Connect with us

Cyber Security

5 beste anti-malware software [2021]: top anti-malware tools

Avatar

Published

on

Weinig tijd? Hier is de beste anti malware software in 2021:

 • 🥇 Norton: 100% detectie van malware met onmiddellijke verwijdering van alle schadelijke bestanden. Het is eenvoudig, snel en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt beginnen met het goedkoopste pakket.

Veel producten beweren de beste tools te bieden voor het verwijderen van malware en het beschermen tegen malware-aanvallen.

Maar ik heb 57 verschillende programma’s voor het verwijderen van malware getest. Bijna allemaal waren ze echt slecht; ze slaagden er niet in veel van mijn testmalware te detecteren en te verwijderen (spyware, ransomware en rootkits). Dat gezegd hebbende, waren er ook een paar die uitstekend waren.

Ik heb uiteindelijk 5 sterke anti-malware producten gevonden die alle cyberbedreigingen kunnen opsporen en verwijderen – virussen, ransomware, spyware, keyloggers, rootkits en alle andere malware. Deze programma’s beveiligen apparaten door middel van een verscheidenheid aan verschillende processen, zoals machinaal leren (kunstmatige intelligentie), realtime virusbescherming en full-disk scans. Ze zijn gemaakt om tot de meest geavanceerde malware-bestrijdingsprogramma’s ter wereld te behoren en ze zijn online beschikbaar als gratis en betaalde cyberbeveiligingspakketten.

Ik heb de beste producten voor het verwijderen van malware onderzocht, getest en vergeleken op basis van bruikbaarheid, prijs, extra functies en hoeveel beveiliging ze bieden tegen alle soorten malware-infecties.

Snel overzicht van de beste anti-malware software:

Hoe ik de beste anti-malware software van 2021 heb beoordeeld

 • Malwareverwijdering en bescherming. Ik heb mijn virtuele computer geïnfecteerd met bijna 1000 malware samples, inclusief virussen, trojans, wormen, ransomware, spyware en rootkits. Ik heb de anti-malware software gerangschikt op basis van het aantal bestanden dat werd onderschept met schijfscans en realtime bescherming, evenals op basis van hoe snel en effectief elke bedreiging werd verwijderd. Ik heb ook gemeten hoe goed het programma in staat was een computersysteem te herstellen na een malware-infectie. En ik heb extra punten toegevoegd voor snelle scans en lage CPU-belasting.
 • Extra functies. Ik heb elke functie gebruikt van alle anti-malware die ik heb getest om er zeker van te zijn dat alle tools precies werken zoals geadverteerd. Ik heb extra punten gegeven voor nuttige hulpprogramma’s ter voorkoming van bedreigingen, zoals wifi-scans, een virtueel privénetwerk (VPN), een wachtwoordmanager en dark web monitoring.
 • Gebruiksgemak. Veel cyberbeveiligingsproducten zijn moeilijk te gebruiken en maken van het verwijderen van malware een ingewikkeld proces. Ik heb elk van deze producten zelf getest en ik heb door alle functies genavigeerd om ervoor te zorgen dat de producten die in deze lijst zijn opgenomen, intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn voor alle soorten gebruikers.
 • Klantenondersteuning. Als er een probleem is met een programma voor het verwijderen van malware, wil ik weten dat ik zo snel mogelijk ondersteuning van hoge kwaliteit kan krijgen. Ik heb contact opgenomen met de klantenservice van elk bedrijf via telefoon, e-mail en live chat en heb ze gerangschikt op basis van de hoeveelheid informatie en hulp die ze boden.
 • Waarde. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van de bescherming die elk programma biedt, overeenkomt met de prijs. Ik raad alleen anti malware software aan die een goede hoeveelheid cyberbeveiligingsfuncties biedt voor de prijs, evenals nuttige extra’s zoals gratis tests, geld-terug-garanties of kortingen.

Topmerken die het niet gehaald hebben:

 • Kaspersky. Kaspersky is een leider in de cyberbeveiligingswereld. Maar Kaspersky vraagt meer voor zijn premium versie dan de andere beveiligingspakketten op deze lijst, die allemaal een vollediger en beter scala aan internetbeveiligingstools bieden.
 • BullGuard. BullGuard biedt fatsoenlijke bescherming tegen malware en verwijdert deze. Het biedt ook een speciale game booster die de pc-prestaties voor gamers verbetert. De gebruikersinterface is echter onhandig en BullGuard biedt gewoon niet dezelfde waarde als de andere programma’s op deze lijst.
 • Avast/AVG. Avast/AVG is ervan beschuldigd gebruikersgegevens te verkopen. Ik vind het verschrikkelijk als cyberbeveiligingsbedrijven gebruikersgegevens weggeven, vooral zonder dat de gebruiker dat weet. En op dit moment zijn er zo veel goede bedrijven die sterke bescherming tegen malware bieden dat niemand privacy hoeft op te offeren voor kwaliteit.

