

Blockchain

Miért használj kriptovalutát 2020-ban is? 8 nyomós indok

Avatar

Published

on

Mialatt egyre nő azon készpénz-alapú online pénztárcák száma, amelyek különféle praktikus funkciókkal és extra fizetési módokkal szeretnék magukhoz láncolni ügyfeleiket, közben mintha a PayPalok, Skrillek és Transferwise-ok elfelejtettek volna nyitni korunk új trendje, a kriptovaluták felé. Pedig a kriptopénzek integrálása páratlan előnyökkel járna nem csak a vállalatok, de az ügyfelek számára is: egyszerűség, bankoknál jóval alacsonyabb tranzakciós költségek, biztonság, személyes adatok védelme és magasabb szintű kontroll a pénzügyeink fölött. 

8 ütős indok a kriptovaluták használatára 2020-ban is

Kriptopénzekből, enyhe túlzással, annyi van mint égen a csillag. Sokoldalúak és akár egy bankszámla vagy bankkártya helyett is nyugodt szívvel használhatóak szinte bárhol és bármikor. Emellett nullába kerül a tárolásuk és ezerszer biztonságosabb módon garantálják a személyes adatok védelmét.

1)  Díjak

Nemrég még a készpénz volt a király és a pénzügyi intézetek gáláns ösztönzőkkel jutalmazták azokat, akik ezen intézmények átláthatatlan digitális kútjába dobták nehezen megkeresett fizetéseiket és megtakarításaikat. Mára nagyot fordult a világ és az ösztönzők helyett, a bankszámlaszámmal és bankkártyákkal együtt használati díjak is járnak. A banki, utalási díjak aprópénznek tűnhetnek sokaknak, de voltaképp csak azért fizetjük, hogy a bankok adatközpontjában legyen egy számsor a nevünkhöz rendelve. Kevés olyan logikusan gondolkodó ember van a 21. században, akinek ne esne nehezére felismerni, hogy valami nincs rendjén akkor, mikor pár bájtos személyes pénzügyi adat tárolásáért havi több száz forintokat automatikusan levonnak bankszámlájáról. Szerencsére vagyunk már jó páran akiknek kiüti a ‘nem fair’-mérőóráját e banki praktika. És közben a tárolás mellett minden másért is fizetni kell: bankkártya használati díjak, pénzfelvételi díj, kereskedői díjak, bankegyenleg lekérdezés díja, hiteltúllépési díjak, papírdíjak, tranzakciós díjak, átváltási díjak, visszaterhelési díjak, de egyes helyeken beszélhetünk minimális egyenleg díjról, inaktivitási díjról és még sorolhatnák a végtelenségig.

Forrás: Azénpénzem

Ezzel szemben a népszerű kriptovaluta tárcákon, mint a Coinpayments-en, Spectrocoin-on a tranzakciós költség 0.5 és 1 százalék között változik mialatt a legtöbb esetben nem fizetsz semmit sem a digitális tárcád (azaz a kriptovaluta bankszámlád) fenntartásáért. Ha viszont úgy döntesz, hogy még egy szinttel fokozni szeretnéd a kriptovaluta vagyonod biztonságát, akkor vehetsz 20-30 000 forintért egy hardver tárcát is, vagy ennél olcsóbban egy előre fizetett kártyát, de amit fontos leszögezni, a kriptovaluták tárolása ingyenes.

2) Érzékeny adatok

Bankok, hitelintézetek, de akár még a kereskedők és szolgáltatók is mind túlságosan sok személyes és pénzügyi információt tárolnak az ügyfeleikről. Ebbe tartozik egy vásárló neve, címe, elérhetősége, hitelbírálati minősítése, hitelkerete, tranzakció története, hogy az egyéb adatokat ne is említsük: mit, mikor, mennyiért és hol vásárolunk, kivel találkozunk stb. Ezek az intézetek egy óriási személyes, pénzügyi és professzionális információhalmazon csücsülnek már szinte ellenőrizetlenül. Az ilyen intézmények a milliárdnyi regisztrációs és ügyfélazonosítási eljárásaikkal alapjaiban nem képesek fenntartani a személyes adatok érzékenységének szentségét.

