28.5 C
New York

De 5 bästa (GRATIS) antivirus-apparna för Android år 2021

Date:

Ont om tid? Här är de bästa kostnadsfria antivirus-programmen för Android år 2021:

Jag har testat alla kostnadsfria antivirus-appar på Google Play Store — efter flera veckor av test har jag bara kunnat hitta ett par nya produkter som jag är säker på kan hålla Android-enheter skyddade mot virus.

De flesta kostnadsfria antivirus-apparna för Android som jag testade klarade inte av att hantera virus, var fyllda med störig reklam eller var felaktigt marknadsförda som gratis. Många av ”gratis”-apparna var bara testversioner eller väldigt begränsade versioner av premiumversionerna. Vissa var till och med fejkade appar som var utformade för att samla in användaruppgifter.

Medan jag hittade ett par bra kostnadsfria appar finns det ingen kostnadsfri app som kan ge dig allt den säkerhet som du behöver för att hålla din Android-enhet 100% säker. Om du letar efter ett antivirus-program som kan skydda dig och din enhet fullt ut behöver du en premiumprodukt (jag rekommenderar Nortons fantastiska Android-app).

Om du bara behöver grundläggande skydd finns det dock ett par ganska bra kostnadsfria antivirus-program för Android-enheter som erbjuder kostnadsfritt realtidsskydd eller virusskanning vid behov, kostnadsfritt anti-stöldskydd och ett par extrafunktioner som stärker din Androids mobila säkerhet.

Här är en sammanfattning av de bästa antivirus-apparna för Android år 2021:

Hur jag betygsatte de bästa kostnadsfria antivirus-apparna för Android:

 • 100% gratis. Många antivirus-företag försöker lura sina användare med en kostnadsfri testversion. Användarna vänjer sig vid appen och glömmer sen att de måste avsluta sitt abonnemang innan testet är över, vilket leder till att de måste betala. Om du vet att du kommer köpa ett mobilt antivirus-program från ett pålitligt företag är ett gratistest ett bra sätt att testa tjänsten innan du köper den fulla versionen. Annars är det bara en marknadsföringstaktik för att få dig att ladda ned appen och sen hoppas att du ska glömma bort det innan testperioden löper ut. Alla antivirus-program på min topp 5-lista är helt gratis.
 • Säkerhet. Jag laddade ner flera hundra Android-specifika virus, skumma appar och till och med ransomware-filer för att säkerställa att de antivirus-appar jag rekommenderar klarar av att upptäcka och ta bort alla slags hot. Jag testade även internetsäkerhetsfunktioner som anti-phishing och Wi-Fi-skanning för att säkerställa att dessa produkter kan hålla dina Android-enheter säkra från de senaste webbaserade hoten.
 • Prestanda. Inget är värre än en säkerhetsapp som dränerar ditt batteri och försämrar din Androids prestanda. Jag såg till så att alla appar jag rekommenderar ökar din säkerhet utan att krascha din telefon eller surfplatta.
 • Användarvänlighet. Jag testade varenda funktion för att säkerställa att dessa appar har gjort det enkelt att använda alla funktioner, och att de är lätta att förstå för alla användare. Alla appar på denna lista erbjuder även bra integration med Android OS och Chrome OS.

Stora varumärken som inte platsade på listan:

Det finns många antivirus-appar för Android som inte hamnade på min topp 5-lista. Här är ett par välkända varumärken som du kanske förväntade dig skulle hamna på listan:

 • Norton. Nortons antivirus-program för Android är ett av de bästa och mest prisvärda alternativen på marknaden. Norton erbjuder dock inget kostnadsfritt abonnemang. Om du behöver premiumskydd för din mobiltelefon eller surfplatta finns det dock inget bättre alternativ.
 • TotalAV. TotalAV erbjuder bra kostnadsfria funktioner för Android, men saknar realtidsskydd. Dock ingår det ett par riktigt bra funktioner i TotalAV:s betalabonnemang för Android, inklusive realtidsskydd, applås och en säker VPN.
 • Bitdefender. Jag uppskattar verkligen Bitdefender heltäckande anti-viruspaket, men deras Android-app är bara en simpel antivirus-skannerr. Medan den är lätt att använda är den inte bättre än de andra produkterna på denna lista.
 • Avast/AVG. Det finns ett par recensionshemsidor som fortfarande rekommenderar Avast och AVG, men SafetyDetectives är inte en av dem. Medan Avast och AVG fortfarande har en stark närvaro på nätet har de anklagats för allvarliga sekretessbrott. Du kan klicka här för att läsa mer om hur det gick till när de i hemlighet sålde användaruppgifter.