🥇1. Norton 360 — Beste anti-malware software in 2021

🥇1. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/210/?post_id=7293&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+644078" title="Norton" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 644078" data-btn-indexed="1">Norton 360</a> — Beste anti-malware software in 2021

Norton 360 biedt de beste anti-malware software op de markt – het maakt gebruik van geavanceerd machinaal leren, heuristisch scannen en een enorme malware-databank om zelfs de meest geavanceerde malware te detecteren en te verwijderen.

Tijdens mijn tests detecteerde en blokkeerde Norton’s realtime bescherming 100% van de malware-bestanden die ik op mijn pc probeerde te downloaden. Nadat ik de realtime bescherming van Norton had uitgeschakeld en dezelfde bestanden naar mijn harde schijf had gedownload, detecteerde de volledige systeemscan van Norton elk schadelijk bestand en verwijderde dit volledig. De scan duurde ongeveer 40 minuten en vertraagde mijn computer op geen enkele manier.

Norton combineert zijn sterke bescherming tegen malware met extra beveiligingsfuncties als:

 • Netwerk firewall.
 • Anti-phishing bescherming.
 • Virtueel privé-netwerk (VPN).
 • Wachtwoord manager.
 • Gecodeerde opslag.
 • Ouderlijk toezicht.
 • Webcam beveiligingen (voor pc).

De firewall van Norton is echt goed – het maakt gebruik van machinaal leren om automatisch ongebruikelijke netwerkactiviteit te detecteren, en tijdens mijn tests blokkeerde hij elke exploit-aanval. Concurrenten bieden meestal alleen aanpassingsfuncties voor de Windows-firewall die in alle pc’s is ingebouwd, maar Nortons ‘Smart Firewall’ is Nortons eigen hoogwaardige firewall en presteerde in al mijn tests beter dan alle andere.

Norton 360 Standard biedt slechts bescherming voor 1 apparaat. Norton 360 Deluxe biedt daarnaast 5 apparaten, 50 GB cloudopslag en ouderlijk toezicht. Voor gebruikers buiten de VS biedt Norton 360 Premium dekking voor maximaal 10 apparaten en 75 GB aan cloudopslag.

Conclusie:

Norton 360 is mijn favoriete anti malware software in 2021 – het is een uitgebreide internetbeveiligingssuite met perfecte malwaredetectie en snelle verwijdering van malware. Norton’s firewall, anti-phishing bescherming, VPN, dark web monitoring, ouderlijk toezicht en wachtwoordmanager zijn allemaal uitstekend. Norton 360 wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 60 dagen.

Download Norton nu

Lees de volledige Norton review hier >

🥈2. TotalAV — Snel en makkelijk te gebruiken malware scanner

🥈2. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/318/?post_id=7293&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+644085" title="TotalAV" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 644085" data-btn-indexed="1">TotalAV</a> — Snel en makkelijk te gebruiken malware scanner

TotalAV is eenvoudig, gemakkelijk te gebruiken, en biedt een van de meest uitgebreide malwareverwijdering en bescherming die er is. TotalAV’s duurste pakketten bieden een cloud-based scan – de cloud scanner detecteerde en verwijderde 99% van de malware die ik op mijn systeem plaatste, en het vertraagde mijn computer nauwelijks tijdens de scans. Hoewel Norton de eerste plaats op deze lijst innam met 100% detectie, was TotalAV sneller en lichter voor mijn pc.

Afgezien van het verwijderen van kwaadaardige software, biedt TotalAV ook vele extra functies zoals:

 • Preventie van web-aanvallen.
 • Tools voor prestatie-optimalisatie.
 • VPN.
 • Wachtwoord manager.
 • Bescherming tegen identiteitsdiefstal (extra aankoop).

TotalAV’s hulpmiddelen voor het optimaliseren van de prestaties waren effectiever dan welke andere functie voor het afstellen van het systeem dan ook in deze lijst. De junk file cleaner verwijderde 8 GB aan dubbele bestanden, ongebruikte bestanden en cached browser bestanden van mijn systeem. TotalAV hielp me ook met het versnellen van het opstarten van mijn computer en het verwijderen van cookies die mijn online activiteiten bijhielden.