A kriptovaluták ebben is alternatívát jelentenek a bankokkal szemben mivel a tranzakciós adatok nem állnak másból, mint hosszú számsorokból (ezek a számsorok jelentik egy kriptovaluta tárca címét) és egy tranzakció azonosítóból, ami konfirmálja két kriptovaluta tárca közötti tranzakció végrehajtását. Egy online kriptovaluta tárca (azaz nem szoftver vagy hardver változat) ugyanakkor köztes félként is funkcionálhat és elkérheti a nevedet (és címedet, ha netán fizikai terméket rendelsz tőlük), de más információra nincs szüksége és mindaddig védve vannak a személyes adatok, amíg nincs a kriptovaluta tárcához egy bankkártya kapcsolva. Ha viszont csak bitcoinban, ethereumban stb. hajtasz végre tranzakciókat, akkor ilyen veszély nem áll fenn.

3) Nemzetközi használat

A kriptovaluták nem ismernek határokat és egy tranzakcióért egységesen ugyanannyit fizetsz bárhol is vagy a világon. Nincs várakozási idő, nemzetközi díjak és megkötések annak kapcsán, hogy kinek szabad és kinek nem szabad bitcoint utalnia vagy épp ki férhet hozzá az anyagi forrásaihoz és ki nem. Nincs másra szükség, csak egy internetképes telefonra és az aki, eddig nem rendelkezett banki szolgáltatással, máris a 21. század alternatív pénzügyi rendszerének webes világsztrádáján találhatja magát. Segítségével számlákat tudunk kiegyenlíteni, jövedelmünket kriptovaluta tárcára utaltatni, ingyen és biztonságosan nagyobb megtakarítást tárolni, online vásárolni vagy épp kereskedni.

2. ábra: Hányan rendelkeznek bankszámlával egy ország teljes népességéhez képest százalékos arányban? Friss adatok szerint 1.7 milliárdan még egyáltalán nem. Forrás: Világbank

Kriptovaluták használata egyben extra biztonságot jelent a sokat utazóknak és nyaralóknak is, hisz mint vésztartalék bármikor rendelkezésre, mialatt nem igényel személyazonosítást, bankszámlát, hitelkártyát vagy épp akár laptopot.

4) E-kereskedelem

A kriptopénzek internetes elfogadása soha nem volt ilyen egyszerű. A Shopify és Etsy kereskedőknél a vásárlók bitcoinban, ethereumban és sok más altcoinban tudnak termékekért és szolgáltatásokért fizetni. A Woocommerce és Easy Digital Downloads webáruház üzemeltetőknek évek óta elérhető a Blockonomics vagy a GoUrl bővítménye. Plusz ott van a Changelly vagy Shapeshift, melyek felületein több tucat kriptovalutával lehet fizetni. Shapeshift egyben a fizetési processzorok, mint a BitPay és CoinGate oldalaira is integrálva lett, a kriptovaluta tárca Coinomi és Keepkey mellett.

A Purse.io online platformon Amazon termékeket lehet vásárolni kriptovalutákkal és szintén integrálásra került a Shapeshift-re, Magento-ra és Openbazaar-ra. A kriptovaluta fizetési opció telepítése a webshopodhoz olyan mint az 1×1 és általában 60-70%-kal olcsóbbak a tranzakciós díjak is a hagyományos banki/PayPal stb. utalásokhoz képest.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

5) Nincs visszatérítés

Vannak olyan vásárlók, akik megvásárolnak egy terméket az interneten, kézbe veszik és talán használják egy darabig majd törlik az utalásukat. Megtehetik mert a hagyományos utalások nem azonnaliak.

A kriptovalutákkal más helyzet. Amint végrehajtásra kerül egy tranzakció, onnantól kezdve nincs visszaút. Az anyagi eszköz átutalásra kerül egyik tárcából a másikban, a tranzakció bekerül egy blokkba, az megerősítés után a láncra és onnantól kezdve a tranzakciót nem lehet visszafordítani. Ez nem jelenti azt, hogy egy ügyfél nem küldhet vissza egy terméket és kérhet visszatérítést, de mindezt közvetlenül kell lekommunikálnia a webshop ügyfélszolgálatával. Természetesen lehetséges. Azt viszont nem tehetik meg, hogy kiadnak egy rendelést, fizetnek érte, kézbe veszik a terméket majd kérik a bankjukat vagy a webshop ügyfélszolgálatát hogy töröljék a tranzakciót.

