Zephyrnet-logo

LEC 2023 Winter: regulier seizoen Week 3, dag 1 samenvatting

Datum:

Het is een ander LEC Superweek in petto voor Europese fans. Met Fnatic v MAD was Lions een duidelijk hoogtepunt op de eerste dag.

Met een duidelijk beeld dat zich begint te ontwikkelen in de LEC Winter Split, Week 3 voegt nog meer pit toe. SK v Astralis zal de tweede plaats zien kijken om als eerste onder druk te zetten, terwijl AST wanhopig probeert de tafel te beklimmen. BDS v G2 plaatst twee partijen in een gezamenlijke seconde samen terwijl men lijkt te klimmen. Ondertussen neemt FNC het in het spel van de dag op tegen MAD. De laatste staat tweede, terwijl de eerste worstelt met slechts twee overwinningen uit de eerste zes wedstrijden.

SK Gaming tegen Astralis

Een grote wedstrijd voor beide partijen, waarbij SK op zoek is naar de eerste plaats, terwijl SK wanhopig op zoek is naar een tweede overwinning. Het was echter de start die AST wilde. Eerste bloed claimen en de druk op AST vroeg opstapelen. Toen ze eenmaal vasthielden, schakelde SK een versnelling hoger. Om 12:15 uur vonden ze nog eens 6 kills en een 3k gouden voorsprong. Met Baron op de kaart was SK opgeschoven naar een voorsprong van 4k terwijl AST probeerde de controle over Baron te krijgen. Met Baron geclaimd door SK, probeerden ze de middenbaan af te stormen om te winnen.

SK hield ze tegen, maar AST komt weer. AST probeerde rond 32 uur weer in het spel te komen; helaas hebben ze nog meer moorden overhandigd aan AST, die het spel wilde afsluiten. Een dramatisch moment toen AST de baron opeiste en achteruit klauwde om naar een voorsprong van 00 karaat goud te gaan. Daarmee werd het spel op zijn kop gezet en was het AST die het spel pakte en een enorme overwinning claimde.

Excel tegen ketters

XL zat onderaan in het spel, dus het was de perfecte kans voor hen om te winnen. Wat TH betreft, ze kijken naar boven en XL zou de ideale prooi kunnen zijn. Eerste bloed beveiligd door TH, omdat ze een dubbele moord claimen op de onderste XL-baan. Een rommelige vroege wedstrijd, hoewel TH na 16:00 minuten op voorsprong kwam, ondanks dat beide partijen vijf kills hadden.

Vanaf de 20:00 minuut begon TH er dominant uit te zien, toen ze de leden van XL opruimden voordat ze de baron claimden. Ondanks dat Baron was versleten, bleef TH de XL-basis aanvallen. De bovenste baan was de uiteindelijke ingang, en hierdoor konden ze een grote overwinning claimen. Het houdt XL geworteld in de bodem van de LEC, terwijl het TH naar boven beweegt terwijl ze op zoek zijn naar een uitdaging voor de topposities.

G2 Esports tegen Team BDS

Een grote game aan de top van de LEC in game 3 van de dag. Met BDS en G2 op gelijke voet zou een van hen zich van het peloton verwijderen. Het eerste bloed wordt veiliggesteld door BDS in een rommelig botbaangevecht waarbij ze wegkwamen met minder dan 50 HP. Na 10 minuten had BDS een voorsprong van 2.3 km veiliggesteld, waarbij G2 ontbrak in de vroege uitwisselingen. Enkele ogenblikken later was G2 echter meteen weer in het spel, waarbij ze moorden oppikten in hun eigen jungle en op weg waren naar een gouden voorsprong.

G2 bleef hun voorsprong behouden en zette nog meer druk op een BDS-kant die zich wilde vastklampen. Baron lijkt het laatste standpunt van BDS te zijn, maar ze geven moorden gewoon door aan G2. Met meerdere leden van BDS uitgeschakeld, duwde G2 de bovenste rij in terwijl ze naar Baron liepen. Met Baron beveiligd, speelde G2 hier gewoon voor de onvermijdelijke overwinning. BDS kreeg nog een laatste kans om zijn basis te verdedigen, maar het was niet genoeg. G2 claimt een grote overwinning terwijl de voormalige LEC-kampioenen verder marcheren.

Fnatic tegen MAD Lions

De game van de week was de facturering, en ondanks dat FNC onderaan de LEC-tafel zat, had het iets speciaals in zich. Ondertussen probeerde MAD VIT aan de top van de LEC onder druk te zetten met een overwinning. MAD pakte een eerste bloed op, voordat het veranderde in een voorsprong van 1-4 kills. Toen ze eenmaal de leiding hadden genomen, zag het er nooit naar uit dat MAD los wilde laten. Na 14 minuten had MAD een voorsprong van 7k goud, waarbij FNC volledig naar beneden en naar buiten keek.

Met Baron beweerde, leek MAD kort na 20 minuten op te ruimen. Met een voorsprong van 10k had MAD een lezing van FNC toen hun basis begon te dalen. FNC probeerde te verdedigen, maar met alle 3 de rijstroken open, voerde MAD de druk op en kon FNC het niet volhouden. De overwinning duwde MAD voorlopig naar de eerste plaats, terwijl FNC bleef worstelen.

Vitaliteit tegen KOI

Door aan de top van de LEC te blijven, ongeacht het resultaat, had VIT wat ademruimte op de eerste dag. Wat betreft KOI, ze zaten onderaan de tafel en een overwinning was hard nodig. Het eerste bloed werd veiliggesteld door KOI, maar werd onmiddellijk teruggeruild naar VIT. De wedstrijd bleef de volgende 17 minuten op en neer gaan, waarbij KOI een lichte voorsprong behield. Dit ging zo door toen KOI het middenspel inging met een voorsprong van 3k.

KOI maakte een belangrijke verschuiving naar het winnen van het spel toen ze VIT versloegen bij de Drake-flip. Terwijl Elder werd gereset, stortte KOI zich op de leden van VIT. Vier leden en twee remmers neerhalen voordat ze verhuizen om de Elder te claimen. Opnieuw werd VIT gedwongen om rond het doel te vechten, maar deze keer had het hun nederlaag kunnen betekenen. Met een aas veiliggesteld, liep KOI de VIT-basis binnen en claimde een enorme overwinning.

• Teams: VIT v KOI
  • Tijd: 33: 48