TotalAV Antivirus Pro bevat TotalAV’s malware scanner, evenals tools voor prestatie-optimalisatie en het kan gebruikt worden op maximaal 3 apparaten. TotalAV Internet Security biedt daarnaast een VPN en dekking voor maximaal 5 apparaten. TotalAV Total Security biedt een adblocker en een wachtwoord manager voor maximaal 6 gebruikers.

Conclusie:

TotalAV’s lichtgewicht anti-malware engine detecteerde bijna alle geteste malware op mijn apparaat. Naast een malwaredetectiepercentage van 99% biedt TotalAV een aantal van de beste tools voor prestatie-optimalisatie die er zijn – deze tools verbeterden het opstartproces en geheugen van mijn pc aanzienlijk. TotalAV’s anti-phishing browserextensie, VPN en adblocker zijn ook allemaal uitstekende add-ons. Alle pakketten van TotalAV worden geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie.

Download TotalAV nu

Lees de volledige TotalAV review hier >

🥉3. McAfee — Geavanceerde malware scanner

🥉3. <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/203/?post_id=7293&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+644092" title="McAfee" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 644092" data-btn-indexed="1">McAfee</a> — Geavanceerde malware scanner

McAfee Total Protection anti-malware engine maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning – het detecteerde en verwijderde alle malware tijdens mijn tests, en staat daarmee naast Norton wat betreft perfecte malwaredetectie en -verwijdering. Ik merkte echter dat mijn systeem een beetje haperde nadat ik McAfee had gedownload. En de volledige systeemscan van McAfee vertraagde de snelheid van mijn computer aanzienlijk meer dan TotalAV.

Maar McAfee biedt een groot aantal goed ontworpen functies die deze vertraging goedmaken. Het heeft:

 • Een firewall.
 • Wifi-beveiliging (Home Network Security).
 • Anti-phishing bescherming.
 • Systeem tune-up tools.
 • VPN.
 • Wachtwoord manager.
 • Permanente verwijdering van bestanden.
 • Bescherming tegen identiteitsdiefstal (alleen gebruikers in de VS).

Alle extra functies van McAfee werken goed, maar ik ben ook gek op de uitstekende mobiele bescherming van McAfee. McAfee biedt realtime scanning, online bescherming, ouderlijk toezicht en anti-diefstal voor Android en iOS in één gebruiksvriendelijke app. Het is een van de beste mobiele antivirussen op de markt, vooral voor Android-apparaten die zeer gevoelig zijn voor ransomware en spyware.

McAfee Total Protection wordt geleverd met alle functies die hierboven zijn genoemd voor 1-10 apparaten (voor alle besturingssystemen) en McAfee biedt momenteel een 2-jarig abonnement aan voor een lagere prijs per jaar dan elke andere topconcurrent.

Conclusie:

McAfee Total Protection biedt een indrukwekkende reeks tools voor het verwijderen van malware voor zowel computers als mobiele apparaten. McAfee’s malwaredetectie is vergelijkbaar met die van Norton, maar ik heb wel wat ongewone vertraging ervaren met McAfee op mijn apparaat. Als je echter een snelle computer hebt en op zoek bent naar een grote verscheidenheid aan functies voor een zeer goede prijs, dan heeft McAfee een 30 dagen geld-terug-garantie op alle pakketten, inclusief het sterk afgeprijsde 2-jaar abonnement.

Download McAfee nu

Lees de volledige McAfee review hier >

4. Bitdefender — Full-suite internetbeveiliging software

<a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/192/?post_id=7293&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+644097" title="Bitdefender" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 644097" data-btn-indexed="1">Bitdefender</a> — Full-suite internetbeveiliging software

Bitdefender heeft een snelle, cloud-based malware scanner die apparaten 100% beschermt zonder de CPU-prestaties te beïnvloeden. Tijdens mijn tests onderschepte en verwijderde Bitdefender alle schadelijke bestanden die ik downloadde – en omdat Bitdefender het scannen in de cloud uitvoert, kan het virusscans sneller uitvoeren dan de meeste concurrenten en met zeer weinig CPU-belasting.

Ik kon HD-video streamen, hoogwaardige games spelen op mijn pc en Adobe Photoshop uitvoeren zonder enige onderbreking, terwijl Bitdefender een volledige schijfscan uitvoerde – zelfs Norton en TotalAV veroorzaakten enige vertraging op mijn systeem tijdens de scans, dus ik was echt onder de indruk van de prestaties van Bitdefender!