A visszatérítési garanciák azért jöttek létre hogy megelőzzék a csalásokat és eközben inkább az ellentettjét érik el. Pillanatnyilag a kriptovaluták ugyanúgy működnek mint a készpénz. Miután kézbe veszed a terméket és fizetsz érte, utána nem mehetsz vissza az üzletbe arra hivatkozva a pénzedet visszakövetelve. Megteheted, de mindent magadtól kell elintézned. Ezzel a kriptovaluták egyfajta pénzügyi felelősségre próbálják ‘nevelni’ a vásárlókat. Persze más kérdés, ha jogos a visszatérítési követelés.

6) Mobilitás

A mobilos utalás lesz a következő évek egyik top trendje a pénzügytechnológia területén. Okostelefonos fizetés bankkártya helyett messze sokkal kényelmesebb.

A PayPallal, a Mastercard Paypassával vagy a Visa Paywave módszerévek ugyanaz a baj, mint a hagyományos készpénz alapú pénzügyi tranzakciókkal: túl sokat tudnak túl sok ügyfelükről mialatt hiába az állítólagos ultrabiztonság, bármikor jöhet egy koreai vagy orosz hacker, mely sérülékenységet kihasználva meglovasítja több milliárd felhasználó személyes és pénzügyi adatait (ez igaz minden centralizált nagyvállalatra, gondoljunk csak a Facebook Cambridge Analytica botrányra, vagy a Marriott hotel 500 millió vendégének ellopott adataira). Az összes jelenleg elérhető hagyományos fiatpénz fizetési processzor elmenti a bankkártya az adatokat amibe beletartozik a privát pénzügyi információnk is. És ezt természetesen nem egy internetről elvágott tárhelyen tárolják, hanem ott van mindenütt az interneten, az okostelefonjainkon egyaránt.

A kriptovaluták fundamentálisan biztonságosabb digitális pénz alternatívák, köszönhetően natív virtuális és decentralizált természetükből adódóan.

7) Növekvő piac

A Bitpay kriptovaluta utalási csatorna több mint 1 milliárd dollár értékű tranzakciót dolgoz fel 250 000-es tranzakciószám formájában minden egyes hónapban. A Coinpayments 200 országban több millió kereskedővel rendelkezik és nemrégiben integrálta a Bittorrent is annak érdekében, hogy a felhasználók bitcoinban és altcoinokban is fizethessenek. A Coingate 50 000 kereskedővel rendelkezik és több százezer kriptovaluta utalást dolgozott fel indulása óta. Az Utrust nemrégiben lépett partnerségre a Payrexx-el és 10 000 európai kereskedőjével.

A következő 2 évben a becslések szerint a kriptovaluta és fiatpénz fizetési kapuk közötti együttműködések révén legalább 50 százalékkal fog nőni a mobil fizetési piac. Nem lehet kétség a felől: a következő években még több kereskedő fog kriptovaluta fizetési opciót integrálni platformjára és várhatóan e globális trend begyűrűzik Magyarországra is.

8) Kereskedelmi célú használat

A becslések szerint 153 millió Bitcoin felhasználó tárcacím volt a világon 2019-ben. A legtöbben már hallottak a bitcoinról és szándékukban áll előbb-utóbb beszereznie egy kisebb-nagyobb mennyiséget belőle.

A Square kártyás utalásokat feldolgozó vállalat Amerikában fokozatosan hódít piaci részesedést a PayPaltól és sikeréhez hozzájárul a nyitás a bitcoin és a kriptovaluták felé. A Square kereskedők már többször jelezték, nyitottak a bitcoin, mint fizetőeszköz mélyebb integrálására amit alátámaszt egy 2017-es Cambridge Centre for Alternative Finance tanulmány is, melyben a résztvevők 40 százaléka hasznosnak találnák, ha bitcoinnal is tudnának vásárolni.