🥇1. <a href="https://sv.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/191/?post_id=4085&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+865337" title="Avira" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 865337" data-btn-indexed="1">Avira Antivirus Security for Android</a> — Bäst kostnadsfria antivirus-program för Android år 2021

Avira Antivirus Security for Android är det kostnadsfria antivirus-program för Android som jag rekommenderar år 2021 — det har en utmärkt antivirus-motor som upptäcker och tar bort virusfiler och erbjuder även ett flertal säkerhetsfunktioner i en intuitiv kontrollpanel.

I mina test försökte jag ladda ned ett flertal Android-virusprover till min Samsung Galaxy S20, inklusive virus, trojaner och spionprogram. Alla virusfiler upptäcktes, blockerades och togs bort från min telefon. I och med att Aviras skanner är molnbaserad påverkades knappt batteriet eller systemets resurser.

Utöver virusskydd i realtid erbjuder även Aviras kostnadsfria Android-app fler funktioner än konkurrenterna, inklusive:

 • Anti-stöldskydd.
 • App-sekretesskanner.
 • VPN (100 MB daglig gräns).
 • Applås.
 • Dataintrångsskanner.
 • Wi-Fi-skanner.
 • Enhetsoptimering.

Aviras anti-stöldskydd är riktigt användbara. Efter att ha loggat in på Aviras kontrollpanel kunde jag hitta min telefon i realtid samtidigt som min partner körde runt med den i området. Jag kunde också aktivera ett väldigt högt larm.

Aviras sekretesskanner är också riktigt bra. Den analyserade alla appar på min enhet och visade vilka som hade tillgång till mina kontakter, bilder och surfhistorik. Jag överraskades av att vissa gratisspel på min enhet faktiskt samlade in data, även när jag inte spelade dem!

Aviras kostnadsfria abonnemang är överlägset bäst på marknaden, men har ett par begränsningar. Precis som de flesta kostnadsfria antivirus-programmen för Android erbjuder Avira inte anti-phishing. För att få anti-phishing och skydd av enhetens mikrofon och kamera måste du uppgradera till Avira Antivirus Security Pro for Android. De erbjuder även Avira Prime Mobile, som adderar en säker lösenordshanterare och en VPN med obegränsad surfdata. Aviras premiumfunktioner ingår även i antivirus-paketet Avira Prime, som kan användas på upp till 5 enheter på Android, Windows, macOS, och iOS.

Slutsats:

Avira tillhandahåller flest funktioner av alla kostnadsfria antivirus-program för Android-enheter — och alla är riktigt bra, lätta att använda och fungerar som utlovat. Aviras antivirusskanner upptäckte alla virusprover i mina test, och deras anti-stöldskydd, appskanner och Wi-Fi-skanner är riktigt bra internetsäkerhetsverktyg. Jag uppskattar även Aviras VPN, men 100 MB är en ganska låg daglig gräns. Utöver dessa kostnadsfria verktyg adderar Aviras betalabonnemang för mobila enheter även anti-phishingskydd, en VPN utan begränsningar och en lösenordshanterare. Aviras betalabonnemang kommer med en riskfri 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

 Ladda ned Avira gratis nu

Läs hela recensionen av Avira >

🥈2. McAfee Mobile Security Free — Utmärkt antivirus-skydd med bäst stöldskydd för Android

🥈2. <a href="https://sv.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/203/?post_id=4085&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+865344" title="McAfee" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 865344" data-btn-indexed="1">McAfee Mobile Security Free</a> — Utmärkt antivirus-skydd med bäst stöldskydd för Android

McAfee Mobile Security Free erbjuder ett par bra kostnadsfria funktioner, men jag uppskattade framförallt McAfees stöldskydd. McAfees anti-stöldskydd kan användas via McAfees bekväma kontrollpanel. Om din telefon är försvunnen erbjuder McAfee följande verktyg:

 • CaptureCam — Efter 3 misslyckade PIN-koder tar CaptureCam en selfie från kameran som pekar mot användaren.
 • Alarm — Om du blir av med din enhet kan du aktivera ett väldigt högt larm via kontrollpanelen.
 • Rensning på distans — Om din enhet blir stulen kan du på distans radera alla känsliga uppgifter.
 • GPS-position — Om du inte kan hitta din enhet kan du hitta den på en karta med hjälp av enhetens GPS.

McAfees kostnadsfria antivirus-app innehåller ett bra utbud av funktioner, inklusive realtidsskydd, Wi-Fi-skanning, enhetsoptimering och en appskanner som fungerar på ett likande sätt som Aviras. Jag imponerades av alla funktioner i McAfee, även om skannern missade två spionprogram som Avira upptäckte.

McAfees kostnadsfria abonnemang för Android är ganska bra, men saknar ett par viktiga funktioner som ingick i McAfees betalabonnemang — McAfees Mobile Security Standard adderar anti-phishingskydd, applås och säkerhetskopiering av. I McAfee Mobile Security Plus ingår även en VPN (utan gränser) och en avancerad annonsblockerare.