Bitdefender heeft ook meer extra functies dan de meeste andere antivirus software – waardoor het een van de beste internetbeveiligingssuites van 2021 is. Naast standaardfuncties, zoals een firewall en online beveiliging, heeft Bitdefender ook geavanceerde tools als bescherming tegen en herstel van ransomware, USB-scans, een veilige browser voor online bankieren en nog veel meer.

Bitdefender biedt 3 verschillende antiviruspakketten – de 2 goedkopere pakketten, Bitdefender Antivirus Plus en Bitdefender Internet Security, zijn alleen beschikbaar voor pc’s. Gebruikers die op zoek zijn naar bescherming voor meerdere apparaten op alle besturingssystemen, moeten upgraden naar Bitdefender Total Security.

Conclusie:

Bitdefender biedt een uitstekend pakket aan anti-malware software, maar Mac-gebruikers en gebruikers die op zoek zijn naar mobiele bescherming zullen moeten upgraden naar het duurste pakket om dekking te krijgen voor Mac, Android en iOS. Toch zijn alle pakketten van Bitdefender zeer concurrerend geprijsd en hebben ze een 30-dagen geld-terug-garantie.

Download Bitdefender nu

Lees de volledige Bitdefender review hier >

5. Avira — Beste gratis anti malware software

<a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/free/191/?post_id=7293&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+644104" title="Avira" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 644104" data-btn-indexed="1">Avira</a> — Beste gratis anti malware software

Avira heeft een sterke, snelle, lichtgewicht en gratis malware scanner – het wordt aangeboden zonder beperkingen bij Avira’s gratis pakket. Avira’s scanner is net zo goed als Norton of McAfee’s scanner; het verwijdert alle malware volledig en toen ik Avira’s realtime bescherming testte, detecteerde het alle malware voordat ik het op mijn computer kon installeren. Avira’s gratis abonnement heeft zelfs bescherming tegen ransomware!

Avira Free bevat ook extra functies, zoals:

 • Online privacy-extensie (Safe Shopping).
 • Prestatie-optimalisatie.
 • VPN (500 MB maandelijks limiet).
 • Wachtwoord manager.

Avira’s Safe Shopping browserextensie is één van mijn favoriete online privacy tools. Het blokkeert trackers, invasieve advertenties en phishingsites die je gegevens kunnen stelen. De extensie kan ook de beste aanbiedingen voor je vinden, maar deze functie presteerde niet al te goed tijdens mijn tests.

Avira Free is mijn favoriete gratis anti-malware pakket, maar de wachtwoordmanager en VPN hebben een aantal frustrerende beperkingen. Een upgrade naar Avira Prime geeft je Avira’s uitstekende VPN met onbeperkte data, premium wachtwoord manager en prestatie-optimalisatie voor maximaal 5 apparaten.

Conclusie:

Avira heeft de beste gratis anti malware software op de markt. Avira Free heeft ook een aantal geweldige gratis internetbeveiligingsfuncties en upgraden naar Avira Prime geeft je een VPN zonder beperkingen, geavanceerde tools voor prestatie-optimalisatie en een goede wachtwoordmanager voor maximaal 5 apparaten. Er geldt een 30-dagen geld-terug-garantie op alle betaalde pakketten van Avira.

Download Avira nu

Lees de volledige Avira review hier >

Bonus: Malwarebytes — Simpele anti-malware software

Bonus: <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/394/?post_id=7293&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+644110" title="Malwarebytes" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 644110" data-btn-indexed="1">Malwarebytes</a> — Simpele anti-malware software

Malwarebytes biedt premium anti-malware scanning en verwijdering, maar niet meer. Het verbaasde me niet om te zien dat Malwarebytes de meeste malware op mijn schijf verwijderde tijdens het testen, maar ik was wel verrast om te zien dat Malwarebytes eindelijk een paar nieuwe functies heeft toegevoegd aan zijn internetbeveiligingspakket.

Malwarebytes biedt nu anti-phishing en een VPN in aanvulling op zijn krachtige anti-malware engine. Het anti-phishing schild is redelijk goed, maar het is niet veel beter dan de ingebouwde bescherming tegen phishing van Chrome en Firefox. De optionele VPN-upgrade is echter behoorlijk goed – ik kon gemakkelijk verbinding maken met servers over de hele wereld, en ik kwam zelfs voorbij de geo-beperkingen van Netflix met Malwarebytes (maar slechts ongeveer de helft van de tijd).