Emellett számos olyan ország van a világon, ahol egy semleges, apolitikus globális fizetőeszköz üdvös is lenne, szemben az elértéktelenedett helyi hagyományos fizetőeszközökkel szemben. Gondoljunk csak Törökországra, Venezuelára, afrikai országokra és Iránra, ahol bel- és külpolitikai fejlemények hatására egyre többen fordulnak a kriptovaluták felé. De a fejlett országokban is találunk példákat: egy másik tanulmány szerint az ausztrálok 80 százaléka szívesen használna kriptovalutákat a napi vásárlások lebonyolítására. Kelet-Európa, Svájc, Málta és Ciprus kereskedői pedig sokkal nyitottabbak a bitcoin mint fizetőeszköz integrálására.

A kriptók mint pénz

Napjainkra már szinte bármit megvásárolhatunk kriptopénzekkel: házat, autót, ruhát, elektronikai termékeket, ételt, bort, repjegyet, hotelfoglalást, párkereső szolgáltatást, takarítót, internetet és persze minden mást, ami a kriptogazdaságban használt termék.

A bitcoin 11 éves évfordulója után fél évvel észrevehető mekkora utat tett meg a technológia és a közösség elfogadottság tekintetében. Garázsfejlesztők és kriptográfusok PGP üzenő csatornáin lebonyolított merész ötletből válik sokak által hallott, kevesebbek által ismert és még kevesebbek által használt politikailag semleges digitális világpénzzé. A számok és a tények magukért beszélnek: az árfolyamok ciklikussága ellenére a bitcoin és a kriptovaluták érája hamarosan elérkezik.

Source: https://www.bitcoinbazis.hu/miert-hasznalj-kriptovalutat-2020-ban/

Blockchain

Ethereum Preis erreicht neues Allzeithoch bei 2200 USD

Avatar

Published

on

Der Ethereum Kurs ist verhältnismäßig langsam über das letzte Allzeithoch angestiegen. Die zweitgrößte Kryptowährung der Welt stieg heute, am 10. April 2021, für kurze Zeit auf  ca. 2200 US-Dollar an.

Vor rund einer Woche stieg der Ethereum Preis auf ein neues Allzeithoch an. Da es über dem aktuellen Allzeithoch kein Widerstandslevel gibt, könnte der Ethereum Preis bald erneut auf ein neues Allzeithoch ansteigen.

ETH Kurs folgt dem BTC Kurs

Der Ethereum Kurs folgte in den letzten Monaten großteils dem Bitcoin Kurs, wie auch viele andere große Altcoins. Der Zusammenhang zwischen den Kursverläufen der beiden größten Altcoins ist allerdings am stärksten ausgeprägt.

Der Bitcoin Kurs konnte heute das Widerstandslevel bei 60.000 US-Dollar als Support validieren und zwischenzeitlich um beinahe 7% ansteigen. Der Ethereum Kurs stieg ebenfalls um ca. 7% an, als er das letzte Allzeithoch bei rund 2200 US-Dollar erreicht hat.

Ethereum Kurs 10.April 2021

Ethereum News sind ebenfalls bullisch

Die Zahl der in den Ethereum 2.0-Contract eingezahlten ETH steigt immer weiter an. Aktuell befinden sich rund 3,45 Millionen ETH im Staking. Das sind umgerechnet rund 7,4 Milliarden US-Dollar. Mit dem Upgrade soll das Netzwerk schnellere und günstigere Transaktionskosten ermöglichen sowie mehr Transaktionen abwickeln können. Die hohen Transaktionsgebühren sind aktuell noch ein Problem, dass die dezentrale(n) Exchange(s) noch meistern muss.

Visa, einer der größten multinationalen Finanzdienstleister, benutzt jetzt außerdem das Ethereum Netzwerk. Visa hat damit begonnen, Transaktionen auf seinem eigenen Netzwerk über den von Ethereum unterstützten USD Coin abzuwickeln. Die Nachricht ist bestimmt einer der Gründe für den jüngsten Anstieg des Ethereum Kurses.