Medan McAfees betalabonnemang för Android är lite dyrare än vissa konkurrenters premiumappar får du, om du kombinerar deras antivirus-app för Android med ett av McAfees 2-åriga Total Protection-abonnemang (upp till 10 enheter på alla operativsystem), ett av de antivirus-paket som ger bäst värde för pengarna år 2021.

Slutsats:

McAfees kostnadsfria antivirus-app erbjuder realtidsskanning, Wi-Fi-skanning, appsekretess och de bästa anti-stöldfunktionerna på marknaden. Fjärrlarmet och automatiska selfies är lätta att använda och anpassa via McAfees kontrollpanel. McAfees kostnadsfria app är inte dålig, men erbjuder inte tillgång till ett par viktiga funktioner, inklusive anti-phishing eller en VPN, vilket är funktioner som ingår i McAfees premiumabonnemang. Samtliga abonnemang kommer med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

 Ladda ned McAfee gratis nu

Läs hela recension av McAfee här >

🥉3. <a href="https://sv.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/663/?post_id=4085&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+865351" title="BullGuard" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 865351" data-btn-indexed="1">BullGuard Mobile Security & Antivirus Free</a> — Bra molnbaserat antivirus-skydd

BullGuard Mobile Security & Antivirus Free erbjuder molnbaserad antivirus-skanning samt bra anti-stöldfunktioner. I mina test kunde BullGuard blockera de flesta av de virus jag försökte ladda ned på min Samsung Galaxy, inklusive virus, spionprogram, adware och trackware. Eftersom BullGuards skanner helt och hållet är molnbaserad dränerade BullGuard inte min telefons batteri, vilket många andra produkter gör.

BullGuards anti-stöldverktyg är också ganska bra. Du kan låsa, rensa och hitta din enhet, samt aktivera ett högt skrik direkt från BullGuards kontrollpanel. Enhetsfinnaren var dock inte lika pricksäker som Aviras, och BullGuards skrikfunktion var inte alls lika högljudd eller läskig som McAfees.

BullGuards kostnadsfria app erbjuder även automatiskt enhetslås om ditt SIM-kort avlägsnas, samt Wi-Fi-skanning och säkerhetskopiering.

BullGuards Premium Mobile Security erbjuder även stark föräldrakontroll — vilket innebär att föräldrar på distans kan övervaka bilder som skickas och tas emot, vilka appar som barnen har laddat ned och även spåra enhets platsinformation. Användare kan även separat köpa BullGuards VPN.

Slutsats:

BullGuards kostnadsfria antivirus-program för Android är en bra app — den erbjuder molnbaserad virusskanning, godkända anti-stöldverktyg och en Wi-Fi-skanner. BullGuard upptäckte nästan alla virus på min enhet, inklusive spionprogram och datastjälande appar. BullGuards premium-antivirus för Android adderar ganska bra föräldrakontroll, samt en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti på BullGuards betalabonnemang.

Ladda ned BullGuard gratis nu

Läs hela recensionen av BullGuard här >

4. <a href="https://sv.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/206/?post_id=4085&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+865357" title="Panda" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 865357" data-btn-indexed="1">Panda Dome Free Antivirus for Android</a> — Bra antivirusskanning med smartwatch-kompatibilitet

Panda Dome Free Antivirus for Android erbjuder bra virusskydd, anti-stöldskydd, en appskanner och en VPN — och de flesta av dessa funktioner kan användas på distans via en Android Wear-smartwatch!

Pandas realtidsskanner blockerade inte lika många virus som Avira eller McAfee, men det upptäckte de flesta av mina virusprover, inklusive all ransomware och spionprogram — och jag fick notiser på min smartwatch varje gång Panda upptäckte ett nytt hot.

Panda inkluderar även anti-stöldfunktioner som fjärrspårning, datarensning och enhetslås. Dock får du bara tillgång till selfie-kameran och larmet i betalversionen av Panda Dome for Android.

Panda Dome kommer även med en kostnadsfri VPN, men det ingår bara 150 MB om dagen, vilket knappt räcker för lite surf. För att få den obegränsade versionen av deras VPN måste du uppgradera till Pandas heltäckande antiviruspaket Panda Dome Premium.

Slutsats:

Pandas kostnadsfria antivirus-app för Android tillhandahåller virusskanning i realtid, anti-stöldverktyg och kompatibilitet med Android-smartklockor. Jag uppskattade att jag kunde skanna efter virus, rensa data på distans och spåra min enhets plats via min smartwatch. Du måste dock uppgradera till Pandas betalversion för att få selfiefotografering på distans och larmverktyg samt en spamblockerare och applås. Användare som behöver en VPN med obegränsad data bör överväga antiviruspaketet Panda Dome Premium.