Malwarebytes biedt een gratis versie van zijn on-demand malware scanner (die komt na een gratis proefperiode van 14 dagen). De gratis versie is goed genoeg voor eenvoudige verwijdering van malware, maar het is niet goed genoeg om beschermd te blijven tegen toekomstige bedreigingen. Daarvoor heb je Malwarebytes Premium nodig, die realtime bescherming en anti-phishing biedt. Gebruikers die op zoek zijn naar een fatsoenlijk VPN kunnen upgraden naar Malwarebytes Premium + Privacy.

Conclusie:

Malwarebytes biedt een uitstekende malware scanner, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje. Het bevat ook een fatsoenlijke anti-phishing tool en een VPN, maar Malwarebytes biedt niet het soort uitgebreide cyberbeveiliging die concurrenten als Norton en McAfee bieden. Alle abonnementen van Malwarebytes hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Download Malwarebytes nu

Lees de volledige Malwarebytes review hier >

Bonus: Intego – Beste anti malware voor Mac-gebruikers

Bonus: <a href="https://nl.safetydetectives.com/go/vendor/218/?post_id=7293&alooma_btn_name=Affiliate+Link+-+644116" title="Intego" rel="nofollow noopener" target="_blank" data-btn-name="Affiliate Link - 644116" data-btn-indexed="1">Intego</a> – Beste anti malware voor Mac-gebruikers

Intego’s macOS software voor het verwijderen van malware biedt aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van macOS’ ingebouwde anti-malware. Tijdens mijn tests scoorde de malware scanner van Intego een perfect detectie- en verwijderingspercentage bij alle Mac-specifieke malware op mijn MacBook Pro, waarbij bestanden werden onderschept die de ingebouwde XProtect malware scanner van macOS niet kon detecteren.

Intego heeft ook:

 • Smart firewall.
 • Tools voor systeemopschoning en -optimalisatie.
 • Ouderlijk toezicht.
 • Data back-up.

De firewall van Intego past automatisch de bescherming aan op basis van je netwerkactiviteit, en het hulpprogramma voor de bestandsback-ups biedt coole opties voor aangepaste mappen, synchronisatie op meerdere schijven en het inplannen van automatische back-ups.

Intego biedt een paar verschillende pakketten – het instappakket Internet Security X9 heeft enkele een firewall en een malware scanner, terwijl het pakket Premium Bundle X9 alle functies van Intego biedt in een betaalbaar pakket.

Conclusie:

Intego is de beste anti-malware software voor Mac-gebruikers, en de extra functies bieden een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de ingebouwde cyberbeveiliging van Apple. De firewall van Intego past automatisch de beveiliging aan op basis van netwerkactiviteit, terwijl het ouderlijk toezicht betere content-filtering biedt dan macOS. Er geldt een 30-dagen geld-terug-garantie op alle pakketten van Intego.

Download Intego nu

Lees de volledige Intego review hier >

Vergelijking van de beste anti malware software

Product Malware scanner met machinaal leren Gratis versie Cloud-based scan Bescherming tegen identiteitsdiefstal Ouderlijk toezicht App in het Nederlands
1.🥇Norton Ja Geen Geen Ja (alleen VS) Ja Ja
2.🥈TotalAV Geen Ja Ja Ja (VS, Canada, West-Europa) Geen Ja
3.🥉McAfee Ja Geen Ja Ja (alleen VS) Ja Ja
4. Bitdefender Ja Ja Ja Geen Ja Ja
5. Avira Geen Ja Ja Geen Geen Ja
Bonus: Malwarebytes Ja Ja Geen Geen Geen Ja
Bonus: Intego Geen Geen Geen Geen Ja Ja

Malwareverwijdering + bescherming (anti-malware software) – veelgestelde vragen

🤔 Wat is het verschil tussen virussen en malware?

Virussen zijn één soort malware, maar er zijn veel andere soorten malware die geen virus zijn. Malware is alle kwaadaardige software die is ontworpen om schade toe te brengen aan een computer, apparaat of netwerk, deze te verspreiden of er ongewenste toegang toe te verschaffen.