Ethereum Aufstieg BeInCrypto DeFi
Ethereum Aufstieg BeInCrypto

Ethereum Kurs könnte bald neue Rekordwerte erreichen 

Der Ethereum Preis könnte bald neue Rekordwerte erzielen. Die Krypto-Marktkapitalisierung erreichte vor kurzem ebenfalls ein neues Allzeithoch. Sie liegt inzwischen bei über 2 Billionen US-Dollar. Viele Trader gehen davon aus, dass wir bald eine Altcoin Season wie damals im Jahre 2017 sehen könnten:

Übersetzt von Maximilian M.

Haftungsausschluss

Alle auf unserer Website enthaltenen Informationen werden nach bestem Wissen und Gewissen recherchiert. Die journalistischen Beiträge dienen nur allgemeinen Informationszwecken. Jede Handlung, die der Leser aufgrund der auf unserer Website gefundenen Informationen vornimmt, geschieht ausschließlich auf eigenes Risiko.

Share Article

MEHR ÜBER DEN AUTOR

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://de.beincrypto.com/ethereum-preis-erreicht-neues-allzeithoch-bei-2200-usd/

Continue Reading

Blockchain

Bitcoin Kurs durchbricht 60.000 USD-Marke

Avatar

Published

on

Die Bitcoin Kurs konnte heute, am 10. April 2021, wieder etwas an Fahrt gewinnen und die 60.000-US-Dollar-Marke knacken.

In dieser Woche testete der Bitcoin Kurs mehrmals das wichtige Widerstandslevel bei 60.000 US-Dollar, allerdings ohne Erfolg. Heute, am 10. April 2021, konnte der Bitcoin Kurs endlich das entscheidende Widerstandslevel knacken.

Am Freitag, dem 9. April 2021, erholte sich der Bitcoin Kurs von dem letzten Drop und stieg um rund 7% an. Heute erreichte der Bitcoin Preis einen Tageshöchststand bei knapp 61.500 US-Dollar. Damit liegt das bisherige Tageshoch nur knapp 200 US-Dollar unter dem letzten Allzeithoch vom 13. März 2021.

Aktuell hält sich der Bitcoin Kurs über der 60.000 US-Dollar-Marke. Es ist gut möglich, dass wir über das Wochenende neue Kursgewinne sehen werden, wenn die Bitcoin-Bullen die Kontrolle behalten sollten.

Ein Bild von BeInCrypto.com Krypto-Bull
Ein Bild von BeInCrypto.com

Chamber of Digital Commerce prognostiziert 6-Stelligen Bitcoin Preis für 2021

Der Bitcoin Preis könnte laut der Chamber of Digital Commerce in diesem Jahr noch weitere Rekordwerte erreichen. Das Unternehmen ist einer der weltweit führenden Blockchain-Handelsvereinigungen. Im Gespräch mit CNBC in dieser Woche erklärte die Gründerin Perianne Boring, dass der Bitcoin Preis allein in diesem Jahr noch bis auf 288.000 US-Dollar ansteigen könnte.

Das Preisziel leitete die Chamber of Digital Commerce von dem Stock-to-Flow-Modell ab. Das Modell weist eine starke Korrelation mit dem US-Dollar und sogar eine noch stärkere mit Gold auf. Boring argumentierte, dass aufgrund der Modell-Daten der letzten 12 Jahre ein Bitcoin im Jahr 2029 10.000 Unzen Gold wert sein könnte.

Der Bitcoin Kurs könnte bald ein neues Allzeithoch erreichen

Zuletzt ist der Kaufdruck an den Wochenenden im Kryptomarkt verhältnismäßig angestiegen. Der heutige Bitcoin-Kursanstieg spricht dafür, dass Trend wieder bullisch ist. Der Bitcoin Preis wird also wohl zumindest auf das letzte Allzeithoch ansteigen.

Viele Krypto-Trader glauben allerdings, dass der Bitcoin Preis noch wesentlich höher ansteigen wird, sobald er das letzte Allzeithoch durchbrochen hat.

Hier geht es zur letzten Bitcoin-Analyse von BeInCrypto!

Eine interessante Krypto-Exchange für das Krypto-Trading und Investment in die verschiedenen Kryptowährungen: Stormgain.