Ladda ned Panda Dome Free för Android nu

Läs hela recensionen av Panda Dome här >

5. <a href="https://sv.safetydetectives.com/go/vendor/free-android/202/?post_id=4085&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+865364" title="Kaspersky" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 865364" data-btn-indexed="1">Kaspersky Mobile Antivirus Free</a> — Lätt att använda med godkänd virusskanning

Kaspersky Mobile Antivirus Free är en utmärkt kostnadsfri säkerhetsapp för Android-användare — och eftersom det bara ingår ett par kostnadsfria versioner är det en lättanvänd app. Du behöver bara aktivera ett par behörigheter när du installerar appen och sen klicka på Scan när du vill se om det finns några virus på din enhet.

Kaspersky tillhandahåller bra virusskanning (appen upptäckte de flesta virusfiler jag testade med) men erbjuder inte realtidsskanning, vilket Avira och McAfee gör.

Kaspersky erbjuder även gratis anti-stöldskydd. I detta skydd ingår det datarensning på distans, applås och en selfiefunktion som liknar McAfees CaptureCam. Kaspersky erbjuder även fjärrlarm för att hjälpa dig hitta din enhet och få tjuvar på andra tankar. Deras ”Find My Phone”-funktion låser din telefon och låter dig se telefonens platsinformation via Kasperskys hemsida, din smartwatch eller Kasperskys PC-program.

Kaspersky erbjuder även skanning via smartwatch, vilket är ganska coolt, men integrationen är inte lika väl utförd som Panda Domes.

Kasperskys realtidsskydd, anti-phishing, webbfilter och applås är bara tillgängliga för premiumkunder.

Slutsats:

Kaspersky erbjuder en godkänd virusskanner och anti-stöldverktyg, men inte mycket mer än så. Till skillnad från andra appar på denna lista ingår det inte realtidsskanning i Kasperskys kostnadsfria version. Denna funktion kan bara användas av betalande användare, som även får tillgång till bra webbskydd och applås.

Ladda ned Kaspersky Free för Android nu

Läs hela recensionen av Kaspersky här >


Vanliga frågor — Antivirus-program för Android

Är antivirus-appar säkra?

Alla på denna lista är säkra. Det viktigaste att veta är att virusskanning kräver djupgående tillgång till de känsligaste delarna av din enhet. Det finns skadliga program som utger sig för att vara antivirus-appar som enkelt kan äventyra din sekretess och säkerhet, och stjäla dina uppgifter.

Jag har i detalj testat dessa appar, och alla är legitima, säkra och fungerar precis som utlovat. Varje app kommer från ett företag med ett starkt rykte av att skapa utmärkta cybersäkerhetsprodukter. Mitt rekommenderade val, Avira Free Antivirus Security for Android, har skapats av ett företag med flera miljoner användare över hela världen och flera årtionden av erfarenhet inom cybersäkerhet.

Varför behöver Android-enheter antivirus-program?

Din telefon eller surfplatta innehåller troligtvis känsliga uppgifter, som personuppgifter, bankuppgifter, sociala medier, bilder, filer etc. Telefoner och surfplattor är också ganska dyra, vilket innebär att de lockar till sig tjuvar.

Jämfört med andra plattformar, som iOS, är Android inte ett säkert operativsystem. Android OS är känt för sina indieutvecklare, programmerare och mod-utvecklare. Tyvärr har detta lett till att Android är en lekplats för hackers.

Ransomware, spionprogram, cryptojacking, övervakningsappar och andra virus drabbar Android-användare varje dag. Android-användare riskerar även att utsättas för phishing, smishing-länkar och ficktjuvar.

För att hålla din enhet säker från dessa hot behöver du ett bra antivirus-program för Android med realtidsskydd, webbskydd, anti-stöldskydd och andra funktioner. Mitt rekommenderade val för antivirus-program till Android är Norton, men det är inte gratis. Om du vill ha ett kostnadsfritt antivirusprogram bör du välja Avira.

Vilka funktioner får man i en antivirus-app för Android-enheter?

Utöver att upptäcka och ta bort virus kan ett kostnadsfritt antivirus-program för Android:

De flesta antivirus-apparna erbjuder även fler funktioner i sina betalversioner, och för varje kostnadsfri app finns det ett dussintal fler premiumappar. Om din telefon innehåller känsliga uppgifter som du inte vill bli av med är det alltid bäst att välja ett premiumabonnemang som fortfarande inte kostar för mycket, som Norton.

De bästa kostnadsfria antivirus-apparna för Android år2021:

PlatoAi. Web3 Reimagined. Data Intelligence Amplified.

Click here to access.

Source: https://sv.safetydetectives.com/blog/basta-riktigt-gratis-antivirusprogram-for-android/

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img