Voorbeelden van malware zijn:

 • Trojan. Alle malware die zich voordoet als een goedaardig programmabestand en na installatie heimelijk wordt geactiveerd door hackers om systeemtoezicht en toegang op afstand te krijgen, of om je systeem te beschadigen.
 • Ransomware. Infecteert je apparaat en versleutelt je meest waardevolle bestanden totdat je losgeld betaalt aan de hackers om je apparaat te ontgrendelen. Wordt vaak gebruikt tegen bedrijven en ondernemingen.
 • Spyware. Meestal gebundeld met gratis downloads. Biedt hackers toegang tot je scherm, toetsaanslagen, microfoon en webcam om je persoonlijke informatie te stelen en zelfs je voorgestelde zoekresultaten te beïnvloeden.
 • Adware. Vergelijkbaar met spyware. Kidnapt je browser, verzamelt je online geschiedenis en toont ongewenste, gerichte advertenties op je bureaublad en browser. Veel van de gekoppelde advertenties kunnen leiden tot ernstige malware of phishingsites die zijn ontworpen om financiële informatie te stelen.
 • Keylogger. Registreert je toetsaanslagen en geeft toegang tot alles wat je op je apparaat typt, inclusief je wachtwoorden en creditcardgegevens.

Virussen zijn een soort malware op dezelfde manier als wortelen een soort groente zijn – en net zoals een chefkok een verscheidenheid aan hulpmiddelen gebruikt om met elk soort groente (inclusief wortelen) te koken, gebruiken de beste anti-malware programma’s – zoals Norton – geavanceerde tools als machine learning, heuristische analyse en cloud-based malware-databanken om het hele scala aan bekende malware te detecteren.

🤔 Wat is het verschil tussen antivirus software en anti-malware software?

De termen ‘antivirus’ en ‘anti-malware’ zijn meestal onderling verwisselbaar. Virussen zijn slechts één type malware, maar alle antivirussoftware is ontworpen om een breed scala aan malware te detecteren, zoals trojans, wormen, rootkits, ransomware en adware.

Een eenvoudig antivirusprogramma bepaalt of bestanden schadelijk zijn door ze te vergelijken in een databank met bekende malware. Als een van je bestanden overeenkomt met bekende malware in de directory van het antivirus, meldt het antivirus je dat het bestand schadelijk is. Dit werkt goed voor het onderscheppen van de meeste soorten bekende virussen, trojans en wormen, maar het zal geen nieuwere malware-bestanden detecteren die niet zijn opgeslagen in een malware-databank, zoals cryptojackers, ransomware, rootkits en spyware.

Geavanceerde anti-malware tools als Norton en TotalAV gebruiken gedragsanalyse, heuristiek en machinaal leren/kunstmatige intelligentie om schadelijke bestanden in realtime te detecteren en te verwijderen – terwijl antivirussoftware van mindere kwaliteit alleen on-demand scanning biedt (waardoor je apparaten kwetsbaar blijven).

🤔 Wat is de beste anti malware software voor Windows?

Norton 360 is mijn favoriete antivirus software en anti-malware, en heeft een 100% malware detectie- en verwijderingspercentage, evenals verschillende opvallende functies die toekomstige cyberaanvallen kunnen voorkomen. Ik ben ook fan van TotalAV’s intuïtieve interface en snelle malware scanner, waardoor het een goede optie is voor Windows-gebruikers die een eenvoudige (maar sterke) tool nodig hebben voor het verwijderen van kwaadaardige software.

Maar de meeste van de beste anti-malware pakketten op deze lijst werken goed met Windows.

Je kunt hier meer lezen in onze diepgaande vergelijking van de beste antivirussen voor Windows.

🤔 Wat is de beste gratis anti-malware?

Avira Free is het beste gratis antivirus op de markt, en het wordt geleverd met een krachtige en effectieve anti-malware scanner.

Alle gratis anti-malware software heeft echter een soort van beperking. Avira beperkt bijvoorbeeld zijn beste functies tot het betaalde Avira Prime antivirus – dat betere online bescherming, betere optimalisatie en een veel beter VPN biedt.

Gratis producten zijn goed voor basisbescherming en -preventie, maar als het op cyberbeveiliging aankomt, krijg je waarvoor je betaalt. Als je de beste anti-malware met andere beschermingen wilt, zul je moeten investeren in een goed antivirus. Norton 360 is mijn favoriete anti malware van 2021. Het gebruikt een verscheidenheid aan geavanceerde detectiemethoden om malware te scannen, te vinden, in quarantaine te plaatsen en te verwijderen. Bovendien wordt het geleverd met een firewall, anti-phishing tools, bescherming tegen identiteitsdiefstal, een VPN, een wachtwoordmanager en ouderlijk toezicht om je te beschermen tegen malware-aanvallen in de toekomst.