BeInCrypto Bitcoin Kurs

Übersetzt von Maximilian M.

Haftungsausschluss

Alle auf unserer Website enthaltenen Informationen werden nach bestem Wissen und Gewissen recherchiert. Die journalistischen Beiträge dienen nur allgemeinen Informationszwecken. Jede Handlung, die der Leser aufgrund der auf unserer Website gefundenen Informationen vornimmt, geschieht ausschließlich auf eigenes Risiko.

Share Article

MEHR ÜBER DEN AUTOR

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://de.beincrypto.com/bitcoin-kurs-durchbricht-60-000-usd-marke/

Continue Reading

Blockchain

Revolut integriert 11 neue Kryptowährungen

Avatar

Published

on

Das britische Fintech-Startup Revolut hat elf neue Kryptowährungen zu seinem Portfolio hinzugefügt. Damit erhöht sich das Angebot für Kunden in der EU und im Vereinigten Königreich im Jahr 2021 auf insgesamt 21 digitale Coins.

Am 8. April 2021 verkündete Revolut auf seiner Webseite, dass es sich bei den neu hinzugefügten Coins um Cardano, Uniswap, Synthetix, Yearn Finance, Uma, Bancor, Filecoin, Numeraire, Loopring, Orchid und The Graph handelt.

Aktuell ist damit Filecoin mit einem Kurs von 171,35 US-Dollar der hochpreisigste Coin dabei. Cardano ist mit einem Kurs von 1,21 US-Dollar die günstigste Kryptowährung im Angebot (Stand: 9. April 2021). Revolut unterstützt die Nutzer sich mit den neuen Coins vertraut zu machen. Dafür stellt das Unternehmen einen kurzen Text über jede neue Münze zur Verfügung. Ferner erinnert Revolut die Nutzer an die Risiken und die Volatilität von Kryptowährungen.

Das Krypto-Angebot wächst

Revolut hatte bereits im Juli 2017 damit begonnen, Kryptowährungen zu unterstützen. Angefangen mit Bitcoin, wenig später gefolgt von Ethereum und Litecoin. Erst im Dezember 2020 hatte Revolut weitere Token zu seinem Portfolio hinzugefügt, unter anderem EOS und Tezos (XTZ). Bisher ist das große Angebot an Kryptowährungen allerdings nur für Kunden im Vereinigten Königreich und der EU verfügbar. Für Kunden in den Vereinigten Staaten ist das Angebot derzeit noch auf Bitcoin (BTC) und Ethereum (ETH) begrenzt.

Revolut Krypto-Handel: Ein Bild von BeInCrypto.com
Revolut Krypto-Handel: Ein Bild von BeInCrypto.com

Das Unternehmen wies in seiner Ankündigung außerdem darauf hin, alle digitalen Währungen in Cold Wallets zu speichern. So möchte Revolut die Gelder der Kunden bestmöglich schützen. Ein Sprecher von Revolut sagte dazu:

„Der Großteil unserer Krypto-Fonds wird in Cold Storage bei einigen der besten Depotbanken der Krypto-Welt gehalten. Externe Festplatten, die für Cold Storage verwendet werden, sind von allen Netzwerken getrennt, wenn keine Krypto-Transaktionen stattfinden, so dass sie sehr resistent gegen Hacker sind.”

Die Entwicklung von Revolut

Im Jahr 2015 gestartet, bedient das Unternehmen mittlerweile weltweit über 15 Millionen Kunden in 35 Ländern (Stand: April 2021). Seit 2018 besitzt Revolut eine europäische Banklizenz. Des Weiteren bewarb sich das Unternehmen im Januar 2021 laut eigener Aussage für eine britische Banklizenz. Revolut hat seit 2017 einen massiven Anstieg des Krypto-Handels verzeichnet.

Die Kunden besitzen aktuell (Stand: April 2021) über 120 Millionen US-Dollar in Kryptowährungen. Mit der wachsenden Nachfrage nach Kryptowährungen hat das Fintech-Unternehmen im vergangenen Jahr auch die Bedingungen seiner Krypto-Angebote aktualisiert. Damit geht ein sogenanntes „Nutzungsrecht“ an ihren Beständen einher. Allerdings können die Nutzer ihre digitalen Währungsbestände nur auf einen anderen Revolut-Nutzer übertragen, nicht auf ein externes Wallet.