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://nl.safetydetectives.com/blog/best-malware-removal-software-nl/

Cyber Security

Pending Data Protection and Security Laws At-A-Glance: APAC

Avatar

Published

on

In our continuing quest to provide a global overview of cyber-related legislation and regulation we have focused on the latest laws protecting PII in the United States, Regulation through Global Data Protection and Security Laws, and APAC Data Protection and Security Laws. This is an overview of 3 soon-to-be-enacted regulations that will change the APAC data privacy legal landscape.

CHINA

On June 1, 2021, the National Standard of Information Security Technology – Guidelines on Personal Information Security Impact Assessment will go into effect. According to global law firm Detons, “The Guidance aims to guide the assessment of the potential impacts on individuals’ rights and interests as well as the effectiveness of security protective measures adopted when carrying out personal information processing activities, which is similar to the data protection impact assessment (“DPIA”) under the EU General Data Protection Regulation (GDPR).”

Draft PIPL

On October 21, 2020, a draft PRC Personal Information Protection Law (Draft PIPL) was published for review. Similar in many ways to GDPR, the PIPL, if passed, will require:

 • Organizations outside China that fall within the PIPL’s scope are required to appoint representatives or establish entities within China responsible for the protection of personal information
 • Personal Information Processors are required to perform and maintain a record of risk assessments where processing activity may have a significant impact on individuals, including international transfers of personal information, processing of sensitive personal information, automated decision-making, and disclosure of personal information to third parties.
 • That the processing of personal information must be lawful. In other words, there must be a legal basis for processing data such as consent
 • Individuals are informed that processing is happening, to restrict or object to the processing of their data, and to obtain a copy of, update, or delete their information.

Furthermore, it outlines strict requirements for international transfers of personal information. In addition, penalties for noncompliance have yet to be finalized but are so far rather austere. Proposed sanctions include the suspension of business activities and revocation of business permits or licences, the “blacklisting” of companies and fines up to 5% of a company’s yearly earnings. 

JAPAN

On June 5, 2020, the Japanese legislature passed several amendments (“Amendment Act”) to the Act on Protection of Personal Information of Japan (“APPI”) created to expand protections for personal data and impose new obligations on all businesses that use personal data for business purposes, including non-profit organizations.

Slated to go into effect the spring of 2022, one of the major changes it will bring about are new provisions expanding an individual’s rights to require the deletion or disclosure of personal information (‘PI’):

 • where there is a possibility of violating the data subject’s rights or legitimate interests
 • in the event of a breach of the APPI via transfer to a 3rd party
 • to include short-term data which is kept for 6 months or less; and
 • allowing the data subject to request the format of the disclosure of their data, including in a digital format.

India

Inspired by GDPR, India’s Personal Data Protection Bill (PDP) was introduced to overhaul India’s current data protection regulations outlined in the Information Technology Act of 2000. As that act was mainly concerned with ensuring the legal recognition of e-commerce within India, it does not include specific legislation on data protection aside from establishing the right to compensation for improper disclosure of personal information.

According to the bill’s preamble, the goal of PDP is to “create a collective culture that fosters a free and fair digital economy, respecting the informational privacy of individuals, and ensuring empowerment, progress and innovation through digital governance and inclusion.” Similar to GDPR, PDP establishes data privacy as a fundamental right and calls for the creation of an independent new regulatory authority, the Data Protection Authority (DPA), to carry out this law. 

In terms of how PDP and GDPR differ, you can find a comprehensive comparison of the two laws here. In summary though, the differences can be boiled down into 3 key areas:

 • India’s central government retains the power to exempt any government agency from the bill’s requirements for reasons such as national security.
 • The government now has the right to order firms to share any of the non-personal data they collect with the government
 • Personal and sensitive data must be stored and processed in India. Though there are exceptions to these rules, PDP’s restrictive regulations pose a number of challenges for organizations looking to do business in India and are, therefore, one of the most hotly contested provisions in the bill. 

Though DLA Piper expects the law to go into effect in late 2021, other legal experts aren’t so sure. Ongoing backlash pertaining to a number of its more restrictive provisions have resulted in multiple revisions and delays.  In addition to the issues surrounding data localization mentioned before, the bill “has also attracted criticism on various grounds such as the exceptions created for the state, the limited checks imposed on state surveillance, and regarding various deficiencies in the structures and processes of the proposed Data Protection Authority,” according to The Hindu

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://www.cshub.com/executive-decisions/articles/pending-data-protection-and-security-laws-at-a-glance-apac

Continue Reading

Cyber Security

Wormable Windows Bug Opens Door to DoS, RCE

Avatar

Published

on

The administrator of your personal data will be Threatpost, Inc., 500 Unicorn Park, Woburn, MA 01801. Detailed information on the processing of personal data can be found in the privacy policy. In addition, you will find them in the message confirming the subscription to the newsletter.