Haftungsausschluss

Alle auf unserer Website enthaltenen Informationen werden nach bestem Wissen und Gewissen recherchiert. Die journalistischen Beiträge dienen nur allgemeinen Informationszwecken. Jede Handlung, die der Leser aufgrund der auf unserer Website gefundenen Informationen vornimmt, geschieht ausschließlich auf eigenes Risiko.

Share Article

Verena hat ihren Bachelor in BWL und Sozialwissenschaften an der Uni Köln sowie einen Master in Business Management an der Universidad Autonoma de Barcelona absolviert. Als Marketing und Content Spezialistin hat sie in den letzten Jahren in Ländern auf der ganzen Welt gelebt. Sie hat eine besondere Leidenschaft für Technologie und Innovation.

MEHR ÜBER DEN AUTOR

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://de.beincrypto.com/revolut-integriert-11-neue-kryptowaehrungen/

Continue Reading

Blockchain

Zahl der Robinhood-Krypto-Trader versechfachte sich seit Q4 2020

Avatar

Published

on

Die Aktien- und Krypto-Handelsplattform Robinhood hat bekannt gegeben, dass die Zahl der Krypto-Händler auf der Plattform im ersten Quartal 2021 auf 9,5 Millionen angestiegen ist. Im vierten Quartal 2020 lag sie noch bei1,7 Millionen.

Robinhood veröffentlichte vor kurzem auf Twitter einen Post über die Anzahl der Krypto-Trader im Jahre 2021.

In dem Post verweist Robinhood außerdem auf den Bericht mit dem Titel „How Crypto Fits Into Robinhood’s Mission“ („Wie Krypto zu Robinhood’s Mission passt“).

Robinhood wächst weiter

Das Unternehmen berichtete, dass 9,5 Millionen seiner Kunden im Q1 2021 mit Kryptowährungen gehandelt haben. Die Zahl hat sich also im Vergleich zum Q4 mehr als versechsfacht. Damals waren es nur rund 1,7 Millionen Krypto-Trader. Der starke Anstieg zeigt, dass Investoren und Trader trotz des jüngsten Eklats nach wie vor starkes Interesse an einfach zugänglichen Trading Apps wie Robinhood haben.

Robinhood ist nicht wirklich eine reine Crypto-Trading-App. Das Unternehmen bietet nur sieben der beliebtesten Kryptowährungen zum Traden an. Allerdings sieht es so aus, als ob Robinhood sein Krypto-Angebot ausbauen möchte. In dem Post steht, dass sich die Größe seines Krypto-Teams seit Anfang des Jahres verdreifacht hat.

In dem Post steht außerdem, dass Robinhood den „Kryptowährungshandel demokratisieren möchte“. Die Quintessenz des Berichts spricht dafür, dass Robinhood in der kommenden Zukunft mehr Krypto-Features anbieten wird.

Robin Hood plant zudem, ein Initial Public Offering (IPO) zu lancieren. Das Unternehmen würde dann direkt oder zumindest indirekt mit den Kryptomärkten verbunden sein, wenn diese an die Börse gehen.

Robinhood Users BeInCrypto
Ein Bild von BeInCrypto

GameStop Skandal

Der berüchtigte GameStop-Vorfall stand in den letzten Monaten im Mittelpunkt der Diskussionen um Robinhood. Die Entscheidung, den Handel mit der Aktie auszusetzen, nachdem sie auf Reddit massiv unterstützt wurde, wurde heftig kritisiert. Einige sagten, dass es heuchlerisch sei, wenn man bedenkt, dass die Mission des Unternehmens angeblich darin besteht, „Finanzen für alle zu demokratisieren“.

Kritiker argumentierten, Robinhood habe sich auf die Seite der großen Konzerne geschlagen und die Durchschnittsmenschen im Stich gelassen. Doch die Zahl der Trader auf der App ist trotz des Skandals gestiegen.