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://threatpost.com/wormable-windows-bug-dos-rce/166057/

Continue Reading

Cyber Security

GitHub Prepares to Move Beyond Passwords

Avatar

Published

on

The administrator of your personal data will be Threatpost, Inc., 500 Unicorn Park, Woburn, MA 01801. Detailed information on the processing of personal data can be found in the privacy policy. In addition, you will find them in the message confirming the subscription to the newsletter.

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://threatpost.com/github-security-keys-passwords/166054/

Continue Reading

Cyber Security

Hackers Leverage Adobe Zero-Day Bug Impacting Acrobat Reader

Avatar

Published

on

The administrator of your personal data will be Threatpost, Inc., 500 Unicorn Park, Woburn, MA 01801. Detailed information on the processing of personal data can be found in the privacy policy. In addition, you will find them in the message confirming the subscription to the newsletter.

Coinsmart. Beste Bitcoin-Börse in Europa
Source: https://threatpost.com/adobe-zero-day-bug-acrobat-reader/166044/

Continue Reading
Esports41 mins ago

Valve launches Supporters Clubs, allows fans to directly support Dota Pro Circuit teams

Aviation50 mins ago

US Airlines Join UK Partners In Calling For A Travel Corridor

Cyber Security50 mins ago

Pending Data Protection and Security Laws At-A-Glance: APAC

AI1 hour ago

Build a cognitive search and a health knowledge graph using AWS AI services

PR Newswire1 hour ago

HITEC 100 2022 – El periodo de nominaciones ya está abierto

Blockchain2 hours ago

QAN Raises $2.1 Million in Venture Capital to Build DeFi Ecosystem

Blockchain2 hours ago

Balancer V2 is Live Promising Lower Fees and Improved Experience

PR Newswire2 hours ago

Yakima Chief Hops lanza un nuevo producto para llevar el verdadero aroma del lúpulo a las cervezas de todo el mundo

Blockchain2 hours ago

Palantir Accepts Bitcoin for Payments and Considers Adding BTC to Balance Sheet

Blockchain2 hours ago

eBay Now Allows the Sale of NFTs on its Platform

Blockchain2 hours ago

Hackers Attack Instagram Accounts in Malta and Require Bitcoin Ransom

Fintech2 hours ago

Bankjoy Inks Partnerships with a Trio of Credit Unions

Fintech2 hours ago

Bankjoy Inks Partnerships with a Trio of Credit Unions

PR Newswire2 hours ago

Walker & Dunlop Completes $55 Million Sale for Trophy Multifamily Community in Los Angeles, CA

PR Newswire2 hours ago

ICC Holdings, Inc. Reports 2021 First Quarter Results

PR Newswire2 hours ago

1Q21 Results: Telefônica Brasil S.A.

Energy2 hours ago

Aris Gold Announces Q1 2021 Results and AGM Voting

Blockchain2 hours ago

Mining Bitcoin: How to Mine Bitcoin

Esports2 hours ago

How to get the new Stasis Aspects in Destiny 2’s Season of the Splicer

Esports2 hours ago

How to get the new Stasis Aspects in Destiny 2’s Season of the Splicer

Blockchain2 hours ago

Will LoserCoin be China’s answer to DOGE?

Energy2 hours ago

Battle North Announces Results of its 2021 Annual General and Special Meeting of Shareholders

Energy2 hours ago

Battle North Announces Results of its 2021 Annual General and Special Meeting of Shareholders

Esports2 hours ago

Magic World Championship XXVI set for October

Esports2 hours ago

Magic World Championship XXVI set for October

Energy2 hours ago

Zhang Yuzhuo, presidente da Sinopec: acelerar a construção de uma marca de classe mundial para liderar melhor o desenvolvimento de alta qualidade da empresa

AR/VR2 hours ago

Report: PSVR 2 May Feature 4K Visuals, Eye-Tracking, Haptics

Energy2 hours ago

SandRidge Energy, Inc. Reports Financial and Operational Results for the First Quarter 2021

Energy2 hours ago

SandRidge Energy, Inc. Reports Financial and Operational Results for the First Quarter 2021

Energy2 hours ago

Adyen lance Planet, une fonctionnalité permettant d’agir pour le climat au moment de passer à la caisse

Trending