Es ist klar, dass Nutzer auf der ganzen Welt einen einfach zu bedienenden Dienst wollen, der ihnen den Zugang zu verschiedenen Märkten ermöglicht. Interessanterweise stieg der Wert der Unternehmensanteile von Robinhood im Februar 2021, knapp drei Monate nach dem Gamestop-Short-Squeeze, auf 40 Milliarden USD-Dollar bzw. um rund 100% an.

CME- und Bakkt-Bitcoin-Futures: Größtes Tagesvolumen seit Wochen

Übersetzt von Maximilian M.

Haftungsausschluss

Alle auf unserer Website enthaltenen Informationen werden nach bestem Wissen und Gewissen recherchiert. Die journalistischen Beiträge dienen nur allgemeinen Informationszwecken. Jede Handlung, die der Leser aufgrund der auf unserer Website gefundenen Informationen vornimmt, geschieht ausschließlich auf eigenes Risiko.

Share Article

Rahul Nambiampurath is an India-based Digital Marketer who got attracted to Bitcoin and the blockchain in 2014. Ever since, he’s been an active member of the community. He has a Masters degree in Finance. <a href=”mailto:editorinchief@beincrypto.com”>Email me!</a>

MEHR ÜBER DEN AUTOR

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://de.beincrypto.com/robinhood-krypto-trader-versechfachte-seit-q4-2020/

Continue Reading
Esports3 hours ago

G2 Esport Rekkles awarded with the 2021 LEC Spring MVP

Esports3 hours ago

Dota 2: Team Nigma Completes Dota 2 Roster With iLTW

Esports3 hours ago

LoL: Rekkles Named 2021 LEC Spring Split MVP

Esports3 hours ago

LoL: LEC 2021 Spring Lower Bracket Finals Recap- G2 Esports vs Rogue

Esports5 hours ago

New lineup shows that Sova can still domi on Split

Esports5 hours ago

Nigma welcome iLTW to the team

Esports6 hours ago

Leading from the Isolated Lane

Esports7 hours ago

Team Singularity bench Scrub Killa for the remainder of the RLCSX season

Blockchain7 hours ago

Ethereum Preis erreicht neues Allzeithoch bei 2200 USD

Esports7 hours ago

DWG KIA sweep GenG in LCK Spring Finals, will represent Korea at MSI

Esports7 hours ago

LoL: Rogue Crowned 2021 LEC Spring Coaching Team Of The Split

Esports8 hours ago

Sources: Sentinels negotiating extended loan deal for TenZ

Esports8 hours ago

LoL: Blaber Named 2021 LCS Spring Split Honda MVP

Esports8 hours ago

LoL: TL’s Santorin Replaced By Armao For LCS MSS Match Against TSM Due To Illness

Blockchain9 hours ago

Bitcoin Kurs durchbricht 60.000 USD-Marke

Esports9 hours ago

Hearthstone Grandmasters 2021: Week 1 Day 1 regional recap

Esports9 hours ago

[ASL11] Ro24 Preview Pt 3:Contenders and Streamers

Esports10 hours ago

ChYuan switches roles to join Fnatic

Esports11 hours ago

How to Fix COD Mobile’s Authorization error on Android

Esports12 hours ago

Elon Musk’s Neuralink lets a Monkey play video game using its thoughts

Esports12 hours ago

Dota 2 Update 7.29 Introduces new hero “Dawnbreaker”

Esports13 hours ago

Xbox Game Studios is having a sale on Steam

Esports15 hours ago

How to Fix COD Mobile Authorization error on Android

Esports16 hours ago

Dota 2 patch 7.29: Impact of Outposts, Water Runes and other major general gameplay changes

Blockchain16 hours ago

Revolut integriert 11 neue Kryptowährungen

Esports16 hours ago

Code S RO16: Maru & Dream advance to RO8

Esports16 hours ago

Dota 2: Patch 7.29 Analysis Of Top Changes

Esports16 hours ago

Dota 2: New Hero Dawnbreaker First Impressions

Esports17 hours ago

Dota 2 Dawnbreaker Hero Guide

Esports19 hours ago

Dota 2: vtFaded’s DPC ban; Does the punishment fit the crime?

Trending